Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Juridisch
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Juridisch en krijg online een antwoord van de specialist in Juridisch

Zelf een vraag over Juridisch? Klik hier.
Meer vragen over Juridisch.
De huidige beheerder van de rubriek Juridisch:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.0 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over JuridischVragen over Juridisch via RSS. Klik hier.
RSS over Juridisch op jouw website?Vragen over Juridisch op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JuridischVragen over Juridisch via E-mail. Klik hier.

Hoe maak ik bezwaar tegen incassokosten?

[Gesteld op: 02-08-2011]

Toelichting:
Half april 2011 hebben wij een dagvaarding ontvangen van een incassobureau (hierna I genoemd) ivm het niet betalen van de eindnota van een energiemaatschappij (hierna E genoemd).

Na onze verhuizing in mei 2010, waarvan wij E via een adreswijziging op de hoogte hebben gesteld, hebben wij het contract met E stopgezet. E heeft hierna een eindnota opgesteld. Echter, de gebruikte eindstanden bleken niet overeen te komen met de daadwerkelijke eindstanden. E gaf aan dat wij een correctieverzoek in moesten dienen en heeft op 22 september 2010 een formulier toegestuurd naar ons nieuwe adres. Dit hebben wij ingevuld en teruggestuurd. Daarna vernamen wij enige tijd niets van E tot 15 april 2011, de dag van ontvangst van de dagvaarding.

Uit de dagvaarding en het bijgevoegde document blijkt dat I diverse malen per brief contact heeft gezocht met ons, maar op het oude adres. Deze brieven hebben wij nooit ontvangen.

I adviseerde ons om een betalingsregeling te treffen voor het totaalbedrag van de dagvaarding en om in de tussentijd met E het correctieproces verder af te ronden. Als later zou blijken dat de eindnota inderdaad niet klopt, zou dit verrekend worden.

Wij zijn onder protest akkoord gegaan met de betalingsregeling, “onder die voorwaarde dat er een verrekening plaatsvindt met het juiste bedrag op basis van de werkelijke meterstanden op de eindnota zonder de incassokosten”. Dit hebben wij E per aangetekende brief laten weten.

De incassokosten hadden naar ons idee helemaal niet gemaakt hoeven te worden als E en I de (aanmanings)brieven naar het juiste adres hadden gestuurd. E had dit juiste nieuwe adres wel in handen, blijkend uit de brief van 22 september 2010 die wel naar ons nieuwe adres is verstuurd.

Na veelvuldig contact met E over de correctie van de eindnota, bevestigde E half juli 2011 dat ons verzoek tot correctie toch is uitgevoerd en dat zij ons binnenkort een herziene afrekening sturen.

Begin augustus 2011 heeft I aangegeven dat wij door moeten blijven gaan met de betalingsregeling en dat zij de correctie van de eindnota pas herzien nadat wij de volledige betalingsregeling hebben afgerond. In het totaalbedrag van de betalingsregeling zitten ook de incassokosten (twv 400 euro) inbegrepen.

Hoe en bij wie kunnen wij bezwaar maken tegen betaling van de incassokosten? Als wij door blijven gaan met de betalingsregeling en als daarna enkel de teveel betaalde energiekosten worden teruggekeerd,draaien wij op voor de incassokosten.
Antwoord:
Geachte heer, mevrouw,
U maakt(e) bezwaar tegen deze kosten bij de wederpartij/diens gemachtigde. Indien men op e.e.a. niet in wenst(e) te gaan, zal/zou men zich tot de rechter moeten wenden. Dat is wellicht al gebeurd, althans u schrijft dat. U heeft het echter ook over een incassobureau. Enkel en alleen deurwaarders mogen een dagvaarding bij u betekenen, niet een incassobureau, niet een jurist, niet een advocaat. Die kunnen u hooguit een concept dagvaarding toezenden. Het is ons dan ook niet duidelijk of de zaak nu voor de rechter is gebracht of nog niet. U kunt ons daarom voor meer informatie - met de stukken bij de hand! - het beste vrijblijvend bellen, op werkdagen van 9.30 tot 17 uur, 073 – 85 10 480. Zie www.uwjurist.nl, ook voor klanttevredenheid en tarieven. We helpen u graag.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Juridisch:
Handelsnaam & MerknaamModelcontractenRechtsvorm


Gerelateerde vragen aan Hoe maak ik bezwaar tegen incassokosten?:

Algemene wet bestuursrecht artikel 7.10 - 3e lid
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-11-19 16:28:37
incassokosten
      [Gesteld in Incasso]
2009-06-17 18:45:52
CIZ bezwaar termijn
      [Gesteld in Persoonsgebonden Budget (PGB)]
2010-03-26 22:39:28
vraag a.w.b.
      [Gesteld in Algemeen overheidsrecht]
2010-09-28 00:00:59
over betaling aan LBIO
      [Gesteld in Algemeen overheidsrecht]
2013-11-27 10:09:06

Gemiddelde score Juridisch: 8.0 (516x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+