Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geneeskunde » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

Wat kun je doen tegen BJZ?

[Gesteld op: 08-07-2011]

Toelichting:
vervolg:
De vraag waarom gescheiden? Zij heeft hem 20 jaar bedrogen zonder dat hijj dit wist of zag. Ze heeft dit ook toegeven in de rechtbank maar daar wordt op gezegd. Mijnheer u zult het wel uitlgelokt hebben.
De zaak komt al 3 jaar voor de rechter en is ALTIJD in haar voordeel. En als vader huilt in de rechtbank dan zeggen ze "verman je of je wordt uit de rechtzaal gezet" De kinderen kozen om bij vader te wonen en toen begon de ellende. Mijn vriend zocht hulp en de dag later werd ze door bureau Jeugdzorg uit huis geplaatst. Daarna deed de ex-vrouw aangifte van seksuele intimidatie (dus geknepen in borsten) van dochter door vader en spoorde de vriendinnen aan dit ook te doen. De meiden moeten niks bewijzen mijn vriend wel. Er is niks gebeurt maar ook deze rechtzaak loopt al 3 jaar.
Daarna begon het met de zoon (10 jaar) ze belde met BJZ on te vertellen dat vader niet op kan voeden en ook deze werd uit huis geplaatst en zit een jaar in een inrichting. Zonder bewijs en zonder dat ze dit onderzoeken. Hij is heel lief en hoort daar niet thuis. BJZ profiteert op deze manier van subsidie die onterecht is want vader kan wel degelijk opvoeden en heeft zelfs een hele sterke band met zoon. Nu heeft BJZ het voor elkaar 3 mnd totaal geen kontakt met vader. Er is een toeziend voogd, maar een waardeloze. Die niets met het kind doet maar gewoon naar moeders luistert. Wij horen niet hoe of wat, allemaal achter zijn rug om. Het kind zegt zelfs liefst bij vader te wonen maar BJZ zegt gewoon'nee dat kan niet'. Ook hier geeft de rechtbank alles over aan BJZ ook al zitten er dikke fouten in verklaringen, komen ze afspaken niet na. Wij hebben klacht na klacht ingedient maar die worden telkens verworpen. Zelfs de vraag of we een andere voogd mogen is: Neen.

En ja ik weet ook dat alles draait in de maatschappij aan geld verdienen. Dus van mij mag die minister dat persoonsgebonden budget afschaffen want bureau Jeugdzorg maakt hier wel slecht misbruik van. "Uit huis plaatsen " dat is hun lijfspreuk.


Mijn vraag is alleen hoe pak je instanties aan?? Hoe kun je BJZ een stop toeroepen?? Internet staat vol slechte verhalen van BJZ. Zou het goed zijn om eens naar de minister van gezondheid te mailen??
Antwoord:
Hallo, dank voor uw toelichting. Ik begrijp dat er al heel veel gebeurd is en mis gegaan. Wat kun je nog doen om het tij enigszins te keren?
het is zo dat BJZ veel macht heeft. De rechter moet het met de adviezen van BJZ doen en neemt deze meestal over. Er is een gezinsvoogd (OTS) aangesteld en ja die is er voor het kind wordt gesteld. Als ouders een slepend conflict hebben (oorzaak meestal niet relevant) dan kunnen er harde maatregelen getroffen worden, ondanks de integriteit van een zorgzame vader.
Hoewel het lastig is om emoties in deze te stroomlijnen is het zaak nuchter en redelijk te blijven. Uw vriend moet ten allen tijde beschikbaar blijven voor de kinderen. De kinderen komen op een leeftijd dat ze zelf richting gaan bepalen. Ik kan me voorstellen dat uw vriend erg aangeslagen is. Hopelijk kan hij de energie vinden om door te gaan en er ondanks het beste van te maken en zich te richten op de toekomst wanneer de kinderen jonge volwassenen zijn.
Probeer zoveel mogelijk geen strijd meer te voeren, makkelijk gezegd dat weet ik, maar zo'n strijd kost alleen maar energie tegen de moeder die niets wil en per definitie tegen vader is. BJZ weet ik niet, vaak ondoorzichtig en het is erg afhankelijk met wie je van doen hebt.
Elders op deze site is nog een adviseur die zich bezig houdt met kind en scheiding zie de website: http://www.kindenechtscheiding.nl/
http://www.gratisadviseurs.nl/administrator_profile.php?id=1546

Op uw vraag of u de minister een mail kunt sturen. Altijd te proberen waard, maar probeer genuanceerd te zijn en er niet te veel emoties in te zetten. Schrijf vanuit goed en verantwoord ouderschap zoals de wetgever dat bedoeld heeft ( Wet bevordering ouderschap na scheiding) zie ook:
http://www.scheiding-omgang.nl/ouderschap/gids.html

Laatste vraag. Had uw vriend wel een goede advocaat?
Tot zover.
Vriendelijke groet
Jan

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gemiddelde score Psychiatrie: 8.2 (163x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+