Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Noord Brabant

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Noord BrabantVragen over Personeel & Organisatie-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Noord BrabantVragen over Personeel & Organisatie-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Mijn werkgever weigert mij beter te melden

[Gesteld op: 14-07-2011]

Toelichting:
Werkgever wil mij niet beter melden, terwijl ik al sinds een maand of twee 100% arbeidsgeschikt ben (nog wel tot eind aug. opbouwen in zwaarte, dus enigszins beperkt). Argument van werkgever is dat er geen werk is in mijn oorspronkelijke functie (klopt want het is zomervakantie en ze hebben inzet op de functie zo lang weten te rekken dat het al vakantie was voor ik het werk weer mocht proberen) en ze dus niet kunnen beoordelen of ik beter ben. Ik ben wel aan het werk, zij het in aangepast werk. Per eind aug. zal ik geen aangepast werk meer hoeven doen, maar op deze manier proberen ze me van mijn oude plek te houden, waar ik graag naar terugwil, vooral omdat ik echt beter ben. Er komt iemand anders op mijn post eind augustus. Weg baan.
Ik wil betergemeld worden, 50% op datum die arts voorstelde en 100% op datum waarop arts mij volledig arbeidsgeschikt achtte.
Mag ik mezelf betermelden (wordt waarsch door p&o teruggedraaid dan) of kan ik iets via uwv doen zonder dat er een deskundigenoordeel moet worden aangevraagd? Als ik dat doe dan barst de bom helemaal.
Tot slot: als ik het lief vraag willen ze eventueel met terugwerkende kracht me beter melden. Bij goed functioneren op andere post. Waarom willen ze dat nu niet, ik denk dat ze er belang bij hebben dat ik niet beter ben, zodat ze me van mijn plek kunnen houden. Doen ze niet handig overigens (heb hele dossier bewaard). Gelukkig heb ik waarschijnlijk een andere werkplek (binnen zelfde organisatie), door mijzelf bedongen via interne sollicitatie. Maar dan blijft het nog zo dat ik met terugwerkende kracht betergemeld wil worden. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?
Antwoord:

Een werkgever dient een (langdurig) ziek uiterlijk pas ziek te melden bij het UWV bij de 42 ste week. Een verplichting om beter te melden is er niet. De diagnose en beperkte mogelijkheden worden vastgesteld door de arbo arts. Als u door de arts beter bent verklaard hebt u recht op uw functie en werk. Als de werkgever dat niet toestaat  (zonder geldige reden) handelt hij in strijd met goed werkgeverschap. Daartoe kunt u uw werkgever schriftelijk verzoeken, al dan nioet met behulp van een jurist. Mocht dat niet helpen kunt u wedertewerkstelling vorderen in Kort Geding bij de kantonrechter.

Voor aanvullende vragen / hulp kunt u mij vrijblijvend bellen van maandag t/m vrijdag van 09.15 tot 17.00 uur op nummer 0492-781972. Het bovengenoemde antwoord is gebaseerd op de door u verstrekte informatie. Aanvullende en/of afwijkende informatie kan daarop van invloed zijn. Met vriendelijke groet, Machiel van Velden Advies, mr. Machiel van Velden www.vanvelden.net

 

 

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mijn werkgever weigert mij beter te melden:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
wil beter gemeld worden voor 100%
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-09-19 18:33:36
uitbetalen verlofdagen ná einde contract:
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-11-20 12:42:52
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Noord Brabant: 8.5 (33x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+