Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Verzekeringen » Autoverzekering
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Autoverzekering en krijg online een antwoord van de specialist in Autoverzekering

Zelf een vraag over Autoverzekering? Klik hier.
Meer vragen over Autoverzekering.
De huidige beheerder van de rubriek Autoverzekering:
Naam: M.C. Diks
Bedrijf: Diks verzekeringen
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over M.C. Diks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AutoverzekeringVragen over Autoverzekering via RSS. Klik hier.
RSS over Autoverzekering op jouw website?Vragen over Autoverzekering op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AutoverzekeringVragen over Autoverzekering via E-mail. Klik hier.

uitbetaling schade

[Gesteld op: 19-08-2011]

Toelichting:
Ik heb 15 augustus een aanrijding gehad niet mijn schuld.
Ik reed op een voorrangsweg en ik reed rechtdoor de 50 km per uur binnen de bebouwde kom de gene die mij aanreed kwam van de rijksweg af en moest stoopen bij de weg stonden haaietanden maar ze zag mij niet aankomen en klapte op de achterkant van mijn auto schade is woensdag getaxeerd op 2500 euro.
Ik ben zelf wa minicaso verzekerd. maar waarom moet het zolang duren wordt ik mijn geld krijg ben je allrisk verzekerd ben je een koning watnt dan kan je gewoon je auto al wegbrengen en dan gaat alles veel sneller waarom repareren zij mijn schade niet en bakkeleien de verzekeringen onderling mar want ik ben weer de dupe van alles en moet weer lang wachten totdat alles weer geregeld is maar wat is minimaal de wachtijd voordat ik mijn geld krijg met allrisk kan er al begonnen worden met de reparatie en met minicasco moet je maar afwachten ik vind dit echt nergens op slaan.
Antwoord:
Wanneer u all risk bent verzekerd bent u niet de Koning. U betaalt alleen meer premie en daar krijgt u meer service voor terug.Een voordeel is dat uw EIGEN maatschappij, ongeacht de schuldvraag, vast UW schade minus uw eigen risico aan u uitkeert. U hoeft dus niet te wachten.In uw situatie moet u de normale procedure in Nederland volgen. U hebt een schade waar u zelf geen dekking voor heeft. De tegenpartij is schuldig dus dit betekent dat u nu de schade bij de tegenpartij moet verhalen.U moet hiervoor een claim neerleggen bij de maatschappij van de tegenpartij. Hiervoor moet u een schadeformulier hebben en een schade taxatie van de schade aan uw auto.Wanneer u uw claim neerlegt bij de maatschappij van de tegenpartij gaan zij aan hun verzekerde vragen of dit klopt. Immers hun verzekerde moet ook een schadeformulier insturen.Als alles verder oké is zal men tot uitkering overgaan.Het probleem is dat u, omdat u zelf niet voor een all risk verzekering heeft gekozen, afhankelijk bent van de snelheid van werken van de maatschappij van de tegenpartij EN de tegenpartij zelf.Normaliter hebben verzekeringsmaatschappijen een werkvoorraad van 2 tot 3 weken:-dag 1 schade dag 2 u stuurt direct uw VOLLEDIG ingevuld schadeformulier naar uw rechtsbijstandverzekering of tussenpersoon-dag 3 schade expert beoordeelt uw schade-dag 8 schaderapport is opgesteld-dag 10 uw rechtsbijstandverzekering of uw tussenpersoon stuurt een schriftelijke claim naar de maatschappij van de tegenpartij-dag 24 De tegenpartij behandelt de brief en sturen een brief naar HUN verzekerde met de vraag of de claim van u juist is.-Dag 30 de tegenpartij stuurt zijn schadeformulier op.-dag 44 de maatschappij van de tegenpartij ontvangt het schadeformulier van zijn verzekerde en gaat tot uitkering over.-dag 48 het geld staat op uw rekening.Wanneer u bovenstaande ziet zijn er enorm veel schakels. Er hoeft maar 1 partij iets minder snel te werken en het duurt veel langer voordat u uw geld krijgt.Overigens heeft de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij geen enkel belang om er lang over te doen daar zij naast de schade ook verplicht zijn wettelijke rente over het schadebedrag uit te keren. Dus hoe langer zij er over doen hoe groter de schade.Advies; Of kies voor een allrisk verzekering. Is wel duurder maar u krijgt er ook meer voor terug.  
Beantwoord door:
M.C. Diks
profielpagina


Gerelateerde vragen aan uitbetaling schade:

moet ik een uitbetaalde autoschade laten repareren
      [Gesteld in Autoverzekering]
2009-08-19 11:27:46
vliegtuig vertraging claim indienen
      [Gesteld in Europees recht]
2010-02-21 11:39:20
Weet u iets over planschade? wanneer krijg je dat?
      [Gesteld in Bouwregelgeving]
2010-07-13 12:37:23
aansprakelijkheid
      [Gesteld in Aansprakelijkheidsrecht]
2012-05-26 00:31:32
2 keer eigen risico
      [Gesteld in Verzekeringsrecht]
2014-03-22 15:33:26

Gemiddelde score Autoverzekering: 8.3 (523x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+