Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Gezondheid en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Gezondheid

Zelf een vraag over Geestelijke Gezondheid? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Gezondheid.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Gezondheid op jouw website?Vragen over Geestelijke Gezondheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik het beste doen?

[Gesteld op: 18-08-2011]

Toelichting:
Hallo,

Ik ben iemand die op jonge leeftijd, zowel kindertijd als deel van mijn jeugd heb verloren aan psychische problemen en stoornissen.
Ik heb veel angsten moeten doorlopen, veel dingen moeten zien en meemaken, ik ben verwaarloost, heb vorm van mishandeling meegekregen uit mijn ervaringen en daardoor mijn zelfvertrouwen en zelfrespect verloren.

Ik had therapien lopen, ik had 2 psychiaters die hulp boden omdat ik vroeger een gevaar voor mezelf kon worden: Ik had snel zelfmoordpogingen en was erg onzeker.

Oorzaken zoals ik hierboven genoemd had, waren o.a. mishandeling, verwaarlozing, verkrachting, aanranding en pesterijen.

Nu ik wat ouder ben dan toen het allemaal gebeurde, wil ik graag mijn leven verbeteren..
Ik wil minder pessimistisch, minder angstig en minder emotioneel worden.
Ook graag stressbestendig, want ik wil na alles wat ik heb ervaren, bij de politie werken.

Ik vind dat ik destijds tijdens mijn aangiftes slecht ben geholpen, mijn pijn werd op vervelende manieren benaderd en ik kon er totaal niet mee overweg, wat lijdde tot GEKTE, want ik sloot mezelf op en haatte mezelf, ik kon mijn positieve kanten niet bereiken, omdat het leek, alsof alles onbereikbaar was geworden voor mij.
Alles wat temaken had; met een beetje geluk.
Ik zocht steeds een uitweg, ik wou altijd DOOD.

Nu ben ik gelukkig wat beter aan mezelf gaan denken, ik kan op mezelf bouwen en vertrouwen, ik zeg steeds dat "ik het kan" en wanneer ik zie dat het me ook echt lukt, word ik blij.

Toch blijf ik mijn psychische problemen behouden, maar ik wil dat ik eroverheen kom. Dat niemand het aan me merkt, dat ik niet meer zo emotioneel ben. Als er nu iemand tegen mij zou gaan schreeuwen, ga ik huilen. Ik wil daar vanaf komen, ik wil mensen kunnen aankijken, tegen negativiteit kunnen, ik wil dingen durven..
Maar hoe?

Hoe kan ik mezelf zo ver krijgen? Ik begrijp dat mijn herinneringen nooit weg zullen gaan, maar hoe kan ik net doen, alsof het me niks meer doet.. Hoe laat ik mezelf anders zien? Ik wil zo graag bij de politie, ik wil laten zien hoe IK mensen kan helpen, hoe IK voor andere kan zijn in nood, ik wil iedereen helpen... vooral de meisjes, die meemaken wat ik heb meegemaakt, want ik begrijp ze, ik heb gevoeld wat hun op dat moment dan voelen.. Dat is heel wat anders, dan dat een agent misbruik maakt van je gevoelens en pijn omdat hij toch je pijngrenzen niet kent.

Misschien stel ik wel erg veel vragen, maar het is belangrijk voor me!
Antwoord:
Hallo,

Allereerst mijn excuus voor deze wat late reactie.

Dank voor je vraag en ik vind zeker niet dat je te veel vraagt, integendeel. Ik kan me heel goed voorstellen dat je emotioneler stabieler wilt worden. Het is verschrikkelijk wat jou is overkomen en dat de hulpverlening ook nog eens tekort is geschoten. Als ervaringsdeskundige zou je zeker heel veel kunnen betekenen voor andere vrouwen die hetzelfde is overkomen en kampen met onverwerkte trauma’s en emotionele moeilijkheden. Wat je nodig hebt is in de eerste plaats veilige hulpverlening. Iemand die jou echt hoort, begrijpt, erkend en bevestigd. Het vertrouwen in mensen moet herstellen en de kracht/overtuiging dat niemand meer over jouw grenzen gaat tegen jouw wil. Er zijn veel mogelijkheden voor therapie. Ik ben gestalttherapeut en denk dat deze vorm van therapie jou verder kan helpen. Therapie is mensenwerk, iedereen therapeut is anders en werkt anders. Belangrijk is dat hij/zij veilig is en vertrouwen geeft voor een gunstige behandeling c.q. begeleiding.Een vrij nieuwe benadering is Emotie Focus Therapie, gericht op herstel van zelf vertrouwen door  emotionele ontwikkeling (los te komen traumatische ervaringen en oude emotionele gewoontes). Misschien kan ik iemand voor je vinden die in jouw regio praktijk heeft? In welke regio woon je?Graag jouw reactie.Vriendelijke groet,
Jan
Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Counselling
Hoogsensitief Persoon
Hulpverlening
Kind & Jongeren
Psychiatrie
Psychologie
Psychotherapie
Stoornissen
Trauma
Gemiddelde score Geestelijke Gezondheid: 9.3 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+