Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Rouw
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rouw en krijg online een antwoord van de specialist in Rouw

Zelf een vraag over Rouw? Klik hier.
Meer vragen over Rouw.
De huidige beheerder van de rubriek Rouw:
Naam: Lian Brandsma
Bedrijf: Lian brandsma uitvaartzorg
Reactiesnelheid: 32 uur
Waardering: 8.0 (van max. 10)
Meer informatie over Lian Brandsma vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RouwVragen over Rouw via RSS. Klik hier.
RSS over Rouw op jouw website?Vragen over Rouw op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RouwVragen over Rouw via E-mail. Klik hier.

Welk advies kan ik mijn vriendin geven?

[Gesteld op: 24-07-2011]

Toelichting:
Haar vriend is 3 weken geleden vreemdgegaan. In het kort, zij is echt onuitstaanbaar af en toe, helemaal tijdens de zwangerschap. Na de zoveelste ruzie waarin zij erg onredelijk was, is hij boos de deur uitgelopen. Is gaan drinken, en heeft met een meisje gezoend. Heel fout, maar geloof mij, in hun situatie is hij hierin niet echt de badguy zeg maar. Zij is echt heel erg moeilijk om ee relatie mee te hebben (ze is mijn beste vriendin dus ik ken haar heel goed, dus ik snap zijn frustratie af en toe!)Buiten dat om is zij vorig jaar ook vreemd gegaan maar dt weet hij niet. Maar nu heeft zij gisteren hun kindje verloren. Morgen was ze uitgerekend. Dus, de reden waarom zij afgelopen 2 weken uberhaupt nog met hem verder ging en probeerde er samen uit te komen (hij gaat echt 200% voor haar, altijd gedaan. Hij is echt gewoon fout geweest en voelt zich vreselijk) was het kindje. Wat nu dus, door nog onbekende redenen, overleden is in haar buik. Afgelopen maandag was er nog niets aan de hand en nu is het dood. Hoe kan ik haar (en hem) hier nu advies in geven? Zij gaat het hem verwijten, en dat is op zich een soort van terecht. Maar ja, daar schieten ze beiden niets mee op?!
Antwoord:
Dag,
Wat verdrietig dat het kindje gestorven is. Het is altijd zo triest om te horen dat een kindje zo vlak voor de bevalling overlijdt. 
Ook voor u is het moeilijk want u ziet het verdriet van uw vrienden.
U vraagt wat u uw vrienden kunt adviseren. Hebben ze om uw advies gevraagd? Ik denk dat het belangrijk is dat ze nu samen gaan rouwen. Het is fijn als u er voor hen bent; nu met allerlei praktische zaken zoals eten en drinken. En als luisterend oor, zonder (ver)oordelen, zonder mening. U bent er voor ze, u geeft om ze dat is duidelijk, en dat is belangrijk voor ze.
Alle sterkte, ook voor u.
Lian Brandsma
 
Reactie vraagsteller:
Nee ze hebben nog niet om advies gevraagd. Maar ik weet zeker dat zij zometeen haar ongenoegen naar mij gaat uiten over hem. Het erge is, dat ik hem helemaal begrijp. Ik vind het absoluut niet kunnen hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ik snap wel waarom hij een zwak moment had. Zij kan echt een heks zijn. Maar ik ben haar vriendin. Ze heeft me toen al verweten dat ik zijn kans koos. Maar ze weet ook hoe ik ben, en ik ben de enige die het tegen haar durft te zeggen. Achteraf heeft ze ook sorry gezegd, en ze zegt ook dat ze dat juistin mij waardeert, dat ik eerlijk ben. En ze neemt het ook van mij aan. Dus nu gaat ze zometeen met het verhaal komen dat door zijn schuld zij de baby kwijt is. Wat misschien indirect zo is, door de stress die afgelopen weken zijn geweest. Als hij dat niet gedaan had, had zij geen stress gehad, en was zij de baby niet verloren. Wat moet je daar nou op antwoorden? Ik vind niet dat zij hem de schuld ervan moet geven. Maar hoe kan ik haar uitleggen dat het niet alleen zijn schuld is? Niemand is schuldig! maar ja, zonder stress, geen complicaties en dus geen dood kindje. Dat is haar reactie. En daar heeft ze wel een punt natuurlijk. Dus wie is de schuldige? hij. Hoe moet ik haar in hemelsnaam uitleggen dat zij hem de schuld niet mag geven? Dat dat niet goed is voor hun relatie en het verwerkingsproces? .
 
Antwoord Beheerder:
Dag,
Ik weetniet hoe u dat uit kunt leggen aan haar. Misschien spelen er wel dingen die u niet weet? Ik zou wat afstand nemen en pas "in aktie" komen als ze u daarom vraagt. Verder kunt u een goed vriendin voor haar zijn want u geeft duidelijk om haar.

Vriendelijke groet,
Lian Brandsma
Beantwoord door:
Lian Brandsma
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Welk advies kan ik mijn vriendin geven?:

Mag een extern bedrijf gegevens aan derden geven?
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2009-12-16 08:19:59
persoonlijk dossier.
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-11 01:37:28
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Rouw: 8.0 (73x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • lorentini
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  256534
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  166 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+