Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bach Bloesem Remedies en krijg online een antwoord van de specialist in Bach Bloesem Remedies

Zelf een vraag over Bach Bloesem Remedies? Klik hier.
Meer vragen over Bach Bloesem Remedies.
De huidige beheerder van de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Naam: Carolus van Kuilenburg
Bedrijf: Yidaki
Reactiesnelheid: 197 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Carolus van Kuilenburg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via RSS. Klik hier.
RSS over Bach Bloesem Remedies op jouw website?Vragen over Bach Bloesem Remedies op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via E-mail. Klik hier.

Mijn dochter van 7 kan heel moeilijk inslapen.

[Gesteld op: 17-01-2008]

Toelichting:
Wij hebben een dochter van 7 jaar (Wiesje). Als klein meisje al kon zij nooit vroeg slapen. Sinds het eerste leerjaar was het vaak al 21.45 u. Nu ze in het tweede leerjaar zit is het er niet op verbeterd. Sinds de kerstvakantie is het nu nog verergerd. Het slapengaan was in de kestvakantie natuurlijk wel onregelmatiger. Sinds deze vakantie draait het rond 23 u eer ze inslaapt. Ze raakt de volgende ochtend moeilijk wakker. Qua karakter is het wel een eerder onrustig iemand. Ze kan nogal snel boos worden om niemandalletjes. Ze heeft ook steeds de neiging om de leiding te nemen/baas te spelen over haar 2 jaar jongere zus. Ook in het spreken valt het op dat ze snel praat.
Ik had een zwangerschap met nogal wat stress. Als baby was ze een heel gemakkelijk en tevreden kind. Vanaf dat ze 9 maanden was kon ze zich nogal kwaad maken als ze honger had. Op de leeftijd van 2 zat ze vollop in haar koppigheidsfase. Het kon soms meer dan een half uur duren voordat ze zich gewonnen gaf en tenslotte toch deed wat er van haar verwacht werd. Ze had toen ook enorme extremen. Ze kon superlief zijn maar ze kon even goed wat later in een ettertje veranderen. Deze extremen zijn nu al afgevlakt.
Ze is lichamelijk niet hyperactief maar toch onrustig. Aan de ene kant is ze een baasmaker maar aan de andere kant is ze soms ook onzeker. Voor nieuwe, vreemde situaties zal ze eerst de kat uit de boom kijken. Vroeger (peuter) kon het gerust een uur duren voor ze met vreemde kindjes ging meespelen. Nu heeft ze dit nog soms. Op een speelplein zal ze zelden op een speeltuig kruipen waar meerdere onbekende kinderen op spelen. In het bijzijn van een vriendinnetje voelt ze zich dan wel sterker.
Als ze iets nieuws leert (fietsen, zwemmen, een moeilijke puzzel) en het lukt haar niet snel genoeg, wordt ze boos en gooit ze de fiets of puzzel weg. Het heeft bij haar ook wat langer geduurd tegen dat ze zonder steunwieltjes kon fietsen en kon zwemmen. De kinesist die haar leerde zwemmen in zijn privé-zwembad zei dat door haar gespannenheid en nervositeit ze haar bewegingen te snel en dus onvolledig en slordig uitvoerde.
Wat ik ook jammer vind, is dat ze haar zus of de hond of poes een klap verrkoopt als ze haar zin niet doen.
Ze is ook eerder wat gesloten. Wij weten hier thuis praktisch niets van wat er gebeurt op school. De juf zegt wel dat ze in de klas wel spontaan zaken vertelt.
Ze gaat ook absoluut niet graag naar school. Dit is al zo sinds de peuterklas.
Antwoord:
Beste moeder van Wiesje,
Een aantal zaken en dan met name het hele late slapengaan komen me, als moeder, bekend voor.
Er zijn legio huismiddeltjes in te zetten waaronder warme melk, warm bad of douche, geen tv of spannende zaken voor het slapen gaan etc. U zult ze ook al wel geprobeerd hebben.Homeopatisch is er Avena Sativa in druppelvorm van Vogel, wat ook rust in de tent KAN brengen. Maar sommige gevallen zijn hardnekkig, zeer hardnekkig, en dat zit er niets anders op dan te accepteren dat het bioritme van het kind niet anders is!

Voor de interne spanning zou ik haar Impatiens geven. Uw beschrijft een kind wat heel veel weg heeft van dit type mens, dat meestal haast heeft, een ander vaak niet laat uitpraten etc.
Daarnaast Star of Bethlehem als traumahersteller en “terrein”middel.
Het feit dat ze zus, hond en kat een mep verkoopt is inderdaad niet fraai, daaruit spreekt een mate van bazigheid, Vine-achtige gedragingen, die ik verder in het verhaal minder aanwezig vind.
Ook speelt verlegenheid en angstigheid een kleinere rol, hiervoor zou Mimulus zijn.
Mijn voorstel zou zijn om een gebruikersflesje voor haar te (laten) maken met daarin alleen de Star en de Impatiens, en dat gericht enige tijd te geven en dan te kijken hoe e.e.a. zich ontwikkelt; de andere remedies kunnen, mits dan nog van toepassing, in een later stadium aan de orde komen.

Naast de Bachbloesemremedies kan er ook een beroep gedaan worden op de aromatherapie met enkele goedgekozen etherische oliën, van therapeutische kwaliteit, om met name het slapengaan wat te bevorderen. de aromatherapie kent een aantal zeer rustgevende oliën, waaronder Lavendel (mits spaarzaam gebruikt) wat goed gecombineerd zou kunnen worden met bijv. een kindercitrus zoals Sinaasappel. In principe kun je wat kiezen op basis van haar geurvoorkeuren en met die olie 's avonds de voeten inmasseren bijvoorbeeld.
Voor meer informatie verwijs ik graag naar de betreffende pagina's Bachbloesems en Aromatherapie op mijn site (zie profiel) en voor verdere vragen naar het contactformulier..
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Bachbloesem Dieren


Gerelateerde vragen aan Mijn dochter van 7 kan heel moeilijk inslapen.:

sprake van lichte kindermishandeling
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2009-08-28 13:33:59
docent en leerling in een conflikt
      [Gesteld in Lesmateriaal]
2010-12-19 17:16:38
Ex partner is uit op wraak dmv valse beschuldiging
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2011-10-27 21:08:25
Uit relatie stappen.
      [Gesteld in Borderline]
2012-08-03 12:04:07
Erfenis minderjarig kind
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2012-11-05 17:15:16

Gemiddelde score Bach Bloesem Remedies: 8.2 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+