Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Ontslagrecht » Ontslagrecht-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ontslagrecht-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Ontslagrecht-Utrecht

Zelf een vraag over Ontslagrecht-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Ontslagrecht-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Ontslagrecht-Utrecht:
Naam: E.A. van Jaarsveld
Bedrijf: Ontslagspecialist
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over E.A. van Jaarsveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Ontslagrecht-UtrechtVragen over Ontslagrecht-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Ontslagrecht-Utrecht op jouw website?Vragen over Ontslagrecht-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ontslagrecht-UtrechtVragen over Ontslagrecht-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Zelf ontslag nemen

[Gesteld op: 06-07-2011]

Toelichting:
Beste adviseur,

Ik hoop dat u mij kunt adviseren bij de volgende casus. Momenteel heb ik een vast contract bij een werkgever dat ik zelf wil opzeggen omdat er hoofdzakelijk geen uitdaging meer in het werk is. Wel is het zo dat ik niet weg hoef van mijn werkgever en heb ik altijd goede beoordelingen. Maar nu wil het geval dat mijn werkgever heeft besloten om 8 collega's(van diverse andere afdelingen) te ontslaan ivm bedrijfseconomische redenen, deze zullen worden begeleid worden middels een sociaal plan. Ik geloof dat de werkgever dan helpt met zoeken naar een andere baan en nog een paar maanden salaris doorbetaald. En nu zat ik te denken, omdat ik toch al weg wil bij mijn huidige werkgever, kan ik hun niet verzoeken of ik ook via het sociale plan van mijn werkgever af kan(dat ze ook mijn functie opheffen ofzo). Want dan krijg ik misschien nog wat salaris mee, en die hulp met het zoeken naar een andere baan heb ik niet direct nodig want ik verwacht wel gauw een andere (desnoods tijdelijk) baan te vinden in de financiele administratieve sector.

Graag uw advies of er nog alternatieven zijn voor mij i.p.v. direct zelf ontslag te nemen(ik begrijp dat ik dan wel verwijtbaar werkeloos ben). Voor de goede orde, mijn werkgever weet nog niet dat ik z.s.m. mijn baan wil opzeggen.

Alvast bedankt voor uw hulp.

Groetjes,

Mark
Antwoord:
Mogelijk is in het Sociaal Plan een plaatsmakingsregeling opgenomen. De naam zegt het al, daarin is de situatie geregeld dat een werknemer die niet boventallig is, of wordt, vrijwillig plaats maakt voor een wél boventallige werknemer. Vaak staat daar een (geringe) vergoeding tegenover.
Ik adviseer u het Sociaal Plan te bestuderen. Om te bezien of u überhaupt onder het Sociaal Plan valt, moet u kijken naar het bepaalde onder werkingssfeer.
 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor uw antwoord. Ik zal z.s.m. mijn werkgever vragen of ik inzage kan krijgen in het Sociaal Plan. Ik heb nog twee vragen: is mijn werkgever verplicht om mij inzage te geven in het Sociaal Plan als niet boventallig werknemer? En kan ik mijn werkgever verzoeken om mijn functie op te heffen zodat ik ook boventallig wordt? Want dan sleep ik er misschien iets meer uit dan dat ik zelf mijn baan opzeg. Ik hoor graag nog even van u. Mvg, Mark
 
Antwoord Beheerder:
Als goed werkgever dient uw werkgever een verzoek om inzage in het Sociaal Plan in te willigen, ook al bent u formeel niet boventallig.
Als uw functie niet betrokken is in de reorganisatie, kan uw werkgever niet tegemoet komen aan uw eventuele verzoek tot opheffing van uw functie.
Beantwoord door:
E.A. van Jaarsveld
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Zelf ontslag nemen:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
behoud ik recht op herleving uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-09-08 18:27:13
heb ik recht op een uitkering na strafontslag
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-07-07 19:24:33
Is er een rechtsartikel aan wijzigen ontslaggrong.
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-01-19 17:59:52
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Ontslagrecht-Utrecht: 9.0 (19x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+