Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Familierecht

Zelf een vraag over Familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Familierecht Klik hier.

RSS over FamilierechtVragen over Familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Familierecht op jouw website?Vragen over Familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FamilierechtVragen over Familierecht via E-mail. Klik hier.

krijgt mijn vriendin een verblijfsvergunning?

[Gesteld op: 21-08-2011]

Toelichting:
Ikzelf heb de nederlandse nationalitiet, mijn vriendin sedert meer dan twintig jaar is Australische.Wij hebben geen formeel samenlevingscontract o.i.d.
Wij hebben een dochter (12 jr) die zowel de Nederlandse als de Australische nationaliteit heeft.Wij zijn beiden de biologische ouders.
Wij wonen en werken momenteel in Phuket, Thailand. Daar de mogelijkheden voor een goede scholing voor onze dochter na het komend school jaar hier in Thailand zowel zeer beperkt als erg duur zijn hebben wij het plan opgevat dat wij in Nederland in de Achterhoek (waar ik oorspronkelijk vandaan kom) een huis kopen en dat mijn vriendin + dochter verhuizen naar Nederland om daar de scholing van dochterlief voort te zetten. Ikzelf zal in Thailand blijven om het brood op de plank te blijven verzorgen.

Zal mijn vriendin zonder meer een verblijfsvergunning krijgen of zitten daar haken en ogen aan ?

Uw opinie zou zeer worden gewaardeerd.
Antwoord:

Iedere vreemdeling – met uitzondering van vreemdelingen uit een EU/EER-land of vreemdelingen met de Zwitserse nationaliteit – die naar Nederland komt dient zich binnen drie werkdagen te melden bij de politie van de gemeente waar hij of zij verblijft. Om een Nederlandse verblijfsvergunning aan te vragen dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Wanneer je langer dan drie maanden in Nederland wilt verblijven en om in aanmerking te komen voor een Nederlandse verblijfsvergunning dien je in het bezit te zijn van een MVV (Machtiging tot Voorlopig Verblijf). Indien je komt uit een MVV-plichtig land dien je een MVV aan te vragen bij de Nederlandse ambassade of consulaat in je land van herkomst.

Echter niet iedereen is MVV-plichtig. Ben je afkomstig uit één van de volgende landen, dan heb je geen MVV nodig om een verblijfsvergunning aan te vragen: Australië, België, Canada, Cyprus, Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Japan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië, Noord-Ierland, Verenigde Staten van Amerika, IJsland, Vaticaanstad, Zweden, Zwitserland.

Voorwaarden voor een verblijfsvergunning

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden hangen af van de reden van je verblijf in Nederland: werk, studie, gezinsvorming, familiebezoek, etc. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) beoordeelt of je aan de voorwaarden voldoet en of je de juiste documenten hebt. Er is een aantal voorwaarden waaraan je altijd moet voldoen. Je moet bijvoorbeeld altijd een geldig paspoort hebben. Voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning moet je ook een tuberculoseonderzoek ondergaan en een ziektekostenverzekering hebben.

Wanneer je niet zeker bent of je aan alle voorwaarden voldoet om een verblijfsvergunning aan te vragen dien je contact op te nemen met de IND via +31 20 889 30 45 of www.ind.nl .

Wanneer je voldoende informatie hebt ingewonnen en de benodigde documenten hebt verzameld kun je het aanvraagformulier invullen en de kosten betalen bij het dichtstbijzijnde gemeentekantoor. Om een verblijfsvergunning aan te vragen dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je hebt een geldig paspoort

  • Je hebt geen strafblad

  • Je bent geen gevaar voor de openbare orde, openbare rust of nationale veiligheid

  • Jij of je verblijfgever beschikt over voldoende financiële middelen, bijvoorbeeld inkomsten uit arbeid, om te voorzien in je levensonderhoud

  • Je bent bereid om mee te werken aan een onderzoek naar tuberculose

  • Je hebt een ziektekostenverzekering afgesloten die dekkend is in Nederland.

Het kan zijn dat het doel van je verblijf extra voorwaarden met zich meebrengt. Controleer goed of dit het geval is op de website van de IND (www.ind.nl ).Kom je naar Nederland voor Academische redenen, kijk dan op www.nuffic.nl  voor meer informatie.

Waar en hoe dien ik mijn verblijfsvergunning aan te vragen?

Als je niet MVV-plichtig bent of je bent in het bezit van een MVV kun je een verblijfsvergunning aanvragen bij de gemeente waar je woont.

De gemeente neemt je aanvraag in ontvangst en stuurt deze door naar de IND. De IND beoordeelt vervolgens jouw aanvraag en stuurt bij positief bericht een brief retour naar de gemeente. Je kunt je verblijfsvergunning dan bij het gemeentekantoor ophalen. Mocht de IND je verblijfsvergunningsaanvraag hebben afgewezen, dan krijg je persoonlijk een bericht toegestuurd. Je kunt altijd bezwaar aantekenen tegen deze negatieve beoordeling. Je hebt hier in de meeste gevallen vier weken voor.

De IND mag wettelijk zes maanden doen over haar beslissing, maar de wachttijd zal in de praktijk vaak korter zijn.

Ben je echter niet in het bezit van een MVV terwijl dit wel vereist is dan dien je je rechtstreeks te melden bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Hoofddorp of Rijswijk om een verblijfsvergunning aan te vragen. Let op: ben je niet in het bezit van een MVV terwijl dit wel vereist is kun je worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Wij raden aan om te allen tijde een MVV bij de Nederlandse ambassade aan te vragen wanneer dit noodzakelijk is.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Familierecht:
AlimentatierechtJeugdrecht


Gerelateerde vragen aan krijgt mijn vriendin een verblijfsvergunning?:

nieuwe vriendinnen
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-04 17:18:10
Kunt u me een verklaring voor deze droom geven?
      [Gesteld in Geesteswetenschappen]
2008-04-14 20:31:34
Is mijn moeder verslaafd aan telefoneren?
      [Gesteld in Verslaving]
2009-12-04 09:06:08
Waarom krijgt iemand geen verblijfsvergunning?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2009-12-14 22:18:57
Mijn vriendin zit bij het BAC, samenwonen?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-10-12 00:14:04

Gemiddelde score Familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+