Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Christendom » Bijbel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bijbel en krijg online een antwoord van de specialist in Bijbel

Zelf een vraag over Bijbel? Klik hier.
Meer vragen over Bijbel.

Beheerder worden?

De rubriek Bijbel heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bijbel Klik hier.

RSS over BijbelVragen over Bijbel via RSS. Klik hier.
RSS over Bijbel op jouw website?Vragen over Bijbel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BijbelVragen over Bijbel via E-mail. Klik hier.

Wat houd God dienen in?

[Gesteld op: 03-07-2011]

Toelichting:
Ik lees regelmatig in de Bijbel dat je God moet dienen en eren. Wat houdt dit precies in, en hoe kan ik dit doen in mijn dagelijkse leven?

Groeten, Bram
Antwoord:
In de eerste plaats moet u zich realiseren dat Gods motivatie om een relatie met u te hebben Zijn liefde is. Het is niet de taak van een Christen om u zelf aan de wet proberen te houden. Het is onmogelijk. De eerste en meest belangrijkste taak de u heeft als Christen is om te werken aan uw relatie met God. Dat betekend Hem beter leren kennen, wie Hij is, waarom Hij doet wat Hij doet, hoe groot Zijn liefde voor u is etc. Datgene wat de motivatie van een Christen hoort te zijn is de liefde van God, samen met een persoonlijke relatie met Hem.

Hoe begint een relatie met God? God heeft ons Zijn woord gegeven in de bijbel. De bijbel bevat een hoop verhalen, getuigenissen en verslagen over wie Hij is, wat Hij gedaan heeft (en nog steeds doet) en het beantwoord ook een hoop waaroms. Mijn advies is dan ook om te beginnen met het lezen van de bijbel en om Hem te leren kennen. De beste plaats om te starten is aan het begin van het Nieuwe Testament en om vanaf daar naar het einde te lezen. Een hele belangrijke les daarbij is dat wanneer u niet begrijpt wat u leest, dat u het opnieuw leest. En opnieuw. En opnieuw. Totdat u begrijpt wat het betekend. Terwijl u dit doet, mag u God vragen om aan u te openbaren wat Hij u door die bijbelgedeeltes wil zeggen. Hij zal uw ogen openen voor de waarheid die u leest. Soms moeten we gedeeltes meerdere keren lezen voordat we het begrijpen, maar als we doorzetten, dan zullen we de waarheid vinden. 

Naast het lezen in de bijbel, is het ook erg belangrijk om te communiceren in een relatie, dus praat ook met Hem. God heeft interesse in u! Hij wil alles weten wat er van u te weten is. Natuurlijk weet Hij al alles over u, maar Hij vind het heerlijk om het van u zelf te horen. Er zijn een aantal belangrijke sleutels voor gebed. Veel mensen vertellen God slechts hun ‘wensenlijst’. Word alstublieft niet als hen. De sleutels die de bijbel geeft om God te benaderen zijn deze. Begin met dankzegging. Dank Hem voor alles wat Hij voor u deed. Zelfs wanneer u door hele moeilijke tijden heen gaat is er altijd wel iets om voor te danken. Begin om Hem te danken en neem de tijd om terug te denken aan alles wat Hij voor u gedaan heeft. Ga dan door met lofprijs en aanbid Hem in uw eigen woorden. Terwijl u dat doet, zult u ervaren dat de atmosfeer om u heen veranderd en dat u rust en vrede om u heen begint te ervaren. Dat is wat we de aanwezigheid van God noemen. Wanneer dit gebeurd, begin dan uw hart met Hem te delen. Dat is het moment waarop u Hem uw wensen kunt vertellen, uw worstelingen, uw pijn etc. 

