Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Ontslag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ontslag en krijg online een antwoord van de specialist in Ontslag

Zelf een vraag over Ontslag? Klik hier.
Meer vragen over Ontslag.
De huidige beheerder van de rubriek Ontslag:
Naam: E.A. van Jaarsveld
Bedrijf: Ontslagspecialist
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over E.A. van Jaarsveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over OntslagVragen over Ontslag via RSS. Klik hier.
RSS over Ontslag op jouw website?Vragen over Ontslag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over OntslagVragen over Ontslag via E-mail. Klik hier.

Overuren opnemen, na ontslag

[Gesteld op: 20-08-2011]

Toelichting:
eind juli 2011 heb ik mijn ontslag ingediend per 1 sept. vanwege mijn nieuwe baan per 5 sept. Heb nu een vast kontrakt van 24 uur. Ook zitten mijn man en ik in de schuldsanering, wat betekent dat als ik mijn overuren 133 stuks laat uitbetalen, ik die gelijk kan overdragen aan de wsnp. Heel graag had ik mijn overuren willen opnemen, maar mijn baas werkt mij in alles tegen en roostert mij zelfs 30 uur in de week in, terwijl ik een kontrakt van 24 uur heb.Terwijl er genoeg personeel is, zodat ik mijn uren wel zou kunnen opnemen.Maar ze werken ze werken mij in alles tegen. Nu heb ik mij weer ziek gemeld, wat ik ook ben (heb de griep) Ik wil per direkt mijn overuren opnemen, wat hun zouden kunnen doen is mijn loon stop zetten, maar ze zijn toch verplicht om mijn overuren uit te betalen. Ik ben eigenlijk op vrijwillige basis nog aan het werk in een bouwmarkt, dit omdat ik zoveel overuren heb staan, en er niks meer aan verdien. Wat vind u hiervan? wat heb ik te verliezen? ja ik ga er niet met een waardig afscheid weg, maar ze maken nu echt misbruik vd situatie. Vr Groet Esther
Antwoord:
In principe moeten overuren worden uitbetaald bij einde contract. Afhankelijk van de bepalingen in de arbeidsovereenkomst en/of CAO is het soms mogelijk overuren uit te laten keren in vrije tijd. Daar staat dan wel de toestemming van de werkgever tegenover. Zonder toestemming kunt u de uren niet zomaar opnemen. Doet u dat toch, dan kan uw werkgever dat aanmerken als structurele  werkweigering, met mogelijk ontslag op staande voet als gevolg. In dat laatste geval wordt u schadeplichtig jegens uw werkgever en zal uw werkgever de uit te betalen overwerkuren verrekenen met de vordering die hij op u heeft. Daar schiet u dus niets mee op. Als u blijft werken dan zal de eindafrekening, waaronder uitbetaling overwerk inderdaad naar de WSNP gaan.
U zult moeten accepteren dat u gedurende de duur van de WSNP  op een minimum bestaansniveau zit, terwijl daar tegenover op u en uw man de verplichting rust zoveel mogelijk inkomsten te genereren om uw schuldeisers te voldoen. Gelukkig kunt u na 3 jaar met een schone lei beginnen. Vóór de komst van de WSNP, nog niet zo lang geleden, zat je je hele leven aan de schulden vast.
Nog even volhouden dus! 
 
Reactie vraagsteller:
wat een waardeloos antwoord sorry hoor maar hier heb ik echt helemaal niks aan!!! U weet niet eens in wat voor situatie ik verkeer. En het interreseert mij helemaal nis als mijn werkgever mij een vordering oplegt, ze zijn toch verplicht om mij die overuren uit te betalen!! dus wat heb ik te verliezen. Heb tot juli 2011 zwaar overspannen thuis gezeten onder andere vanwege mijn werk. Daarom wil ik uitgerust aan mijn nieuwe baan beginnen, maar daar doen ze alles aan zodat ik daar geen mogelijkheid toe heb. plus dat mijn werkgever heus geen rechtzaak gaat aanspannen voor de 7 dagen die ik nog moet werken kost hun alleen maar geld en tijd. en wat heb ik te verliezen als ik ontslag op staande voet krijg? ik heb nog maar 1,5 week te gaan. Ik ben helemaal uitgeput door alle stress daar. En ja ik weet dat ik op bijstandsniveau leef nu. Maar ik zal wel elders advies inwinnen want hier heb ik helemaal niks aan zo`n antwoord.
 
Antwoord Beheerder:
Het spijt dat mijn antwoord u niet goed uitkomt. 
Even voorde goede orde. Ingeval van een ontslag op staande voet bent u degene die een rechtszaak zult moeten aanvangen teneinde te proberen uw overuren uitbetaald te krijgen.
Ik ben het met u eens dat dat een worst-case scenario is.

Indien uw werkgever berust in het feit dat u de laatste 1/12 week niet komt werken, zal hij weliswaar het salaris niet hoeven door te betalen, maar wel de eindafrekening moeten opmaken, waaronder uitbetaling overuren en niet-genoten vakantie, dan wel verlofdagen en vakantiegeld pro rato. 
Beantwoord door:
E.A. van Jaarsveld
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Ontslag:
Ontslagvergoeding


Gerelateerde vragen aan Overuren opnemen, na ontslag:

behoud ik recht op herleving uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-09-08 18:27:13
Ontslag tijdens zwangerschap
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-03-17 09:54:06
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
heb ik recht op een uitkering na strafontslag
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-07-07 19:24:33
Is er een rechtsartikel aan wijzigen ontslaggrong.
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-01-19 17:59:52

Gemiddelde score Ontslag: 8.7 (475x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+