Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Consumenteninformatie » Energie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Energie en krijg online een antwoord van de specialist in Energie

Zelf een vraag over Energie? Klik hier.
Meer vragen over Energie.
De huidige beheerder van de rubriek Energie:
Naam: E. Bosch ing.
Bedrijf: Bosch consultants
Reactiesnelheid: 497 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over E. Bosch ing. vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over EnergieVragen over Energie via RSS. Klik hier.
RSS over Energie op jouw website?Vragen over Energie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over EnergieVragen over Energie via E-mail. Klik hier.

Betalen voor gasboiler Eneco Tempus??

[Gesteld op: 23-08-2011]

Toelichting:
Hallo,

Mijn man en ik wonen al ruim 2 jaar in ons huurhuis. Gas (stookkosten) zit in onze huurprijs inbegrepen. In juni j.l. kregen wij ineens bericht van Tempus Eneco, met de mededeling dat wij ruim 100 euro moeten bijbetalen omdat wij gebruikmaken van hun gasboiler die in onze keuken staat. Ik vond dit frappant, aangezien mij NOOIT is verteld dat ik voor deze gasboiler moet betalen toen wij hier gingen wonen noch heb ik ooit iets ondertekend met Eneco Tempus waarin staat dat ik hiervoor moet betalen.

Ik ben op vakantie gegaan en toen ik terugkwam kreeg ik nog een factuur waarin ze het bedrag door tweeën hebben gesplitst en ik vóór 25-08-2011 €50 moet betalen en in sept. dus de andere helft. Mijn man heeft een e-mail (bezwaarschrift) naar ze verstuurd waar NIET op is gereageerd. Ik heb dus vandaag naar Eneco gebeld en ze gevraagd om een of ander contract waarin staat dat wij voor deze boiler moeten betalen. Eneco vertelde mij dat ik om inhoudelijke vragen Tempus moest bellen en Eneco alleen om de betaling ging. Dus ik heb Tempus gebeld met de mededeling dat ik niet zomaar €100 ga betalen en eerst een contract o.i.d. wil zien. Tempus vertelde mij dat dit, als het goed is, in ons huurcontract staat vermeld. NEE! Mijn man en ik zijn het nagegaan en in ons huurcontract staat nergens vermeld dat wij - zodra wij hier wonen - voor de gasboiler moeten betalen. Tempus vertelde mij toen dat ik Eneco moet bellen om de factuur even stop te zetten zodat Tempus even onderzoek hiernaar kan doen om een regeling o.i.d. te treffen. Tempus zou mij dan nog een brief sturen met hun besluit.

Ik heb dus daarna Eneco gebeld en ze verteld wat Tempus aan mij had verteld. Eneco vertelde mij echter dat ze de voorschotnota niet zomaar stop konden zetten. Toen raakte mij geduld op. Ik vertelde Eneco dat dit hetgeen is wat Tempus mij vertelde en ik niet eerder zal betalen totdat ik verheldering van Tempus heb gekregen. Tot die tijd betaal ik dus niks en als zij problemen hebben met deze regeling die Tempus ons heeft voorgesteld, ze maar contact moeten opnemen met Tempus.
Mijn vraag is nu dus: welke rechten heb ik nu? In de factuur van Eneco staat dat als ik vóór 25-08 niet betaal, ik in verzuim raak. Tja, maar ik ga toch niet voor iets betalen waar ik helemaal niks van afweet noch heb ondertekend? Moet ik de factuur van Eneco nu gewoon negeren totdat ik reactie heb van Tempus??
Antwoord:

Beste mevrouw,

Iemand heeft een contract afgesloten met Eneco danwel Tempus om de boiler te huren. Ik vermoed dat dit de gebouweigenaar is. De rekening zal dan ook door hem betaald moeten worden aangezien u aangeeft inclusief te huren. Neem contact op met de eigenaar, leg de situatie uit en geef hem de rekening. Hou wel zelf een kopie.

Ik adviseer u een aangetekende brief te sturen naar Tempus met het verzoek de factuur te adresseren aan de gebouweigenaar en goed aan te geven dat u niet de betalingsplichtige bent en daardoor niet betaald. Geef de gegevens van de eigenaar door zodat zij ook de juiste gegevens kunnen verwerken. Ook als de eigenaar aangeeft de rekening wel te betalen, verstuur alsnog de aangetekende brief. Dit alleen om uw in te dekken.

Op een bericht per e-mail of een normale brief wordt doorgaans niet gereageerd. Sterker nog, er wordt vaak beweerd dat deze niet ontvangen zijn. Een aangetekende brief met ontvangstbevestiging moeten ze wel op reageren, immers heeft u een bewijs dat de brief ontvangen is.

Mocht u meer vragen hebben verneem ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Edwin Bosch     BvTA  Bureau voor Technisch Advies

Beantwoord door:
E. Bosch ing.
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Energie:
Energiebesparing


Gerelateerde vragen aan Betalen voor gasboiler Eneco Tempus??:

Overname door verkeerde leverancier door fout
      [Gesteld in Energie]
2009-08-25 17:02:31
Leverancier verplicht tot verwerken meterstanden?
      [Gesteld in Nutsbedrijven]
2009-10-21 15:00:43
Ben ik de incassokosten verschuldigd?
      [Gesteld in Incasso]
2009-11-27 11:46:58
rechten huurder bij aankomend probleem
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-04-13 01:05:08
Eneco via Deurwaarder Groenewegen
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2015-05-26 12:18:10

Gemiddelde score Energie: 8.2 (165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+