Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Telecommunicatie » Voice Over Ip
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Voice over ip en krijg online een antwoord van de specialist in Voice over ip

Zelf een vraag over Voice over ip? Klik hier.
Meer vragen over Voice over ip.
De huidige beheerder van de rubriek Voice over ip:
Naam: Robertino Volk
Bedrijf: Http://www.telit.nl
Reactiesnelheid: 15 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over Robertino Volk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Voice over ipVragen over Voice over ip via RSS. Klik hier.
RSS over Voice over ip op jouw website?Vragen over Voice over ip op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Voice over ipVragen over Voice over ip via E-mail. Klik hier.

Wat is het verschil tussen VOIP en VODSL?

[Gesteld op: 18-01-2008]

Toelichting:
Geachte heer Volk,

Kunt u mij het verschil uitleggen tussen VOIP en VODSL? Dit i.v.m mijn aanstaande vernieuwing van mijn telecom infrastructuur.

Met vriendelijke groet,

Danny Hiemstra
Antwoord:

Geachte heer Hiemstra,

Kijk eens op: http://www.telit.nl

Nu om een antwoord te geven op uw vraag is niet 123 verteld. Ik heb daarom onderstaand e.e.a. zo gedetaileerd mogelijk proberen uiteen te zetten. Indien u nog vragen heeft stel ze gerust.Bellen via internet....
....wordt ook wel IP-telefonie, Voice over IP, VoIP, of digitale telefonie genoemd. De verwachting is dat digitale telefonie en internettelefonie de ouderwetse telefoonaansluitingen grotendeels gaan vervangen. Het is nog een kwestie van tijd en de gewone 'analoge' telefonie is geschiedenis. Maar wat is het eigenlijk? Wat is het verschil tussen VoIP en VoDSL?

VoIP
VoIP staat voor Voice over Internet en is de verzamelnaam voor al het spraakverkeer via internet. Het spraakverkeer gaat via datanetwerken op basis van het Internet Protocol. Het verschil tussen VOIP en traditioneel telefoneren zit in het signaaltransport. Bij internettelefonie wordt het gesprek omgezet in datapakketjes ('enen en nullen') die verstuurd worden via internet. Deze pakketjes worden door software slim verpakt, zodat er veel minder capaciteit nodig is voor een gesprek.

Technische achtergrondinformatie:

SIP
staat voor Sesion Initiation Protocol en zorgt voor de verbindingsopbouw van VoIP gesprekken. Deze techniek wordt door bijna alle internetproviders gebruikt voor hun telefoniediensten. Door de open standaard bestaat er een breed aanbod van VoIP diensten en VoIP hardware gebaseerd op SIP. De kwaliteit van een internettelefonie gesprek is afhankelijk van de gebruikte 'codec'. Met een zogenaamde 'G711 codec' biedt internet telefonie via SIP dezelfde kwaliteit als ISDN-telefonie. Om via het internet te telefoneren heeft u een stukje software of hardware nodig. Hierbij kunt u kiezen uit onderstaande mogelijkheden.

Software:
De veelal door de VoIP aanbieder gratis ter beschikking gestelde software maakt het mogelijk om vanaf uw PC te telefoneren naar andere VoIP gebruikers of naar een normale telefoonaansluiting. Bij het gebruik van een headset is de kwaliteit iets beter als wanneer u de standaard microfoon en speakers gebruikt.

USB telefoon:
De USB telefoon is er in vele soorten en maten voor zowel Skype als SIP. En maakt het bellen via de PC een stukje comfortabeler. Let er echter welop dat u PC nog altijd ingeschakeld moet zijn om te bellen of gebeld te worden.

SIP telefoon:
Een complete telefoon welke u aansluit op een netwerk (LAN) dat voorzien is van internettoegang. Het voordeel is dat u zo’n toestel overal waar een netwerk verbinding is kunt aansluiten. Er zijn ook WIFI phones welke u draadloos kunt aanmelden op uw netwerk. Het nadeel is dat u geen controle hebt op het netwerk. Doordat de gebruikte router in het netwerk meestal geen voorrang geeft aan VoIP t.o.v. normale data kan het zijn dat uw verbindingskwaliteit niet altijd optimaal is.

SIP ATA:
Een SIP ATA maakt het mogelijk om bestaande analoge telecom apparatuur zoals telefoons, faxen of antwoordapparaten aan te sluiten op uw netwerk. U kunt dus uw bestaande (dect) telefoon gebruiken om te bellen via internet.

