Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » NLP » NLP Therapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek NLP therapie en krijg online een antwoord van de specialist in NLP therapie

Zelf een vraag over NLP therapie? Klik hier.
Meer vragen over NLP therapie.
De huidige beheerder van de rubriek NLP therapie:
Naam: Marga Dekkers
Bedrijf: Praktijk marga dekkers
Reactiesnelheid: 11 uur
Waardering: 5.6 (van max. 10)
Meer informatie over Marga Dekkers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NLP therapieVragen over NLP therapie via RSS. Klik hier.
RSS over NLP therapie op jouw website?Vragen over NLP therapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NLP therapieVragen over NLP therapie via E-mail. Klik hier.

Mijn zoon liegt over alles

[Gesteld op: 18-08-2011]

Toelichting:
Vandaag kwam hij thuis met bijna Ç800.Hij had dit gewonnen bij de gokautomaat.Omdat hij liegt over alles heb ik bij de betreffende kroegen ge´nformeerd waarbij het van de een klopte [180 gewonnen]en de ander konden zij zich niets herinneren.Maar als je bijna Ç600 uit een automaat haalt moet dat opvallen!Hoe komt hij aan dat geld?Ik heb hem verteld dat ik hem niet geloofde,tranen,ontkennen zoals gewoonlijk.Aan het eind van de basisschool zijn de problemen begonnen.Hij is in staat echt iedereen om zijn vinger te winden heeft een vlotte babbel, vrienden zat,sociaal,behulpzaam,zorgzaam eigenlijk een hele leuke vent maar als het hem te heet onder zijn voeten wordt is hij niet meer thuis.Heb aangeklopt bij verschillende instanties waar ik echter steeds de deksel op mijn neus kreeg.Heb zelf hulp gezocht[waardoor ik mij er nu beter voor af kan sluiten]heb hem anderhalf jaar geleden zelf aangegeven bij de politie omdat hij ongevraagd zonder rijbewijs met mijn auto op stap was geweest en deze total loss had gereden omdat we niet meer wisten hoe om te gaan met hem en hoopten dat hij daardoor zijn lesje wel zou leren.Tot op heden is hij daar ˇˇk onderuit gekomen.Hij jat pinpassen,koopt en betaald via machtigingen,steelt ons geld en erger nu ook van de moeder van zijn beste vriend wie weet van wie nog meer?Of is hij drugkoerier od. want hij heeft sinds kort geld als water,maar als je ernaar vraagt heeft hij veel bijgeklust en heeft overal een antwoord op.Hij werkt in de horeca dat betekent dus dat hij met geld werkt.Ik ben bang dat hij zich vandaag of morgen niet kan beheersen en een greep in de kassa doet.Is van zijn opleiding verwijderd omdat hij zijn stages heeft verprutst[tolereert geen gezag boven zich]in het begin werkt hij zich 3 slagen in de rondte en is iedereen te gek maar na 2 maanden is daar niets meer van over, heeft dus geen werk en geen geld meer.Hij heeft flinke schulden wil graag de deur uit maar heeft geen geld.Dat is dus geen optie.Hij gaat totaal zijn eigen gang en zolang alles in zijn straatje past hoor je hem niet.Heb hem altijd zoveel mogelijk zelf laten bellen naar instanties,voor dure dingen die hij wilde hebben moest hij eerst bv de helft sparen,zelf naar de bank [ik ging wel mee maar bemoeide mij er niet mee]om een rekening te openen ed.Ik kan en wil niets meer doen voor hem,niet op dat gebied. Hij staat na jaren smeken ingeschreven bij een psychologische hulpverleningsinstantie maar kan pas in november terecht.Wat moet ik tot die tijd?
Antwoord:

U zit in een lastige situatie. Uw zoon ziet geen problemen en zal uit zichzelf geen hulp zoeken of aannemen, wellicht pas als het verder fout gaat en er dwanfg bij is. U heeft al verstandig hulp gezocht om beter af te kunnen sluiten, uwzelf te beschermen. Ik denk dat u deze lijn mag volgen. Hoe moeilijk het ook is om verder afstand te nemen van je eigen kind. Ook hij is verantwoordelijk voor zijn leven en gedrag. Heeft u het idee dat hij drugs gebruikt?

Hij komt op mij over als iemand die buiten zichzelf leeft in een gejaagde wereld, dat voelt toch vrij ernstig. Ik heb ook het gevoel dat hij compleet zijn eigen ding wil doen en ook niet in wil voelen hoe dingen voor een ander zouden kunnen zijn. (empathie).

Ik denk dat u op dit moment weinig kan doen wat hem helpt, omdat hij zelf zo door wil gaan. U kunt verder gan met uzelf te beschermen en verder los te maken, event met begeleiding van bv politie?

Bij uw zoon heb ik het gevoel dat er iets aan de hand is, een bep stoornis, maar zolang hij dit niet onderkent zal er niets gebeuren.

U wilt uw kind behoeden maar dat is erg moeilijk, onmogelijk. Hij wil nu doorgaan op deze wijze en kunt u niets anders doen dan uwzelf verder los te maken, hem los te laten en te zoregn dat hij echt zelfstandig zijn eigen leven gaat leiden.

Dit kost u teveel energie en u gaat eraan kapot.

Uw zoon is ook zeer intelligent en ziet het leven als een spel.

Ik wens u veel strerkte.

 

Met vriendelijke groet,

Marga Dekkers

Beantwoord door:
Marga Dekkers
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mijn zoon liegt over alles:

oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Mag mijn zoon (12jr) beslissen bij wie die woont?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-05-07 22:20:40
hoe verwerk ik dit zelf ?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-10-04 21:04:33
Claim na vertraging vliegtuig
      [Gesteld in Europees recht]
2010-02-03 03:38:53
vader laat zoon van 14 aan zijn lot over
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-09-09 08:51:25

Gemiddelde score NLP therapie: 5.6 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+