Het is ook erg belangrijk dat u leert om Zijn stem te verstaan, zodat Hij ook terug kan spreken tot u, maar doe alles stap voor stap. Raak eraan gewend om in Zijn aanwezigheid te zijn en om uw leven met Hem te delen. U kunt echter ook met Hem spreken als u niet thuis bent. De momenten dat u alleen bent, wanneer u naar het station loopt, wanneer u in de auto zit etc. Er zijn altijd wel momenten op de dag dat u even alleen bent en God is altijd klaar om te luisteren naar wat u te zeggen of te vragen heeft. Hij is met u, waar u ook gaat. Er zijn meer bijbelstudies op deze website die u zullen helpen om meer van God te begrijpen en u zullen helpen om een relatie met Hem te ontwikkelen. 

Een Christen zijn is in de eerste plaats iets tussen u en God. Het gaat echter niet alleen maar over u en God. De bijbel spreekt op verschillende plaatsen over het lichaam van Christus. Wanneer de bijbel spreekt over het lichaam van Christus, dan spreekt het over de volgelingen van Jezus Christus. Het is belangrijk dat we een deel worden van een gemeenschap van volgelingen van Jezus, die ons kunnen helpen om te groeien in geloof, die voor ons kunnen bidden en die wij kunnen dienen. U bent niet het enige kind van God, er zijn vele anderen. Wij zijn een grote familie, een familie die u nodig heeft. We hebben mensen nodig die ons kunnen corrigeren, die ons kunnen onderwijzen en die ons kunnen helpen om geestelijk volwassen te worden. Omgekeerd kunnen wij deze mensen dienen en een relatie met hun hebben. Ja, ik heb het over de kerk. Maar wat is de kerk? De kerk is geen gebouw of denominatie. De kerk zijn alles mensen die Jezus Christus als de Zoon van God en als hun Redder en Messias hebben geaccepteerd. De kerk heeft vele filialen op veel verschillende plaatsen. Sommige filialen zijn groot en hebben een groot gebouw, anderen zijn erg klein en houden hun diensten thuis in de huiskamer. Waar u naartoe moet gaan is iets tussen u en de Heer. Het is erg belangrijk dat u een deel gaat uitmaken van een van deze filialen, zodat u kunt gaan groeien in geloof. Wanneer u uw tijd met God doorbrengt, vraag Hem dan om u te tonen naar welk filiaal Hij wil dat u naartoe gaat. 

Wanneer u nog maar net Christen bent, dan kan het lastig zijn om te begrijpen wat Hij van u wil en waar Hij u naartoe wil sturen. Maak het niet te moeilijk voor uzelf. God zal u helpen om een filiaal voor u te vinden. Hoe weet u of een plaats de juiste plaats voor u is? Dat zult u weten als u daar bent. Wanneer u Zijn rust en vrede om u heen en binnen in u ervaart, dan weet u dat dat de juiste plaats is. Vraag God gewoon om u de plaats te tonen waar u naartoe kunt gaan. Soms zult u mensen ontmoeten die u over een kerk vertellen, soms ziet u een advertentie in de krant, soms een stukje op TV enz. Wat God ook gebruikt, Hij zal u helpen om een kerk te vinden die uw geestelijk thuis kan worden. 

Onthoud goed dat wat u ook doet, en waar u ook naartoe gaat, het meest belangrijke is uw persoonlijke relatie met God. Naar de kerk gaan is geen vervanging van uw persoonlijke relatie. Onderhoud uw relatie met God, werk met Hem samen. Ik bid dat u de kerk zult vinden die u nodig heeft en dat u verder en verder zult groeien in uw relatie met onze hemelse Vader. 

Als u meer wilt weten kunt u ook op onze website kijken. Daar staan verschillende studies over hoe u God kunt dienen en een relatie met Hem kunt hebben. Onze site kunt u vinden op www.jaweh.com.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat houd God dienen in?:

Wie is lijdend erf en wie is heersend erf ?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2007-11-04 09:18:06
Claim na vertraging vliegtuig
      [Gesteld in Europees recht]
2010-02-03 03:38:53
wat doen bij beneficair aanvaarden
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2009-06-22 18:11:11
Wat is de procedure bij schulden van overledene?
      [Gesteld in Erfrecht]
2010-04-19 12:41:39
moet ik inleveren op mijn bijstand als zoon 15 j.w
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2014-07-05 08:01:03

Gemiddelde score Bijbel: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+