Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

een (zo voelt het ) onmogelijke keuze tussen 2...

[Gesteld op: 11-08-2011]

Toelichting:
Op dit moment ben ik vrijgezel.. ik had een relatie van 6,5 jaar met J, waarbij ik ben vreemdgegaan met F en J uiteindelijk de relatie verbroken heeft zonder van het vreemdgaan te weten... nadat het over was met J ben ik een relatie begonnen met F ongeveer 6 maanden.. Nu zit ik er tussenin.. ik weet niet meer welke kant op. J heeft aangegeven mij terug te willen.. en dingen anders te willen en F wil mij niet loslaten... Als ik niet bij F ben dan is het voor mij redelijk duidelijk dat ik niet bij hem wil zijn, maar zodra hij dan voor mijn neus staat word alles weer wazig. J is een super goede jongen/man waarbij de relatie altijd heel vlak is gelopen.. geen echt pieken, maar ook nooit ruzies... Bij F zijn de pieken heeel hoog maar de dalen des te dieper.. ik heb geen idee meer waar ik verstandig aan doe.. ik wil de juiste keuze maken, maar word ondertussen gek van het gelieg.. J weet wel dat F nog steeds moeite doet maar F weet niet dat J mij terugwil... Ik ben zo bang voor de consequenties als ik terug ga naar J.. Dat f het vreemdgaan opbiecht bijv. of dat de relatie over een half jaar weer precies zo was als ervoor... en ik weet nu hoe fijn sommige dingen kunnen zijn in een relatie door F, maar is het reeel om te denken dat je die dingen ook kunt vinden in een relatie waarbij die dingen altijd ontbraken...Afstand nemen van beide lukt niet... F kan dat niet, wil mij blijven zien en desnoods alleen leuke dingen doen en niet praten... J kan dat wel en heeft dat gedaan maar geeft aan dat het geduld op begint te raken.... ik zelf weet niet meer wat mijn gevoel is en wat mijn verstand is... Denken lukt ook niet echt meer... of in ieder geval ik kom er niet veel verder mee..
Waar doe ik goed aan en hoe kan ik duidelijkheid creeren voor mezelf?

alvast bedankt....
N
Antwoord:

Hallo, 

Afgaande op wat je beschreven hebt, denk ik dat je het contact met F definitief moet stoppen. F is niet goed genoeg voor jou lijkt mij.

J is een goede en aardige man, maar je miste de dynamiek in deze relatie. Waar lag dat aan? Had jij wel zin om leuke dingen te ondernemen samen etc en had J daar meestal geen zin in?  

J geeft aan dat hij tot nieuw inzicht is gekomen en de relatie met jou een nieuwe kans wil geven. Ik vind dat je met hem hierover in gesprek zou moeten gaan om te beoordelen of hij nu wel zou kunnen bieden wat je voorheen gemist hebt. Ik vind dat je ook niet meteen moet kiezen om weer een volledige relatie aan te gaan. Waarom zoveel haast? Je kunt toch een periode van hernieuwde kennismaking aangaan en gaandeweg bepalen wat jullie verder met elkaar willen?

Ik vraag me af of je vriendinnen hebt of familie waar je jouw dilemma mee bespreekt en/of ook leuke dingen mee doet? Het is goed om je verhaal ook bij mensen kwijt te kunnen die je vertrouwd en naar je willen luisteren en hun mening kunnen geven. 

Over het vreemdgaan al/dan niet te vertellen. Ga eerst eens met J verkennen wat de mogelijkheden zijn voor een hernieuwde relatie met hem. Misschien komt er een moment dat je wilt vertellen over je misstap en dat je daar je oprechte excuses voor aanbiedt? Beloof dat je dit nooit meer zou doen? als de relatie met J  een nieuwe kans krijgt. Ik weet niet wat het met je doet als je over je misstap zou zwijgen, hoe dit doorwerkt in de relatie met J. Zou je met dit geheim kunnen leven? Anderzijds: wat denk je, is J altijd trouw geweest?

