Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

welke kleur advies

[Gesteld op: 10-01-2008]

Toelichting:
we hebben een laminaat vloer kersen kleur en willen 2 wanden gaan verven in kleur ,de huiskamer is 7meter lang bij 4,20 br .met voor raam- en achter een raam,we krijgen onbehandeld teak houten meubelen nieuw!!,met een 3 zits bank ,leder/suede kleur ,
zelf denken we aan warme kleuren op de muur. het laminaat ligt in de lengte richting van de huiskamer !!van raam tot raam. hoop dat u er iets mee kunt. alvast hartelijk bedankt.
Antwoord:
Uw woonkamer krijgt door de kersenkleurige laminaat vloer een warme uitstraling. Ook de teakhouten meubelen ogen warm. Hoe de kleur van de leren/suède bank is, kan ik niet helemaal beoordelen, want leer/suède is er in verschillende kleuren. Maar ook dit meubel heeft zeer waarschijnlijk een warme uitstraling. Het is ook prettig, zeker in ons land met toch veel grijze dagen en vaak koel licht, om een woonkamer warme kleuren te geven. Maar als álles een warme kleur krijgt, raakt de ruimte toch wat uit balans. Ik zou dus zeker één contrasterende/dan wel koele kleur en een neutrale tint toevoegen aan uw woonkamer. Het beste kunt u een kleurenplan maken. Kies vijf of zes kleuren, variërend van licht naar donker, voor één ruimte. Ook de kleuren van de meubelen, stoffen en vloer tellen mee.

Om te beginnen heeft u de kleur van het kersenhout. Kersenhout is er ook in verschillende kleuren. Vaak heeft het een wat roodachtige uitstraling. Is dat het geval, dan zou ik bij deze roodbruine kleur een mooie kleur rood zoeken, niet te fel maar duidelijk rood en geen roodbruin. Deze kleur moet ook passen bij het teakhout. Groen is de contrasterende kleur van rood en vult deze kleur mooi aan. Nog mooier is het om als tegenhanger bij rood een kleur te kiezen die net naast groen ligt, zoals blauwgroen, of geelgroen (bijvoorbeeld de olijftinten). Bij het bruin (van het teakhout) het roodbruin (van de vloer), rood en geelgroen of blauwgroen kiest u nog een offwhite (iets met een groenachtige tint erin) en bijvoorbeeld een hele donkerbruine kleur. Haal voor al deze kleuren verfstalen, stofstalen en/of houtmonsters. Leg alles bij elkaar en kijk of de combinaties mooi bij elkaar passen en of ú het mooi vindt.

Binnen dit kleurenschema kunt u nog wel variëren met lichtere en donkere kleuren van één tint. Laat bijvoorbeeld de kleur rood in verschillende net andere tonen terugkomen in uw woonkamer. (bijvoorbeeld in kussens, kaarsen, bloemen) Op één van de muren of op een deel van een muur (een muurvlak) zou ik een niet te donkere kleur olijfgroene verf aanbrengen. Een klein rood vlak kan misschien ook, maar ik zou eerder voor een groentint kiezen om al het warme hout in toom te houden. De overige muren krijgen een offwhite kleur, maar wel met een groenige tint.

Houdt u niet van groen? Zoek dan een geschikte kleur uit de blauwe tinten. Blauw staat ook prachtig bij veel houtsoorten en kan goed bij rood. Het rood kunt u desgewenst ook weglaten, zowel in het schema met groen als blauw. U kiest dan voor verschillende bruine en roodbruine houttinten en één kleur. (blauw, groen of blauwgroen, of geelgroen) Een mix van blauw en blauwgroen of groen en blauwgroen is natuurlijk ook mogelijk.

Veel succes. Wilt u hulp bij het maken van een kleurenschema? Neemt u dan contact met mij op via onderstaande website, dan kunnen wij de mogelijkheden bespreken.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar
Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 - 5269002
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nl


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+