Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Strafrecht » Strafrecht-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Strafrecht-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Strafrecht-Zuid Holland

Zelf een vraag over Strafrecht-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Strafrecht-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Strafrecht-Zuid Holland:
Naam: K. Canatan
Bedrijf: Meijers canatan advocaten
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over K. Canatan vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Strafrecht-Zuid HollandVragen over Strafrecht-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Strafrecht-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Strafrecht-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Strafrecht-Zuid HollandVragen over Strafrecht-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

''Poging tot doodslag parkeerwachters''

[Gesteld op: 20-07-2011]

Toelichting:
Hallo,

3 weken geleden had ik mijn auto geparkeerd in een parkeergarage waar zo'n blauwe schijf verplicht is. Deze was ik echter vergeten dus toen ik bij de auto kwam stonden er twee parkeerwachters mijn auto te bekeuren. Groot gelijk want ik was fout. Natuurlijk is iedereen die een bekeuring krijgt er boos op zichzelf dat ''je er wÚÚr in bent getrapt''!! De parkeerwachters waren ondertussen de volgende auto aan het bekeuren rechts van mij. Omdat ik nog best wel boos was gaf ik, toen ik het parkeervak uitreed naar rechts nam ik de bocht iets te strak. Helaas stonden de beste mensen nog bij de auto dus zij werden bijna geraakt en vatte dit dan ook op als ''poging tot doodslag''. Ik reed de parkeergarage uit. Op de weg naar huis zat het mij toch niet lekker en ben ik omgekeerd naar het kantoor van de parkeerwachter op het gemeentehuis om mijn excuses aan te bieden want het was helemaal niet netjes wat ik gedaan had. Toen ik bij het kantoor was hoorde ik van hun chef dat de twee dienders al naar het politiebureau waren om aangifte te doen. Vervolgens kwam de politie mij ophalen van het kantoor om mij te verhoren. Na een zit van ongeveer 1,5 uur in een wachthok (een cel) werd ik opgehaald door twee politiemensen en mocht mijn kant doen van het verhaal. Ik heb uitgelegd dat het helemaal niet mijn bedoeling was en dat ik op het kantoor was om mijn excuses aan te bieden!! Op basis van mijn verhoor en omdat ik geen popiejopie ben met oorbellen en een petje achterstevoren besloot de hulpofficier van jus. mij naar huis te sturen en de zaak gesloten was, mits ik een bloemetje zou brengen naar de dienders. Dit ging ik de volgende dag doen maar de parkeerwachters waren hier niet van gediend. Tot ik de volgende dag gebeld werd door een leidinggevende van de politie... dat de zaak toch opgestuurd wordt naar de officier van justitie omdat de leidinggevende van de parkeerwachters het er niet mee eens was dat er geen vervolging was.

Hoe schatten jullie mijn kansen in? Ik ben een paar keer langs het hoofdkantoor geweest van de parkeerwachter om een bloemetje te brengen omdat de parkeerwachters er zelf niet waren. Ook heb ik een schone lei bij justitie.

Dank.
Antwoord:
Ook al bent u zeer uitgebreid in uw verhaal, het hangt uiteindelijk allemaal van het dossier af (daarin staan uw verklaring, de aangiftes en evt. getuigenverklaringen). Op basis daarvan zal een officier van justitie moeten beslissen of u vervolgd wordt en dan is het uiteindelijk aan de rechter om te beoordelen of er voldoende bewijs is dat u een strafbaar feit heeft gepleegd. Het feit dat u een bloemetje wilde brengen etc. is natuurlijk prima, maar op zichzelf onvoldoende om niet vervolgd te worden.

Als u vervolgd wordt, is het aan te raden een strafrechtadvocaat in te schakelen. Die kan het dossier opvragen, uw informeren over uw kansen en u bijstaan te terechtzitting.
Beantwoord door:
K. Canatan
profielpagina


Gerelateerde vragen aan ''Poging tot doodslag parkeerwachters'':

poging tot doodslag
      [Gesteld in Strafrecht-Zuid Holland]
2010-09-15 18:51:55
Poging tot doodslag agent
      [Gesteld in Strafrecht-Noord Brabant]
2012-11-30 10:02:41
Voorlopige hechtenis huiselijk geweld, Hoe verder
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-04-13 09:48:20
Naar welke rechter gaat zware mishandeling?
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-11-01 12:24:51
parkeerticket in sluis
      [Gesteld in Recht-Zeeland]
2009-03-15 20:18:39

Gemiddelde score Strafrecht-Zuid Holland: 8.4 (262x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+