 Als F je wil/zou verraden (wraak nemen?) is dat wel zeer min en geeft dit (des te meer) wel aan dat hij niet echt een respectvolle vriend/persoon is. Ik vind het al opmerkelijk dat je hier angst voor hebt. Hoe reëel is het dat F (na een afwijzing) verraad zou plegen denk je?

Tot zover mijn reactie.Groet Jan

 
Reactie vraagsteller:
Allereerst heel erg bedankt voor de snelle maar vooral waardevolle reactie... Ergens weet ik ook wel dat F niet goed voor me is.. maar hij geeft me een gevoel wat ik moeilijk kan loslaten en wat sterker voelt dan ik.. Hij voelt dat aan en speelt daar handig op in...

In de relatie met J heb ik zon beetje 4 jaar alleen thuisgezeten omdat J zowel avonden als dagen werkte... als hij dan thuis was en ik dingen wilde ondernemen wilde J dat nooit.. voelde me daardoor heel eenzaam. Heb zelf ook de nodige problematiek zoals dat ik het syndroom van asperger heb en daarom gevoelens zowiezo heel moeilijk kan uiten en filteren waardoor het bij mij heel lang heeft geduurd voordat ik actie ondernam en waardoor ik * niet goed te praten* F leerde kennen die me wel de aandacht gaf.. J heeft aangegeven nu in te zien dat hij me verwaarloosd heeft en wat hij had toen we samen waren... hij wil dingen oprecht anders gaan doen en me ook helpen met bepaalde dingen die hij voor lief nam dat ik ze deed.. we wonen nu ook apart en hebben ook al besproken dat mochten we het weer gaan proberen dat voorlopig ook even zo te houden...

Verder heb ik niet echt vriendinnen ofzo dus dat maakt het moeilijk... leuke dingen doe ik met F of J en dat maakt het mss ook extra moeilijk om los te laten...

F heeft letterlijk gezegd dat terug gaan naar J voor mij geen optie meer is, sinds ik met hem ben geweest. Hij heeft het helpen ontkennen tegen J toen er mensen praatjes hadden en zei toen dattie dat alleen deed omdat hij vond dat ik normaal met J uit elkaar moest kunnen gaan, zonder ruzie.. maar dat als ik dat niet deed hij geen reden zag het niet te vertellen, want J verdiend beter dan ik, na wat ik gedaan had... J is op een afspraakje na, altijd trouw geweest. Hij zegt dat dat puur was om te praten en heeft niets fysieks met haar gedaan dit is echt al 3 jaar geleden. En of ik met die leugen kan leven... ik weet het niet.. ik weet alleen dat ik zo niet verder kan...

Groet,
N
 
Antwoord Beheerder:

hallo,

Dank voor je reactie.

Zoals F met jou omgaat en op je in praat vind ik niet gezond. Om van je stress af te komen denk ik dat je het beste de keuze kunt maken contact met hem te stoppen. Jouw vriend J zal dit ook wensen om weer iets met jou op te kunnen bouwen.

Jammeer dat je geen vriendinnen hebt. is er niemand die een beetje op je let/ Familie?

Wat doe je verder? Heb je werk, collega's? Andere activiteiten voor jezelf? Lijkt me goed om te hebben en indien nodig op te pakken. Zou dat kunnen?

Heb je wel eens hulp gehad bij je problemen? Misschein ook goed om eens met een neutraal en deskundig persoon jouw leven en situatie goed op een rijtje te zetten.

Tot zover.

Groet Jan

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gerelateerde vragen aan een (zo voelt het ) onmogelijke keuze tussen 2...:

Vergunning bouw Garage
      [Gesteld in Bouwen & Restaureren]
2008-07-29 12:22:55
Ik weet niet wat voor baan/opleiding ik wil.
      [Gesteld in Beroepskeuze]
2009-05-24 23:14:01
Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
welke remedie past het beste bij me?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-30 14:08:33
Piekeren over de kleinste keuzes
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2011-06-05 23:58:57

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+