Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Tuin » Vijvers
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vijvers en krijg online een antwoord van de specialist in Vijvers

Zelf een vraag over Vijvers? Klik hier.
Meer vragen over Vijvers.

Beheerder worden?

De rubriek Vijvers heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vijvers Klik hier.

RSS over VijversVragen over Vijvers via RSS. Klik hier.
RSS over Vijvers op jouw website?Vragen over Vijvers op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VijversVragen over Vijvers via E-mail. Klik hier.

moerasvijver probleem

[Gesteld op: 24-07-2011]

Toelichting:
Wij hebben een groot probleem en komen er niet meer uit, misschien kunt u ons helpen. Wij hadden een grote moeras vijver met veel kikkers, visjes, honderden salamanders en schildpadden. Omdat de vijver langzaam aan dicht slibde, we veel algen hadden en het water vaak troebel was hebben we hulp ingeschakeld.
We willen heel graag deze vijver maar niet zoveel onderhoud.Een vijverspecialist is komen kijken en hij constateerde dat de vijver niet diep genoeg was en dat we een grotere pomp en filters moesten hebben. De vijver zou dan zo goed als onderhoudsvrij worden. Vorig jaar hebben we de vijver onder handen laten nemen. We hebben er uitvoerig met de specialist over gepraat want hij stelde een soort van zuig installatie voor, die de vijver dus schoon zou trekken. Maar omdat het om een moeras vijver ging, was ik dus bang dat al m'n beestjes en salamanders erin zouden verdwijnen.
Volgens hem zou dit allemaal niet gebeuren. Die hele krachtige zuiger zou nu niet komen maar iets wat wel goed zou zuigen maar waar niet alle beestjes in zouden verdwijnen. Het was een hele klus.
De vijver is nu heel diep, we hebben 2 zuigmonden op de bodem van de vijver, 2 grote pompen en filters in de tuin bij de waterkant. Twee maal per week moeten we de filters verschonen. De vijver is nog niet helder geweest. We hebben heel veel draadalg. We hebben een UV lamp. We hebben een apparaat erin hangen dat stroomstootjes geeft tegen de draadalg. Niets helpt. Als we de filters schoonmaken, maken we ook 2 netjes/bakjes schoon. Dit is een soort van tussenstation voordat het het riool ingaat. Hier zitten regelmatig een heleboel (40) salamanders in. De vijver is zeer zeker niet opgeknapt.
Nu wil hij het volgende doen. Hij wil de zuigmonden op de bodem van de vijver vervangen voor andere veel grotere en sterkere.
Dit was ook zijn eerste voorstel toen we bij hem kwamen. Ik geloof best dat dit de vijver schoon trekt maar, maar ik houd dan helemaal geen visjes/salamanders of wat dan ook over. Ik denk zelfs dat de kleinste schildpadden er zelfs door gaan.Een ander bijkomend probleem is, de zuurstof planten. laten we die drijven dan gaan ze naar de bodem en gaan voor de zuigmonden zitten, zodat die verstoppen.
Schilpadden eten ook de zuurstofplanten op. Zelf denk ik dat we te weinig planten hebben, maar volgens de specialist staat er meer dan genoeg in. Ze vijver is ook zo diep geworden hier kunnen geen planten op de bodem staan staan. Weet u ene oplossing?
Antwoord:
Beste vijverbezitter,

Zover ik verstand heb van vijvers en vijverleven zal op deze manier uw vijver nooit meer waterleven krijgen. U heeft een installatie voor koi vijvers laten maken en dat is voor intensieve visteelt. De onzinnige diepte, afzuigmonen en levenvernietigende UV lampen en filters is leuk voor koi karpers maar heeft niets maar dan ook niets te maken met een onderhoudsvrije vijver. Mijn eerste advies is om alles op papier te zetten, een dossier op te bouwen (contact opnemen met advocaat), een andere echte vijverspecialist zoeken (ik weet niet waar u woont) en de herstelkosten verhalen op uw huidige leverancier. 
Ik weet niet of uw vijverspecialist bij een vakorganisatie is aangesloten maar dit klopt niet ik kan u helaas geen beter nieuws schrijven.

Met vriendelijke groet,

Alexander Bijl
tuintechnisch buro

 
Reactie vraagsteller:
hallo Alexander,
Hartelijk dank voor je eerlijke antwoord. Je antwoord heeft ons aan het denken gezet en we gaan er zeker wat mee doen. Wij wonen in Naaldwijk en we gaan kijken of we een ander bedrijf kunnen vinden die ons raad kan geven en verder kan helpen. Dit zal wel lastig worden want dit bedrijf hadden we ook op aanraden van een tuinarchitect.
Hartelijke groet, Marleen
 
Antwoord Beheerder:
Beste,

Was het een advies van een echte tuinarchitect (dus ingeschreven in architecten register?) of iemand die tuinen tekent?
U woont in Naaldwijk en ik zou u adviseren een Groenkeur hoveniersbedrijf te zoeken in uw buurt. Als er dan klachten zijn is het werk tot 20.000 euro gegarandeerd dat het goed wordt uitgevoerd of hersteld.

Mocht u nog vragen hebben dan verneem ik dat graag. Zou ook graag naam van tuinarchitect en vijverspecialist willen weten als dat mag.

Met vriendelijke groet,
Alexander
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan moerasvijver probleem:

Wat zijn de behandelingen van derealisatie?
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2007-03-09 18:31:55
Hoe zet ik een klein marktonderzoek op?
      [Gesteld in Marktonderzoek]
2008-03-09 12:47:14
wat kan ik doen?
      [Gesteld in Alcoholverslaving]
2011-01-08 15:41:51
alcohol probleem of zie ik het verkeerd???
      [Gesteld in Alcoholverslaving]
2011-08-31 12:55:15
Hoe kan ik het beste mijn man verplaatsen?
      [Gesteld in Alcoholverslaving]
2012-09-06 15:08:09

Gemiddelde score Vijvers: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+