Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

aflossingsregeling restschuld hypotheek

[Gesteld op: 22-07-2011]

Toelichting:
Mijn vriend is 3 jaar terug gescheiden. Zijn ex is in de woning blijven wonen met zijn nieuwe partner, zij hebben samen een groot deel van de lasten betaald. Dit idee is ontstaan omdat de woning markt ierg slecht was en is en de ex graag in de woning wilde blijven en op termijn de woning met de nieuwe partner zou kopen. Nu echter is ook die relatie gestrand en klopt de ex weer bij mijn vriend aan om samen de volledige hypotheek te betalen. Dit is geen oplossing en zeker niet voor langere tijd. Gevolg is dat de woning verkocht zal moeten worden om te voorkomen dat de maandlasten straks niet meer opgebracht kunnen worden. Probleem is nu echter dat mijn vriend de helft van de restschuld van +/- 40.000 zijnde € 20.000,- wel kan lenen bij de bank. De ex zal dit naar alle waarschijnlijkheid niet lukken. De vraag is nu wat zijn de mogelijkheden? De hypotheek verstrekker zal het volledige bedrag op beide willen verhalen. Samen krijgen ze het bedrag niet op tafel. de hypotheek blijven betalen zal ook niet lang lukken, dus als de hypotheek verstrekker zegt dat er niet verkocht mag worden dan is dat ook geen optie. Je leest vaak dat je afspraken met de hypotheek verstrekker moet maken, maar wat voor ruimte zit daar in? Mijn vriend wil zijn verplichtingen niet uit de weg gaan. Indien hij de helft van zijn deel niet bij elkaar krijgt dan ben ik bereid dit bij te betalen. maar hij kan het deel van zijn ex gewoon niet gefinancierd krijgen blijkt uit offertes van de bank. De vraag is dus:
-Hebben jullie een idee wat voor mogelijkheden er zijn om je schuld in te lossen en de mogelijkheden die er zijn om afspraken te maken?
-Is het verstandig om op dit moment de hypotheek verstrekker al te benaderen?
Graag uw reactie
groet René
Antwoord:

De woning en de schuld die erop rust staat dus nog altijd op 2 namen, die van uw vriend en diens ex-partner. Dit betekent dat zij beide hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de volledige schuld. Als een van beide besluit niet langer aan zijn verplichting te voldoen zal de bank proberen de hele vordering bij de ander te verhalen. Sterker nog, zelfs als je vriend zijn deel van de huidige schuld inlost en zijn ex blijft in gebreke voor wat betreft de betaling van zijn deel, zal de geldgever wederom bij uw vriend aankloppen en beide bij BKR te Tiel negatief registreren.

Er zit een extra moelijkheid in dit verhaal en dat is de waarde van de woning. Toen zij drie jaar geleden uit elkaar gingen was de woning wellicht meer of minder waard (en dus beter of slechter te verkopen) dan nu het geval is. Wie steekt de waardevermeerding in zijn zak? En is het wel reeel om je vriend op te laten draaien voor een eventuele waardevermindering die nu heeft plaatsgevonden?

Hoe dan ook, jullie zullen er met zijn allen uit moeten komen. De bank mag hierbij inderdaad niet vergeten worden. Zij hebben het recht om niet akkoord te gaan met de verkoop van de woning als zij vinden dat de restschuld te groot wordt. In het slechtste geval blijven jullie dus aan de woning vast zitten.

De mogelijkheden zullen sterk afhangen van de huidige inkomens, waarvan u zelf al aangeeft dat dat van de ex-partner niet groot genoeg zal blijken te zijn. Dan wordt het een moeilijk verhaal.

Het lijkt me inderdaad het meest voor de hand liggen om dan de bank te benaderen en met hen eens serieus te gaan praten over uw mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

M. Maris

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan aflossingsregeling restschuld hypotheek:

Is dit wel een verstandig voorstel ?
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2010-12-29 12:59:58
Restschuld meenemen in nieuwe hypotheek?
      [Gesteld in Hypotheken-Zuid Holland]
2011-04-26 00:36:17
uit elkaar - restschuld meefinancieren?
      [Gesteld in Hypotheken]
2011-11-16 12:19:04
Restschuld mee financieren
      [Gesteld in Hypotheken-Zuid Holland]
2014-02-24 14:24:33
Overbruggingshypotheek zekerheden bank
      [Gesteld in Hypotheken]
2014-07-10 23:16:55

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+