Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Huis op 2 namen zetten?

[Gesteld op: 13-07-2011]

Toelichting:
Hallo, Ik ga met mijn vriend samenwonen. Wij hebben een huis gekocht en moeten nu beslissen of het op 1 of 2 namen komt te staan. Ik heb echter nog geen baan dus de financiering wordt op zijn salaris gebaseerd. We hebben beide geen eigen geld. Ik kan wel meebetalen aan de hypotheek en zal ook aan inrichting meebetalen. Daarom wil ik ook dat het huis op beide namen komt te staan naar rato van inleg. Mijn vriend wil echter dit niet. Wat is jullie idee hierover?
Antwoord:

In de situatie die je vriend voor ogen heeft wordt het zijn huis en zijn hypotheek. Dat jij daar aan meebetaald moet je dan zien als 'huur'. Een toekomstige waardestijging van de woning komt geheel aan hem toe.

Jij zou liever zien dat het huis van jullie samen wordt, maar dat hij de lening op zijn naam alleen heeft. De eerste vraag die in me opkomt is waarom je niet (ondanks dat je geen inkomen hebt) hebt meegetekend op de hypotheek. Dan was alle discussie niet nodig geweest. Hebben jullie samen een huis en samen een hypotheek. Het betekent dat ook jij schuldenaar wordt voor de gehele schuld, maar daar staat tegenover dat de helft van de waarde van de woning ook van jou is en dat jullie samen kapitaal opbouwen. Als de woning dan ook nog onder NHG is gefinancierd wordt bij een 'scheiding' een eventuele restschuld bij verkoop in de toekomst kwijtgescholden.

In een samenlevingscontract kunnen jullie sowieso afspraken maken over de verdeling van de woning en de schuld in geval van beeindiging van de samenleving. Daarvoor hoef je niet mede-eigenaar of mede-schuldenaar te zijn. Maar voor je eigen gevoel kan ik me voorstellen dat je een gelijkwaardige verdeling wil. Dus ook eigenaar van de woning. Maar dan ook eigenaar van de schuld die erop rust.

Jullie zullen samen moeten beslissen wat het meest wenselijk is. De situatie die je vriend wil en dan geen samenlevingscontract opstellen lijkt me voor jou erg nadelig. In het slechtste geval sta je dan met compleet lege handen als het tussen jullie mis zou gaan.

Ik hoop hiermee wat handvatten gegeven te hebben.

Met vriendelijke groet,

M. Maris (info@plusplanner.nl)

 
Reactie vraagsteller:
Hallo bedankt voor de reactie. Het gaat nu ook om de hypotheek en de eigendom erna. Nu zijn we bezig een hypotheek af te sluiten dus ik wil inderdaad in alles meedelen, ook de lening (hypotheek). Mijn vriend verkondigd wel dat wij samen een huis kopen, dit omdat ik bij begin van de zoektocht nog studeerde en ervan uit ging dat ik nu een baan zou hebben. Dit is helaas niet zo en daarom is de situatie voor mijn vriend veranderd. Ik vind dat niet omdat ik gewoon mijn betaling wel kan nakomen. Ik zou het scheef vinden als ik wel mee betaal per maand aan de hypotheek maar dat het niet mijn eigendom is.

Met vriendelijke groet.
 
Antwoord Beheerder:

Dan lijkt het me simpel, samen eigenaar van de woning en 'gewoon' meetekenen op de hypotheek. Dan heb je achteraf ook geen 'gezeur'. Waarschijnlijk is het allemaal niet nodig en worden jullie samen 110 en ontzettend gelukkig, maar beter mee verlegen dan om verlegen.

Succes ermee!

Groet,
M. Maris

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Huis op 2 namen zetten?:

Is grondhuur erfelijk?
      [Gesteld in Suriname]
2008-07-16 18:43:53
wat doen bij beneficair aanvaarden
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2009-06-22 18:11:11
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Wat is de procedure bij schulden van overledene?
      [Gesteld in Erfrecht]
2010-04-19 12:41:39
Div. vragen inzake erfenis met veel erfgenamen
      [Gesteld in Suriname]
2013-02-24 12:56:52

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+