Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Baden » Sauna
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Sauna en krijg online een antwoord van de specialist in Sauna

Zelf een vraag over Sauna? Klik hier.
Meer vragen over Sauna.
De huidige beheerder van de rubriek Sauna:
Naam: Klaas van Donderen
Bedrijf: Suomen log house
Reactiesnelheid: 87 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Klaas van Donderen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SaunaVragen over Sauna via RSS. Klik hier.
RSS over Sauna op jouw website?Vragen over Sauna op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SaunaVragen over Sauna via E-mail. Klik hier.

Stralers in UV sauna

[Gesteld op: 16-01-2008]

Toelichting:
Wat is het verschil tussen een keramische langegolfstraler en een magnesiumoxide straler
Antwoord:
Onderstaand artikel heb ik van het Internet geplukt

Lampen worden soms ook wel toegepast. Deze produceren te weinig lange golf straling. De nieuwste lampen zijn wel verbetert en hebben inmiddels ook lange golf en midden golf, helaas is 20% nog immer korte golf en deze 20% maakt 80% van de energie inhoud uit. Een ander groot nadeel is dat dimmen het spectrum veranderd en er veel verliezen optreden. Lampen worden met een filter toegepast en het filter geeft veel verliezen. Bij korte golf is een infraroodbril aan te raden. Incoloy en de industrieŰle invoy verschillen alleen door het materiaal van het buiten omhulsel. Bij incoloy is dit een legering en bij invoy chemisch bestendigd roestvaststaal, beiden zijn verder identiek en worden in deze alinea verder onder incoloy beschreven. De incoloystraler heeft door zijn special omhulsel een hoog effectief warmterendement en is dan ook een warmte-element, geen stralingselement. Alleen bij hoge temperatuur, 85 tot 100% bedrijfstemperatuur, is er voldoende infraroodstraling, de temperatuur van het omhulsel is bepalend hiervoor, het omhulsel absorbeert de straling van de magnesium-oxide. De magnesium-oxide functioneert ook als isolator, deze straler kan dan ook in vloeistoffen gebruikt worden. Het materiaal, een metaallegering, van het omhulsel bepaald uiteindelijk de golflengte, meestal lange golf. De temperatuur van de metalenstraler moet dan ook hoog oplopen om werking via infraroodstraling te krijgen. U kent de incoloystraler van de wasmachine, barbecue, waterkoker, boiler, droger, koffiezetter ect., ze worden ook in de traditionele saunakachel met stenen als verwarmingselement toegepast. De reflector is door de U-vorm, S-vorm of M-vorm van de incoloy straler niet optimaal te maken waardoor er veel meer verliezen zijn bij het reflecteren naar het lichaam als bij staafvormige magnesiumoxidestralers. Het stralingsrendement van de incoloy straler waar het bij infrarood sauna's om gaat ligt beduidend lager dan bij de keramische magnesiumoxide InfraSense« straler, dit is dan ook een stralingselement. Door de eenvoudige, enkele ronde staafvorm van de magnesiumstraler is een goede reflectering eenvoudig optimaal gemaakt. De temperatuur in de cabine zal wel sneller bereikt worden bij het incoloyelement. Deze heeft immers veel meer warmteoverdracht via de lucht (tot 200%) als de keramische magnesiumoxide straler. Als de temperatuur bereikt is gaan de stralers om de sauna temperatuur te regelen aan / uit. De slanke metalen buitenkern van de incoloy heeft de eigenschap al na 20 tot 30 seconden af te koelen tot minder dan 85% en heeft dan al onvoldoende infrarood straling. Het is immers een warmte-element en straalt alleen voldoende bij hoge temperatuur.
De InfraSense« magnesiumoxidestraler blijft nagloeien en gloeit ook weer langzaam op. Door minder oppervlakte en een lagere bedrijfstemperatuur is er weinig verhoging van de luchttemperatuur. De Infrasense« straling is veel homogener, constant van kwaliteit en altijd ruim voldoende aanwezig, mede hierdoor is de totale hoeveelheid infrarood tijdens de 30 minuten saunasessie relatief veel meer, de lichaamsopname is veel hoger waardoor er een veel efficiŰntere werking is. Het spectrum/golflengte is hetzelfde en daarmee de indringdiepte ook, dit geeft geen verschil in werking. Kortom: het warmte-element verwarmt effectief, het stralingsrendement straalt effectief, daar gaat het bij een infrarood sauna immers om. De keramische straler is heeft open keramiek en is niet omkapselt met een absorberende metaallegering. De keramiek laat de lange golf opgewekt door de magnesium oxide zeer goed door. Wij hebben om bovenstaande redenen gekozen voor de open staafvormige keramische magnesiumoxide stralers van InfraSense«.
De InfraSense« straler is voorzien van een kwarts glas kern. De buitenzijde is keramisch, open van structuur en laat de lange golfstraling perfect door. Alle materialen zijn fysisch en behouden hun werking. De levensduur van de gloeispiraal is 20.000 uur. Paneelstralers of carbon fiberstralers werken met carbon, technisch hebben deze echter een groot oppervlakte nodig om voldoende straling te maken. Nadeel is dat dit oppervlakte aan de voorzijde onvoldoende aanwezig is waardoor de rondom werking teniet wordt gedaan. Het uit de huid komen van metalen en toxische stoffen is zonder directe straling onmogelijk en het lichaam kan koelen aan de voorzijde waardoor de interne activering veel geringer is. Een ander groot nadeel is dat een groot oppervlakte warm is, dit zijn immers de (paneel)stralers. Hier stroomt de lucht langsop en de temperatuur in de sauna wordt snel bereikt en lang vast gehouden. Als de temperatuur bereikt wordt gaan de stralers uit en produceren geen straling, het effect van bv. 30 minuten gebruik is veel lager dan van de InfraSense« stralers.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Sauna:
Jacuzzi


Gerelateerde vragen aan Stralers in UV sauna:

Wat is espenhout?
      [Gesteld in Sauna]
2007-03-11 21:23:22
welke soort sauna?
      [Gesteld in Sauna]
2007-05-04 11:43:09
Isolatie van binnensauna in een tuinhuis?
      [Gesteld in Sauna]
2010-01-13 21:30:24
Sauna in tuinhuis: traditioneel of infrarood?
      [Gesteld in Sauna]
2012-06-01 17:12:15
Binnensauna 220V, buiten plaatsen onder afdak?
      [Gesteld in Sauna]
2014-05-26 22:32:17

Gemiddelde score Sauna: 8.9 (34x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258146
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+