Internettelefonie van PC naar PC
Door middel van zelf gedownloade “peer to peer” software kunnen spraakverbindingen over het internet worden opgezet. De ontvanger van het gesprek moet gebruik maken van bepaalde software, anders is communicatie niet mogelijk. Met een internettelefoon kan men niet zonder meer gebeld worden door gebruikers van een vaste telefoonlijn. Voorbeelden van internettelefonie van PC naar PC zijn Skype, Microsoft Messenger, Google Talk,


IP telefonie
Voor deze vorm van telefonie is een breedband internetaansluiting nodig, vaak in combinatie met extra apparatuur. D.w.z. een kastje dat op de breedbandaansluiting wordt aangesloten en waarop analoge telefoontoestellen kunnen worden aangesloten, zodat niet alle telefoons direct hoeven te worden vervangen. De randapparatuur (vaak “router” genoemd) die nodig is om een telefoongesprek mogelijk te maken, kan op elk willekeurig punt op het internet worden aangesloten. Dit laatste is een groot voordeel van IP telefonie. Het telefoonnummer is verbonden met het apparaat, zodat de gebruiker ook op elk punt bereikt kan worden op hetzelfde telefoonnummer, mits aangesloten op een breedbandige internetaansluiting. In Australië kan de gebruiker dan bijvoorbeeld gebeld worden op een 070 (Den Haag) telefoonnummer voor lokaal tarief, mits de opbeller zich in Den Haag bevindt. Of interlokaal tarief als de opbeller zich in Nederland, maar buiten de regio Den Haag, bevindt. Minuten worden meestal afgerekend, maar bellen naar andere abonnees van dezelfde aanbieder is vaak kosteloos. (bron: Opta)

Voice over DSL
Technisch gezien zit deze dienst anders in elkaar dan IP telefonie. Het telefoonnummer is, in tegenstelling tot IP Telefonie, verbonden aan de fysieke lijn, die niet verplaatst kan worden. VoDSL is beter dan IP telefonie te vergelijken met de klassieke telefoondienst, omdat het geen mobiliteit ondersteunt. De telefoonverbinding is aan de vaste locatie van de internetverbinding verbonden. Bij VoDSL zit het telefoonnummer in het netwerk. (bron: Opta)
De DSL-technologie (Digital Subcriber Line) die de traditionele koperen telefoonlijn geschikt maakt voor het transporteren van dataverkeer, werd tot nu toe alleen gebruikt voor snel internet tegen een vaste prijs. Het is nu ook mogelijk om te bellen via een DSL-netwerk U betaalt uw service provider daarvoor maandelijks een vast abonnementsbedrag. Naast een DSL-abonnement voor internettoegang sluit u een abonnement af voor telefonie via DSL. De gebruiker houdt zijn eigen telefoonnummer en hoeft geen nieuw toestel of nieuwe lijn aan te schaffen. Wanneer de beller iemand buiten het netwerk belt (off-net), zijn er wel gesprekskosten maar deze gesprekken zijn tot dertig procent goedkoper dan telefoonverkeer via de traditionele telefoon.


Waar u rekening mee moet houden

Let op eventuele beperkingen van het gratis bellen: vaak gelimiteerd aan tijd of belminuten. Bij overschrijding, betaalt men een hoger bedrag per minuut. De hoogte van dit bedrag verschilt per aanbieder

Het gratis bellen geldt meestal alleen voor vaste nummers in Nederland

Sommige aanbieders rekenen starttarieven

De internetsnelheden zijn verschillend

Niet elk pakket is mogelijk op elk willekeurig adres in Nederland: gebruik de postcodecheck

De contractduur kan verschillen van 1 tot 2 jaar;

Kijk goed wat actietarieven en werkelijke maandkosten zijn

Sommige aanbieders rekenen afsluitkosten

Lees actievoorwaarden goed doorNADELEN van internetbellen

Bellen via een Carrier Select aanbieder niet meer mogelijk

Let op:

Alarminstallaties kunnen bij stroomstoring geen contact maken met alarmcentrale
zorg bij twijffel voor een aparte analoge lijn.

Tel iT  zie http://www.telit.nl kan u hier meer over vertellenIk hoop op deze wijze duidelijkheid te hebben verschaft.


Met vriendelijke groet,

Robertino Volk

Telecom en ICT manager

Telit

gsm 06-38181000
mail robertino@telit.nl

web http://www.telit.nl
U bespaart niet alleen geld maar ook tijd en moeite.

http://www.telit.nl is een specialist op het gebied van: vaste en mobiele telefonie, voip, vpn, internet, x900 x800 nrs, en telefooncentrales.

Graag verwijs ik u voor meer informatie naar onze webpagina http://www.telit.nlBeantwoord door:
Robertino Volk
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat is het verschil tussen VOIP en VODSL?:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
kleuradvies nodig
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-14 16:31:15
Welke kleuren voor een grote meisjeskamer?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-04-24 16:12:45
schilderen van babykamer
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-09-17 22:42:21
Er was niets en het ontploft ook nog
      [Gesteld in Filosofie]
2011-07-01 21:42:33

Gemiddelde score Voice over ip: 7.5 (26x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+