Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Loopbaan en krijg online een antwoord van de specialist in Loopbaan

Zelf een vraag over Loopbaan? Klik hier.
Meer vragen over Loopbaan.
De huidige beheerder van de rubriek Loopbaan:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over LoopbaanVragen over Loopbaan via RSS. Klik hier.
RSS over Loopbaan op jouw website?Vragen over Loopbaan op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LoopbaanVragen over Loopbaan via E-mail. Klik hier.

Hoe krijg ik een baan op niveau?

[Gesteld op: 28-07-2011]

Toelichting:
Ik ben 30 en al jaren aan het aanmodderen. Wilde mijn profiel op Linkedin zetten, maar schaam me voor de diversiteit. Het is een bijeengeraapt zootje van administratieve baantjes (veelal mbo-niveau) die op m'n pad kwamen. Ik heb twee opleidingen gedaan, hbo economie/wo communicatie. De banen in beide richtingen vind ik niet interessant en uitdagend. Uit een test kwam: iets met taal, met mensen en onderzoek. Social networking is belangrijk, maar omdat mijn cv geen rode draad bevat en ik niet weet wat ik wil, heb ik er toch weinig aan? Ik heb helaas geen geld voor loopbaanbegeleiding. Heeft iemand raad?
Antwoord:
In je omschrijving van je vraag vind ik het opvallend dat je zelf geen richting aangeeft. Je hebt werk gedaan wat 'op je pad kwam', 'administratieve baantjes' zoals je zegt in een werkomgeving waarbij je je blijkbaar niet erg betrokken bent gaan voelen. Je noemt het aanmodderen, waarom? Stel dat je het waardevolle ervaring zou noemen, waar je het één en ander over werk en jouw affiniteiten uit op kunt maken?
Je hebt opleidingen gekozen die mogelijkheden geven tot richtingen die je als niet interessant en uitdagend inschat. En je weet niet wat je nu wilt. Het lijkt of je een baan op HBO-niveau wilt maar terugschrikt voor ervaring die ze vragen en vaardigheden die je in moet kunnen zetten....alsof je eerder had moeten beginnen. Is dat zo? Waarom ben je met administratief werk begonnen na je opleiding?
Bij loopbaanbegeleiding, waar je geen geld voor hebt (gespaard) zou de eerste vraag zijn waar je enthousiast van wordt. In werk, in het leven. Hoe gaat het nu jet je, ben je in voor nieuw werk/opleiding/contacten? Waar liggen drijfveren voor werk/studie, het aangaan van werkcontacten en relaties? Ook een test sluit hierop aan, daar komt dus uit 'iets met mensen en onderzoek'. Dat is een heel breed gebied, net als economie en communicatie. Je zou het ook om kunnen draaien, je kunt alles doen waar je het niveau en de vaardigheden voor hebt. Het is daarbij van belang wat jouw beeld is van je interessant en uitdagend vindt. Is dat beeld realistisch, geeft het je de kans ergens in te groeien, te ontdekken waar je je voor in wilt zetten? Je hebt alle tijd, het is jouw leven! Een cv kan je altijd aanpassen aan het werk waar je voor solliciteert, als je je wilt inzetten kan je dat altijd aannemelijk maken met intenties en voorbeelden. Begin nu bij iets wat kan en ga ervoor. Of het nu het onderzoeken van werk is of vrijwilligerswerk of betaald.
Het helpt vaak enorm om met anderen te praten over wat jij wilt en kan en hoe anderen hun keuzes maken, stappen zetten en welke ontwikkelingen ze in werk doormaken. Een oefening kan zijn om het niet te hebben over wat je niet wilt maar wat je wel interesseert en wat je goed kan. Anders motiveer je mensen niet met je mee te denken, zet je ze ook niet op een spoor zoals in bovenstaande vraag ook het geval is. Ook werkelijke interesse voor hun verhaal is van belang, dus vraag wat je echt wilt weten, ook als het om andere dingen gaat dan alleen 'werkmogelijkheden'.
Op internet kan je wel loopbaanoefeningen vinden, tests e.d. (zeker met jouw achtergrond). Ook info over allerlei soorten beroepen en werkvelden is beschikbaar.
Het beste ermee!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Loopbaan:
Beroepskeuze
Carriereadvies
Loopbaanplanning
Ontslag
Reýntegratie
SollicitatieGerelateerde vragen aan Hoe krijg ik een baan op niveau?:

Waarom loopbaanplanning?
      [Gesteld in Loopbaanplanning]
2007-01-16 10:46:41
Belasting over tweede bijbaan als studente
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2009-07-24 20:53:21
Vraag over rotonde 2 baans
      [Gesteld in Verkeer]
2009-09-04 11:04:37
Welke interventies zijn van toepassing ?
      [Gesteld in Service Management]
2011-11-21 15:25:53
Heb gehoord dat in de spelregels fouten zitten
      [Gesteld in Jeu de Boules]
2012-01-26 11:17:22

Gemiddelde score Loopbaan: 8.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+