Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Maatschappijwetenschappen » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

man is tien jaar jonger dan vriendin.

[Gesteld op: 14-01-2008]

Toelichting:
Ik ben 58 jaar en sinds een jaar weduwe. Ik heb een moeilijk huwelijk gehad en ik stond op punt van deze man te scheiden, toen hij stierf. Mijn huidige vriend ken ik al acht jaar en sinds kort hebben we een echte relatie. Hij is de tegenpool van wijlen mijn man. Vriendelijk, we delen dezelfde ambities en hebben dezelfde liefde voor de muziek. Ook onze levensvisie komt met elkaar overeen. Hij is echter 10 jaar jonger. Hij vind dit geen probleem, maar ik vind dit moeilijk. Hij is dus 48 jaar en komt jongensachtig over. Zelf heb ik kinderen, waarvan de oudste al 36 jaar is. Ik voel ook dat vriendinnen en familie het "gek"vinden omdat ik zo'n jonge vent heb. Ook ben ik bang voor de toekomst als ik door ouderdom gebreken ga krijgen. Hij wuift ze weg. Hoe ga ik met dit probleem om? Hij heeft altijd een kinderwens gehad, maar deze niet kunnen verwekken. Dit is altijd een groot verdriet geweest voor hem. Ben ik hem kwijt als ik ouder word en hij een leuke vrouw met kinderen tegenkomt? Ik heb het hem gevraagd, maar hij zegt dat dit niet zo is. Ik voel me erg onzeker over het leeftijdsverschil, heeft deze relatie kans? Ben ik te vlug aan deze relatie begonnen na de dood van mijn man? Ik heb nog veel te verwerken, en ben nog niet van plan om samen te gaan wonen, maar wil mijn vriend niet kwijt. Mijn kinderen zijn tegen deze relatie. Omdat ik al contact met hem had tijdens mijn "huwelijk" Een huwelijk waarin ik me vreselijk eenzaam en verlaten heb gevoeld. mijn man was alcoholist. Deze vriend heeft me lief en goed opgevangen, en daar kwam meer uit voort. Natuurlijk weten de kinderen en familie dit. Mijn man heeft ze lelijke dingen over hem verteld. Dit alles bij elkaar en het leeftijdsverschil, maakt dat ik twijfel Graag uw advies. Dank u wel
Antwoord:
Beste,

Wat fantastisch dat u een nieuwe, lieve vriend heeft. En nog jonger ook!! Leuk!! Dat wil vast zeggen dat u ook nog een jong voorkomen heeft. Wat heerlijk dat hij uw zorgen wegwuift. Natuurlijk heeft deze relatie kans, net zo veel als elke andere. U kent elkaar bovendien al 8 jaar, dan zullen er weinig vervelende apen meer uit de mouw komen die iets kunnen komen verstoren.

Te snel aan een nieuwe relatie begonnen, wat is te snel?? Wie kan daar over oordelen?? Voelt het NU goed, dan IS het goed!

Onbegrip van vriendinnen en familie. Tja, dat is lastig, het is altijd pijnlijk wanneer mensen in je omgeving je nieuwe liefde afkeuren. Gelukkig hoeven zij niet met hem om te gaan, u wel! Ik begrijp dat het moeilijkst is dat de kinderen het niet zo'n fijn idee vinden. Mogelijk zien ze het als verraad op hun vader, omdat u uw vriend al kende tijdens uw "huwelijk". Tja zo'n mening moet slijten. Met de tijd zullen ze zien hoe dierbaar uw vriend voor u is en mogelijk trekken ze dan bij.
Dit kunt u niet forceren. U kunt wel van uw kant uw begrip naar hen toe tonen. U kan uitspreken dat u hun onbegrip begrijpt (hoe moeilijk dat ook voor u is), dat zal ze altijd milder stemmen. Ze zullen echt niet willen dat u de relatie verbreekt omwille van hun, dat zou van de zotte zijn, toch? En de vriendinnen....jaloezie?

U vindt het zelf ook moeilijk dat uw vriend jonger is. Dat is niet gek, want we zijn allemaal in nederland opgegroeid in een maatschappij waarbij het normaal is dat de man maatschappelijk gezien een hogere positie heeft dan de vrouw. In deze lijn is het ook logischer dat de man ouder is dan de vrouw. Het is inderdaad verrassend wanneer het eens andersom blijkt te zijn. Maar ik kan u verzekeren...het went vanzelf ;) Wees er maar trots op, ja toch!

Het gaat erom of u gelukkig bent, nu op dit moment, dat is belangrijk. Dat anderen met een mening klaarstaan...daar heeft u een dikke huid voor nodig. Wees sterk! U leidt uw eigen leven, u bent met 58 jaar volwassen genoeg om belangrijke keuzes in het leven te maken, zonder de inmenging van anderen. Focus u op die mensen die blij voor u zijn.

Ik hoop dat ik u wat zelfverzekerder heb gemaakt. Laat u niet van uw stuk brengen door de mening van anderen, hoor. Ik wens u en uw vriend heel veel geluk toe voor nog heel veel jaren samen.

Vriendelijke groeten,
Drs. Kirsti van Pelt
www.kirsti.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
DromenPsychoanalyse & PsychodynamicaSociale Psychologie


Gerelateerde vragen aan man is tien jaar jonger dan vriendin.:

cvs en narcose
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-03-07 21:04:44
nieuwe vriendinnen
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-04 17:18:10
Is mijn moeder verslaafd aan telefoneren?
      [Gesteld in Verslaving]
2009-12-04 09:06:08
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55
Mijn vriendin zit bij het BAC, samenwonen?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-10-12 00:14:04

Gemiddelde score Psychologie: 7.9 (46x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+