Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Erfrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Erfrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Erfrecht

Zelf een vraag over Erfrecht? Klik hier.
Meer vragen over Erfrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Erfrecht:
Naam: Lydia de Hoogh RB
Bedrijf: Administratiekantoor accurate 4 u
Reactiesnelheid: 8 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Lydia de Hoogh RB vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ErfrechtVragen over Erfrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Erfrecht op jouw website?Vragen over Erfrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ErfrechtVragen over Erfrecht via E-mail. Klik hier.

Erfrecht kinderen na overlijden moeder

[Gesteld op: 11-08-2011]

Toelichting:
Mijn echtgenote is in 2010 overleden, mijn stiefdochter en dochter hebben mijn een lijst overhandigd die ik volgens hen moest ondertekenen (wat ik onder dwang gedaan heb) van de spullen (meubels) die in huis staan en waarvan zij beweren dat ze daar recht op hebben als ik wil verhuizen of misschien ooit ga samenwonen met een andere partner. Ook mag ik geen spullen van die bewuste lijst van hen wegdoen of verkopen zonder hun toestemming, mogen ze dit van mij eisen en welke rechten hebben zowel de kinderen alsmede ikzelf. Geld is er zo goed als niet dus daar zijn geen misverstanden over maar het gaat om de meubels, er is ook geen eigen huis. Dus op papier hebben ze het verdeeld, en kenbaar gemaakt wat zij willen hebben als ik vertrek uit mijn huurwoning naar een andere huurwoning.
Antwoord:
Op welke wijze hebben ze U onder druk gezet?
 
Reactie vraagsteller:
Goede avond,

22 juli 2010 is mijn echtgenote overleden. Al vrij snel daarna begonnen de wrijvingen tussen mij en mijn dochter en stiefdochter. In een emotionele bui en onder invloed van wat alcohol heb ik mij negatief uitgelaten over het verleden van mijn echtgenote (dit ook onder druk van mijn jongste dochter die op dat moment aan het aandringen was dat ze het hele verleden over mijn echtgenote wilde weten, ook de slechte dingen). Ik zo stom om een aantal dingen te benoemen die eigenlijk niet voor hun oren bestemd waren, maar ja, alcohol. Heb ik geen excuus voor hoor, was mijn fout. Maar mijn dochter heeft alles netjes doorgebrieft naar mijn stiefdochter en daar begonnen de problemen. Heb er een flinke ruzie aan overgehouden en 2 kwade gezichten van de dochters.

In november heb ik een nieuwe vriendin leren kennen, het klikte eigenlijk gelijk maar had nog niets tegen de kinderen verteld, ik ben eerst in december alleen nog naar Portugal geweest om over mijn toekomst na te denken. Ik ben op 5 januari teruggekomen en heb gelijk de volgende dag vertelt dat ik al een paar weken iemand kon die ik wel beter zou willen leren kennen, maar ook dat ze dat weekend bij mij op visite zou komen. Ik woon in Nijmegen en zij woont in Friesland. Toen waren eigenlijk de rapen gaar. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om zo vlug......... U snapt het wel. Een paar dagen daarna kwam mijn stiefdochter met de mededeling dat als ik ooit ging samenwonen met een nieuwe vriendin alle meubels verdeeld moesten worden onder hen, omdat het de meubels waren van mijn echtgenote. Zij (mijn echtgenote) had ze 1 jaar terug allemaal uitgezocht en het was haar smaak, dus de geest van mijn echtgenote zat eigenlijk volgens de dochters in de spullen. En dat mocht niet naar een vreemde. En als ik toch die plannen had zouden ze mijn huis wel zelf komen leeghalen. Nu zijn er de afgelopen 40 jaar tussen mij en mijn stiefdochter verschillende ruzies geweest dus het boterde toch al niet goed. Een paar weken later kwamen ze beide op bezoek met de mededeling dat ze een lijst van de "spullen" van hadden gemaakt die zij wilde hebben en die ik mocht houden. En mijn stiefdochter dreigde daarbij bepaalde dingen te vertellen tegen mijn echte dochter over mijn verleden, (ben nooit handtastelijk geweest of zo hoor), maar heb stomme dingen uitgehaald in mijn 37 jarige huwelijk wat mijn echte dochter niet weet. Onder dwang van deze dreigementen heb ik die lijst toen getekend.

Moet nog wel erbij zeggen dat ik 2 jaar terug vrijwillig gestopt ben met werken en de afkoopsom die daaraan vast zat geheel besteed heb aan het aflossen van schulden, het geheel opnieuw inrichten van het huis en een deel daarvan heb ik aan de kinderen geschonken, ook aan mijn stiefdochter. Dus alle spullen en meubels die mijn overleden echtgenote heeft gekocht zijn daarvan betaald.

Dat is eigenlijk het verhaal, maar nu wil ik in de komende weken verhuizen naar een andere woning zonder een nieuwe vriendin want dat was in april al weer voorbij. Ben weer gewoon vrijgezel. Maar volgens de kinderen mag ik niets verkopen of wegdoen zonder hun toestemming. Want dan moet het naar hun toe.

Hoop dat u hier wat mee kunt.

Met vriendelijke groet, Tommie, Nijmegen
 
Antwoord Beheerder:

Hoe moeilijk het ook is is om Uw dochters een brief te sturen dat de brief die U getekend heb is niet rechtsgeldig is omdat hij onder druk of dwang is getekend.

Juridisch hebben ze geen poot om op te staan. Dreigen om dingen aan anderen te vertellen, laat ze maar doen. Dit soort mensen zijn geen steun voor U.

Heb je nog vragen stel ze dan op dit mailadres: willem.versteegen@hotmail.com

Mocht U door hun in de problemen komen mail me dan probeer ik U te helpen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Erfrecht kinderen na overlijden moeder:

Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-06-02 00:14:14
Borderline moeder en bemiddelingsgesprekken
      [Gesteld in Borderline]
2009-07-20 09:02:35
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
Co-ouderschap met borderline patient
      [Gesteld in Borderline]
2009-09-29 11:16:30
wijziging erfrecht?
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2010-05-09 19:14:57

Gemiddelde score Erfrecht: 8.8 (6x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+