Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten » Kattengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kattengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Kattengedrag

Zelf een vraag over Kattengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Kattengedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Kattengedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Kattengedrag Klik hier.

RSS over KattengedragVragen over Kattengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Kattengedrag op jouw website?Vragen over Kattengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattengedragVragen over Kattengedrag via E-mail. Klik hier.

mauwt hele dag door vooral snachts!

[Gesteld op: 11-01-2008]

Toelichting:
ik heb een lief katje dik 6 maanden nu alleen krijg geen nacht rust van hem. hij wilt bij me zijn gaat natuurlijk niet slapen maar wilt spelen spelen spelen. na buiten is niet optie woon 2 hoog en hij wilt ook niet gaat plat op de grond liggen dus mist het niet. heeft afwisselende speeltjes alleen is alleen en liefst wil ik ook maar 1 kat want je weet niet wat je er nu bij haalt enz wat kan ik hier aan doen?
Antwoord:
Hoe oud was dit kitten toen deze bij u kwam wonen. U beschrijft namelijk dat hij aan ÚÚn stuk door alleen maar wil spelen. Hierbij denk ik dan aan adhd gedrag en dat komt weer voor bij kittens die veel te jong bij de moeder vandaan gehaald zijn. Dan is de kitten ook nog alleen in uw huishouden wat ook niet bevorderlijk is voor een goede sociale ontwikkeling van een kitten. Wanneer deze voor de 12 weken bij u is gekomen zal de kitten nu een grote sociale achterstand hebben wat gedragsproblemen kan gaan veroorzaken. Deze problemen worden het ergst rond de 1,5 en 2,5 jaar omdat een kitten dan sociaal volwassen wordt. Ik begrijp niet goed met wat u bedoelt met plat op de grond liggen. Een kitten speelt niet om het spelen, een kitten speelt om zijn jachtkwaliteiten te ontwikkelen en wanneer wij "spelen" met de kat, is de kat bezig zijn natuurlijke gedrag te uiten door middel van wat wij spel noemen. Een vervanging voor het jagen dus. Wanneer je nagaat dat een kat in het wild zo een 20 keer een prooi vangt per dag moeten we hier een vervanging voor aanbieden. Zeker wanneer een kat/kitten niet buiten komt. Daarom dient er voor een binnenkat een goede krabpaal te zijn maar ook een goede klimpaal en moet de kat het liefst 20 keer de mogelijkheid hebben om ergens achter aan te jagen. Het beste is om er een tweede kat erbij te nemen van dezelfde leeftijd echter wanneer de kitten erg jong van de moeder gescheiden is heb je ook weer kans dat de kitten niet weet hoe deze om moet gaan met een andere kat. Daar je schrijft dat je liever geen tweede kat wil is dit nu niet aan de orde. Wat belangrijk is, is dat de kitten gedurende de dag zijn natuurlijke gedrag en energie kwijt kan. Speel minstens een uur per dag met de kitten. Het liefst verdeeld in zoveel mogelijk korte momenten denk hierbij aan 6 keer per dag 10 minuten. Verder kan je de kat voerspelletjes aanbieden zodat deze bezig blijft en wat moet doen om bij het voer te kunnen komen net als in het wild. Laat de kitten 's nachts niet bij je op de slaapkamer en wanneer deze miauwt negeer dit dan. Dit kan een paar nachten je nachtrust kosten maar uiteindelijk werpt het zijn vruchten af. Eerst zal de vraag om aandacht groter worden omdat de kat niet begrijpt waarom er geen reactie meer komt. Blijf echter volhouden, dan zal het vragende gedrag binnen 4 weken over zijn. Negeren houdt in niet aankijken, niet aanraken en niks zeggen. De kat ontvangt bij zijn vraag om aandacht nog liever negatieve aandacht dan geen aandacht. Daarom is het belangrijk om dit negeren vol te houden. Geef je 1 keer toe dan wordt het steeds moeilijker om het gewenste resultaat te bereiken daar de kat weet dat zijn aanhouden resultaten boekt.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan mauwt hele dag door vooral snachts!:

Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
Hele vagina is te gevoelig
      [Gesteld in Seksualiteit]
2007-04-28 16:55:32
is geroosterd brood slechter dan gewoon brood?
      [Gesteld in Voeding]
2007-06-17 16:32:01
Mijn eerste huwelijk met gescheiden man...
      [Gesteld in Huwelijk]
2009-02-04 09:36:46
Ik pieker over vanalles, wat kan ik eraan doen?
      [Gesteld in Relaties]
2010-11-12 17:40:38

Gemiddelde score Kattengedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+