Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

Ten einde raad met onze draadhaar terrier.

[Gesteld op: 14-01-2008]

Toelichting:
Hallo,Ik ben ten einde raad met onze 3 jarige draadhaar terrier,en zou graag advies vragen of ik in deze situatie nog wat kan met bachbloesem.Luna de terrier een reu en mijn mopshond puk een reu van 4 kunnen totaal niet met elkaar over weg,dat is begonnen toen luna een paar maanden oud was.Hij begon agressief gedrag te vertonen tegen puk en viel hem aan om hem echt te verscheuren,daarbij ben ik onder tussen meerdere malen gebeten,niet op persoonlijk,maar wanneer ik luna van puk af moest trekken.Bij mij thuis is ook iemand geweest die veel verstand heeft van hondengedrag en zei mij dat hier nog weinig aan te doen viel dan hem weg te doen.Ik moet zeggen luna heeft pieken en dalen met zijn gedrag,maar ik ben altijd! alert en word er behoorlijk moe van,dit kan niet lang meer doorgaan.Het dominante gedrag met het aanvallen en bijten naar puk toe gebeurt meestal wanneer ik in de buurt ben,bv wanneer luna op de grond naast mij zit en puk in de buurt wil komen.Wanneer we door 1 deur willen gaan probeert hij puk ook meestal te grijpen,wanneer ik of de kinderen puk naar luna zijn zin te veel aanhaal is het fout,wanneer de deurbel gaat gaat luna blaffen en wil hij puk aan vallen,ook wanneer je bv per ongeluk op luna zn pootje trapt zoekt hij meteen puk om hem weer aan te vallen.Ook wanneer luna gegeten heeft gaat hij proberen wat bij puk te eten en dan wanneer hij gaat grommen valt luna weer aan.Maar als ik ze met zn tweetjes in de keuken doe als ik wegga gaan ze rug aan rug slapen!Snachts jankt luna regelmatig wanneer ze in de keuken moeten slapen,de honden spelen samen wel eens maar dat kan zomaar omslaan als luna het zat is.Als de kinderen druk zijn slaat dat ook op hem over lijkt t wel.Wat er aan de hond is precies weet ik niet maar ik heb totaal geen overhand op deze hond,dit is me nooit eerder overkomen met mijn andere honden.Daarnaast kan hij lief en aanhankelijk zijn,en als ik puk niet had zou hij verder een leuke hond zijn,maar samen met mij in de buurt is het een constante gespannen situatie.Ik zelf ben 24 uur op 24 uur alert en moet zeggen dat ik het aardig zat begin te worden,puk kan op zijn manier ook niet de echte hond zijn die hij is.Allerlei soorten straffen hebben we geprobeerd en soms leid ik maar de aan dacht af met iets te geven,fout dat is zeker maar dit al 3 jaar lang gaat je niet in de kleren zitten.Iedereen zegt dat ik hem weg moet doen ,maar aan de ene kant zit zoiets niet in mij en is hij daarom nog steeds bij ons.Ik hoop op n oplossing!?
Antwoord:
Beste vragensteller,
Uw verhaal is het verhaal van een dierenliefhebber die niet zomaar zijn hond wegdoet, hetgeen je nog heel veel tegenkomt. U verdient een oprecht compliment voor zoveel doorzettingsvermogen. Tegelijkertijd begrijp ik dat u aan het “einde van het rolletje” bent en dat er wat moet veranderen, zowel voor Puk als voor u als voor Luna. Ik zal u in het kort mijn adviezen geven, voor meer info en een uitgebreider behandelplan verwijs ik u graag naar mijn site/het contactformulier.
Van belang is in zo'n situatie om niet alleen het dier (of bij mensen: het kind) met het probleemgedrag te behandelen met bloesemremedies. Het beste is als de hele omgeving ze inneemt, zeker omdat de roedel toch op elkaar reageert, en als er subtiele veranderingen zijn bij de een, dat doorwerkt bij de ander.

Voor de arme Puk: Star of Bethlehem als traumamiddel, je zal maar letterlijk de gebeten hond zijn, en daarnaast zullen we moeten kijken naar de zgn. karakterremedie van Puk: is hij angstig, onderdanig, maakt hij het zijn baas en medehonden graag erg naar de zin etc.

Voor Luna: Star of Bethlehem eveneens als “terrein-hersteller”, Vine voor het agressieve en Holly voor het jaloerse. Na verloop van een week of 3 zal er gekeken moeten worden hoe e.e.a. zich ontwikkelt, en zullen de remedies of nog langer gegeven moeten worden of vervangen kuunnen worden door andere remedies. Dit net zolang totdat de echte Luna beetje bij beetje tevoren komt.
Er zijn zeker nog meer remedies die zo op het eerste gezicht in aanmerking komen, maar het is niet raadzaam om ze allemaal tegelijk te geven.

Voor uzelf:
Star of Bethlehem, eventueel Olive voor als u er helemaal moe van bent en beint u de moed echt kwijt te raken, dan is er Gentian.

Dit is in het kort een advies voor uw gezin, met de kanttekening dat het een vrij intensief geheel zal worden, maar ik heb het idee dat u toch aardig vastbesloten bent om dit nog te proberen, dus dat is zeer positief.
Een andere optie die ik u kan aanbieden is het laten uitvoeren van een Communicatie-consult, waarin een ervaren dierencommunicator een gesprek aan probeert te gaan met het dier (via een foto) om te kijken hoe het ermee gaat en ook om eventuele problemen te kunnen oplossen.
Een collega van mij doet dit, en ik heb het voor mijn eigen dieren inmiddels ook laten doen met verbluffende resultaten, voor een minimaal bedrag.
Ik hoop van harte dat de situatie verbetert en dat BEIDE honden een gelukkig leven bij u kunnen hebben!
Vriendelijke groet,
Liesbeth Semeijn
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ten einde raad met onze draadhaar terrier.:

Hoe kan ik de onderspanning goed instellen?
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2011-09-03 15:55:39
Mijn Aigger naaimachine stikt niet, maar rijgt.
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2010-07-12 20:54:34
Bovendraad rijgt?
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2012-04-09 12:48:25
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Mijn naaimachine pakt de onderdraad niet!
      [Gesteld in Naaimachine reparatie]
2011-07-28 08:12:51

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+