Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Gelderland

Zelf een vraag over Hypotheken-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Gelderland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-GelderlandVragen over Hypotheken-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Gelderland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-GelderlandVragen over Hypotheken-Gelderland via E-mail. Klik hier.

GHF-kredietbeoordeling

[Gesteld op: 29-06-2011]

Toelichting:
Goedeavond,
Mijn ouders willen mij helpen bij de aankoop van mijn eerste huis (met de familiebankconstructie) en mij 100.000 lenen. Zelf kan ik een hypotheek van 200.000 krijgen. Nu begrijp ik dat bij de GHF-kredietbeoordeling ook wordt gekeken naar leningen binnen de familie. Zou het in totaal te lenen bedrag van 300.000 niet veel te hoog worden gevonden? Ik ga wel een goed salaris verdienen: ▒48.000 bruto. Wat zijn precies de criteria en waar zijn die ev. te vinden? Bij voorbaat hartelijk dank!
Antwoord:

Goedeavond,

Op basis van je bruto inkomen van 48.000 bruto kan je volgens de GHF-norm maximaal 226.300 euro aan hypotheek kunnen krijgen. Het maakt daarbij niet uit bij welke bank dat gefinancierd wordt (regulier of via familie). De gevraagde lening van 300.000 is dus inderdaad te hoog volgens de GHF-norm.

Een reguliere bank zal dus geen probleem hebben je 226.300 te verstrekken, maar dan mogen er geen andere financiele verplichtingen zijn. Laat de familiebank even buiten beschouwing, dan zal je bij de aankoop van de woning bij het passeren bij de notaris een kleine 75.000 zelf mee moeten nemen. Je moet dan bij de bank laten zien over deze middelen te beschikken.

Kortom, ik kan niet anders dan concluderen dat de gevraagde lening te hoog is. Er zullen ongetwijfeld mazen te vinden zijn waardoor een en ander wel te realiseren is, maar je begeeft je daarmee op (vooral fiscaal gezien) glad ijs. Ik zou een dergelijke constructie dan ook afraden. Mijn advies zou zijn om op zoek te gaan naar een woning met een prijs die dichter in de buurt van je maximale mogelijkheden ligt.

Met vriendelijke groet,

M. Maris, PlusPlanner

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Op de een of andere manier was mij uit allerlei sites over de familiebank niet duidelijk geworden dat het bij deze constructie eigenlijk gaat om lenen bij ouders IN PLAATS VAN bij een financiele instelling. Ik meende aanvankelijk dat ik het bij mijn ouders te lenen bedrag gewoon bij mijn eigen maximale hypotheek kon optellen. Vooral omdat door ev. terugschenken van de rente deze lening voor mij geen echte extra maandelijkse last zou hoeven zijn. Dank voor uw uitleg!
 
Antwoord Beheerder:

Het overeenkomen van een hoge rente met familie om de renteaftrek zo groot mogelijk te maken staat of valt met het bestaan van hypotheekrenteaftrek. Als die regeling komt te vervallen, vervalt daarmee ook de fiscaal zo vriendelijke constructie.

Om de familielening naast een reguliere hypotheek te laten bestaan, zal er een overeenkomst moeten zijn waarin je hard kan maken dat de lage lasten van de familiebanklening voor lange tijd (meer dan 10 jaar) niet zullen veranderen. Bij deze lastenberekening ga je uit van een belastingdienst die de renteaftrek nog minimaal 10 jaar toepast en het feit dat je ouders minimaal nog 10 jaar rente blijven terugschenken. Mijns inziens krijg je dat een reguliere verstrekker niet uitgelegd. Die zullen het risico te groot vinden.

Ik wil niet zeggen dat het helemaal onmogelijk is, maar het lijkt me vooral niet wenselijk met het oog op afwijzing nu en betaalbaarheid in de toekomst.

Met vriendelijke groet,

M. Maris, PlusPlanner

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan GHF-kredietbeoordeling:

Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Hypotheken-Gelderland: 8.8 (24x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+