Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen » Wettelijk Traject & Wsnp
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek wettelijk traject & wsnp en krijg online een antwoord van de specialist in wettelijk traject & wsnp

Zelf een vraag over wettelijk traject & wsnp? Klik hier.
Meer vragen over wettelijk traject & wsnp.
De huidige beheerder van de rubriek wettelijk traject & wsnp:
Naam: Meijer
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 196 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over Meijer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over wettelijk traject & wsnpVragen over wettelijk traject & wsnp via RSS. Klik hier.
RSS over wettelijk traject & wsnp op jouw website?Vragen over wettelijk traject & wsnp op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over wettelijk traject & wsnpVragen over wettelijk traject & wsnp via E-mail. Klik hier.

Maken we kans op een vroegtijdige herziening WSNP?

[Gesteld op: 28-07-2011]

Toelichting:
Ruim 2 jaar geleden is mijn partner naar de Stadsbank te Arnhem gestapt voor hulp met schulden. Heeft een eigen bedrijf gehad en heeft hij failliet laten verklaren (deels onmacht ivm economie, deels persoonlijke problemen met relatie, hierna helaas drugs, onbehoorlijk bestuur van zijn bedrijf). Kortom een nare periode waardoor hij zijn bedrijf van de hand heeft gedaan en met een hoop schuldeisers is blijven zitten. In die periode leerden wij elkaar kennen, hij krabbelde op en samen zijn we naar de Stadsbank gegaan.

Na veel van-het-kastje-naar de muur-gedoe aldaar hebben ze aangegeven hem toch niet te kunnen helpen en hebben hem aanvraagformulieren voor WSNP gegeven. We hebben de aanvraag gedaan en een rechtzaak volgde. Dit is nu ruim een jaar geleden.
De rechtzaak werd afgewezen door een vrouwlijke advocate, bij het woord drugs sloeg ze om van vriendelijk naar stuurs en kortaf) Ze vond zijn stommiteiten nogal vers en de uitspraak was dat hij eerst maar 3 jaar op de blaren moest zitten en dan mag hij een nieuwe aanvraag doen.

Mijn partner heeft meteen na het eindigen van zijn bedrijf een nieuwe fulltime baan in loondienst gekregen, waar hij nog steeds met veel plezier werkt. Dit bedrijf is erg blij me hem en zij hebben ervoor gezorgd dat zijn schulden zijn 'gestabiliseerd', oftewel zijn schuldeisers krijgen allen een deel van zijn loonbeslag.

We zijn nu ruim een jaar verder en hebben inmiddels een dochter. We werken ons beide uit de naad, want komen niet in aanmerking voor enige toeslag/subsidie omdat loonbeslag niet wordt meegerekend. Ook krijgen we weinig kinderopvangtoeslag hierdoor. Mijn partner heeft allang hoog en breed spijt van zijn 'zwarte bladzijde' en heeft zijn lesje wel geleerd. We leven huisje boompje beestje als burgelijke burgers, maar komen financieel nauwelijks rond.
Stel dat we over 2 jaar weer een aanvraag mogen doen en deze wordt goedgekeurd (wat niet eens zeker is), dan volgt de 3 jaar WSNP nog en zijn we inmiddels meer dan 6 jaar verder.

Ik hoop toch dat we eerder perspectief kunnen krijgen op een 'normaal' leven en we vragen ons af welke en of er mogelijkheden zijn om eerder ons leven financieel op de rit te krijgen. Zeker nu ons dochtertje er is.
Heeft u advies? We willen graag door! Vast dank!
Antwoord:
geachte bezoeker,

het kan alsnog lonen om weer een traject in te stappen, zeker nu de situatie stabieler is geworden. Wanneer het tot wsnp komt, dan kunt bij de aanvraag ervan, verzoeken rekening te houden met de lange voorgeschiedenis. wanneer dit niet mogelijk is, dan is dit wrang maar onoverkomelijk. voor nu is het belangrijk dat u schuldhulp krijgt en de situatie niet verder of nogmaals ontwricht zal worden. heeft u momenteel schuldhulp?
adviesbijschuld.nl
 
Reactie vraagsteller:
Dank voor de reactie.

Mijn partner is nimmer in een traject geweest, hij is in de eerste instantie bij de Stadsbank afgewezen voor het minnelijke traject, omdat zijn faissement toen nog niet rond was. Ook voor WSNP is hij afgewezen, zoals ik al in mijn mail uit heb gelegd.
Het werk van mijn partner helpt hem bij zijn schulden, hij heeft loonbeslag. Ze hebben zijn schuldeisers op de hoogte gesteld van de situatie, momenteel komen er geen brieven van deurwaarders, maar er is dus niets opgelost.

Groet, Margriet
 
Antwoord Beheerder:
u mag altijd opnieuw een traject via uw gemeente aanvragen. u kunt ook bewindvoering vragen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Maken we kans op een vroegtijdige herziening WSNP?:

Hiv kans op besmetting?
      [Gesteld in Seksualiteit]
2012-03-31 22:59:14
graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
Pittige kansrekening vraag deel 2 (pieter)
      [Gesteld in Wiskunde]
2009-12-18 13:35:02
Stelling van Bayes gebruiken voor een vraag
      [Gesteld in Wiskunde]
2010-01-09 22:28:47
verplicht werken met behoud van uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2011-01-18 09:36:46

Gemiddelde score wettelijk traject & wsnp: 7.6 (5x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+