Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik deze depressie stoppen?

[Gesteld op: 05-07-2011]

Toelichting:
Ik ben een meisje van 18 jaar en ik zit met een probleem. Vanaf mijn 10e ben ik heel erg somber,ik heb veel meegemaakt.Mn vader ging vreemd,mn ouders ruziede veel en mn broer zat in een depressie en daardoor dronk hij vaak teveel waardoor hij dingen aan mij vertelde die ik niet wou waardoor ik nu eigenlijk een angst heb ontwikkeld voor drank.Ik heb nu 3 jaar een vriend en elke keer als hij drinkt raak ik in paniek..
Ook is er bij mijn moeder sinds dec geconstateerd dat zij borstkanker heeft, ze zal 1,5jaar kuren ondergaan e.d. Hier zit ik erg mee, ik kan het ook bij niemand kwijt, mn vader is niet iemand die praat en zelf ben ik ook erg gesloten geworden.Mn moeder echter vertelt tegen iedereen dat ze ziek is,ook waar ik bij ben, waardoor ik er steeds geconfronteerd mee wordt. Mn moeder houdt, in mijn ogen, totaal geen rekening met me. Ze vraagt niet eens hoe het met mij gaat, een kleine vraag maar toch een grote betekenis. En dat terwijl ik me zo somber voel.
Alles gaan in mn ogen mis, ik voel me een totale mislukkeling en heb er allemaal geen zin meer in. Wie houdt er nog van me? Ik ben super bang dat mn vriend uiteindelijk beslist om bij me weg te gaan, wie wilt er nou een vriendin die zo pessimistisch en onzeker is? Ik doe echt mn best, ik heb vrijwel altijd een masker op maar daar raak ik zo vermoeid van. Een goede vriendin en mn vriend vinden dat ik hulp moet gaan zoeken maar t kan gewoon niet. Als ik aan mijn ouders vertel dat ik hulp wil, dan gaan ze doorzeuren waarom en ik heb geen behoefte meer aan om het tegen ze te vertellen wat er allemaal met me speelt. Ook al zou ik dat wel doen, dan vertelt mijn moeder alles door aan haar vriendinnen. Ik vertrouw dr niet. De huisarts is ook geen optie, ik heb een haat ontwikkeld bij hem in de loop der jaren en een andere huisarts is ook geen optie..

Bovendien heb ik rot ervaringen gehad op mijn 14e met psychiaters. Ik vertelde mijn ouders een beetje over mijn gevoelens en het eerste wat er gebeurde was dat ik naar mijn huisarts werd gesleurd en dat ik naar een psychiater moest. Ik kreeg een kinderpsychiater, maar dat werkte niet voor mij. Ik gedroeg me vrij volwassen op mijn 14e en zij deed alsof ik een kind van 6 was. Ik moest dingen doen die niet werkte en eigenlijk voelde ik me steeds onzekerder over mijzelf. Hierdoor twijfel ik ook of het wel zo verstandig is om hulp te gaan zoeken. Wat heb ik er nou aan om een beetje te gaan praten,het haalt mijn gevoel toch niet weg..
Wat moet ik doen?
Antwoord:
Beste,

Je zit inderdaad in een hele nare situatie. En na al deze gebeurtenissen begrijp ik jouw angsten en somberheid wel. Het is ook niet makkelijk allemaal.

Je geeft al aan dat voor jou contact maken met de huisarts en/of een psycholoog niet makkelijk is. Heb je, je wel eens aangemeld bij een site met lotgenoten? Anderen die jou begrijpen omdat ze weten hoe de somberheid en angsten voelen. Mensen die jou niet veroordelen. www.indepressie.nl is zo een website.

Indepressie is een website waar mensen met depressies en somberheden, angsten en vragen terecht kunnen. Je vind er mensen met ervaringen met alle soorten depressies, angsten etc. Een goede plek dus voor jou. Zij kunnen je adviezen geven, je kan je verhaal kwijt of gewoon even een babbeltje maken op de chat. Veel jongeren melden zich aan en zijn lid van indepressie. Er zijn mensen van alle soorten leeftijden. Aanmelden is gratis en geheel anoniem.

Misschien is het een idee om je aan te melden en even rond te kijken of dit wat voor jou is. Verder wil ik je toch aanraden om te proberen via je huisarts toch een doorverwijzing naar een specialist te krijgen. De specialisten zijn toch ervaren en worden hiervoor opgeleid. En nu je 18 bent zal je ook niet naar een kinderpsychiater/ psycholoog worden doorverwezen. Misschien is deze ervaring beter. Uiteindelijk moet er een manier gevonden worden waarbij jij je prettig voelt om je weer lekker in je vel te laten voelen.

Sterkte en veel succes. Verlies nooit het vertrouwen in jezelf!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik deze depressie stoppen?:

Is een Dysthyme stoornis te genezen
      [Gesteld in Zelfdoding]
2008-01-02 17:14:41
Kom ik hier ooit uit?
      [Gesteld in Depressie]
2008-07-05 22:46:23
Kan je de hoeveelheid serotonine laten testen?
      [Gesteld in Depressie]
2009-02-08 21:50:19
ik voel me zo opgejaagd
      [Gesteld in Depressie]
2010-09-15 15:51:59
Moet ik de 1ste zijn om de relatie te beeindigen?
      [Gesteld in Relatietherapie]
2012-02-15 15:35:05

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+