Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Wat doe ik met deze badkamer?

[Gesteld op: 10-01-2008]

Toelichting:
Ik betrek binnenkort een huurwoning en daar zit een redelijk gedateerde badkamer in (alles is donkerbruin!). Nu zijn de muren e.d. wit te schilderen, maar wat doe ik met de vloer? Een nieuwe tegelvloer erin plaatsen is in een huurhuis geen optie. Hoe kan ik - met zo min mogelijk kosten - toch een mooie badkamer creeren?
Antwoord:
Tja, dat is een lastig probleem. Hoe ziet die vloer eruit? Is ook de vloer donkerbruin? Of is de tegel gewoon lelijk? Als u vooral al het donkerbruin van de badkamer te donker vindt, en de tegelvloer op zich wel kan, dan knapt de badkamer wellicht al heel erg op als de muren licht worden. Alleen een donkerbruine vloer naast lichtgrijze of ecru kleurige muren lijkt me zo gek nog niet. Misschien kunt u dat eerst uitproberen.

Bevalt de vloer dan nog niet, of is de tegelvloer gewoon niet om aan te zien, dan is het zaak ook de vloer aan te pakken. De mooiste oplossing is dan toch om een nieuwe (tegel)vloer aan te brengen. Ik vermoed dat het huurcontract zegt dat u alles te zijner tijd weer op moet leveren zoals u het heeft aangetroffen. Maar misschien kunt u toestemming vragen van de eigenaar. Het lijkt mij dat de eigenaar ook gebaat is bij een gemoderniseerde badkamer en wellicht ook (een deel) van de kosten op zich wil nemen. Maar alles hangt natuurlijk ook samen met de vraag hoe lang u van plan bent hier te wonen. Als het voor een korte periode is, zou ik er niet aan beginnen. Maar misschien woont u hier een paar jaar of langer. Ik kan me voorstellen dat u zich niet al die jaren wil storen aan een lelijke vloer en liever wat tijd en/of geld stopt in het veranderen van de badkamer om er daarna jaren van te genieten.

Het scheelt een hoop hak en –breekwerk als u de nieuwe vloer over de oude tegelvloer legt. Wel moet de vloer goed worden gereinigd alvorens er andere tegels over gelegd kunnen worden. Laat u daarover goed adviseren bij een tegel en/of badkamerspeciaalzaak. Een simpele witte vloertegel hoeft overigens geen kapitalen te kosten, maar kan wel voor een metamorfose van de badkamer zorgen.

Het is ook mogelijk om marmoleum in een badkamer te leggen. Dan moeten er wel voorzorgsmaatregelen getroffen worden om te voorkomen dat er vocht onder het marmoleum komt. (vocht doet het linoleum zwellen en maakt de lijm week) Informeer hier verder naar bij Forbo. Zij kunnen u ongetwijfeld ook vertellen of de tegelvloer onder het marmoleum nog toonbaar te krijgen is, als het marmoleum weer verwijderd wordt. (voor het geval de eigenaar toch niets voelt voor een vernieuwde badkamer.)

Ook is er een watervast laminaat product op de markt onder de naam Aquq Step. Dat zou ook geschikt zijn voor badkamers. Ik heb er geen ervaring mee. Laat u goed informeren hoe dat in de praktijk werkt, en hoe het wordt aangebracht.

Als dat ook geen oplossing is kan ik alleen nog bedenken dat u een soort houten “vlonder-vloer” in de badkamer legt, over de tegelvloer. Er zijn prachtige houten badmatten te koop. Misschien kunt u zoiets op maat laten maken voor uw badkamer of een hele serie kopen, aan elkaar maken en als een soort ‘kleed’ op de badkamervloer leggen. De houten matten zullen door het vocht wel verkleuren, maar sommige houtsoorten vergrijzen daardoor juist zo mooi. Anders wordt het regelmatig lakken!

Mocht de eigenaar van uw woning wél voor structurele verandering van de badkamer kiezen, dan heb ik nog een tip voor de wanden. Als u niet van tegels op de wanden houdt, en ze ook niet wilt schilderen, bestaat er nog een oplossing de wanden te laten stuken met een speciale stuclaag. Daarna wordt de wand met olie bewerkt en zo waterafstotend gemaakt. Informatie hierover kunt u krijgen bij stukadoorscentrum Van Mondfrans in Eemnes, telefoon 035 - 531 00 52. Zij leveren het speciale product. U heeft wel een stukadoor nodig die dit product kent en weet hoe hij het moet aanbrengen.

Succes met de verhuizing, de inrichting van uw nieuwe woning en vooral de badkamer.

Vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 - 5269002
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nlBeantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat doe ik met deze badkamer?:

Welke kleur tegels
      [Gesteld in Badkamers]
2008-08-05 19:51:10
Verbouwen kleine badkamer
      [Gesteld in Badkamers]
2009-11-09 09:59:33
Kleuren voor de badkamer
      [Gesteld in Interieur-Overijssel]
2011-02-04 11:32:16
Vloerverwarming badkamer niet genoeg capaciteit
      [Gesteld in Vloerverwarming]
2013-12-24 07:23:14
aanpassing Badkamer
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2017-11-26 22:04:30

Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+