Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Elektronica & Elektrotechniek
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Elektronica & Elektrotechniek en krijg online een antwoord van de specialist in Elektronica & Elektrotechniek

Zelf een vraag over Elektronica & Elektrotechniek? Klik hier.
Meer vragen over Elektronica & Elektrotechniek.
De huidige beheerder van de rubriek Elektronica & Elektrotechniek:
Naam: E. Bosch ing.
Bedrijf: Bosch consultants
Reactiesnelheid: 497 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over E. Bosch ing. vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Elektronica & ElektrotechniekVragen over Elektronica & Elektrotechniek via RSS. Klik hier.
RSS over Elektronica & Elektrotechniek op jouw website?Vragen over Elektronica & Elektrotechniek op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Elektronica & ElektrotechniekVragen over Elektronica & Elektrotechniek via E-mail. Klik hier.

Ik heb een buitenlamp baseline met een pir-sensor.

[Gesteld op: 23-06-2011]

Toelichting:
Nu wil ik de bewegingsdetectie helemaal uitschakelen en er een gewone buitenlamp van maken, die met de schakelaar aan / uit gaat.
Hoe kan ik dat doen? In de folder staat als aansluiting links 1 draad (L), midden 2 draden (N) en rechts 1 aardedraad als hij wel met detectie wordt gebruikt. Graag een uitgebreide beschrijving, zodat ik geen fouten maak.
Bedankt voor uw info. Willy
Antwoord:

Goede avond,

Ik zal proberen zo uitgebreid mogelijk te beschrijven wat te doen. Ieder armatuur is anders en als u geen verstand van elektrotechniek heeft moet u altijd uw werk laten controleren door iemand die er wel verstand van heeft. Bij voorkeur het werk ook door iemand laten doen die er verstand van heeft. Zorg dat u ALTIJD met een uitgeschakelde voeding aan de slag gaat. In de meterkast de eindgroep uitschakelen en controleren door te meten met een spanningsmeter. Controleer of uw spanningsmeter goed werkt door deze te testen op een andere wandcontactdoos of schakelaar waarvan u weet dat er spanning op staat. Een aanraking met elektriciteit kan echt dodelijk zijn.

(L) is de fase-aansluiting (+).   (N) is de nul-aansluiting (0 ofwel -).      In uw huisinstallatie (mits deze installatie niet oud is) zal de fase draad bruin zijn en de nul blauw. Een fase draad wordt nadat hij geschakeld wordt (op een schakelaar aangesloten) met een zwarte draad verder in de installatie aangelegd. Een bruine draad is dus altijd spanningsvoerend, een zwarte draad is een geschakelde spanningsvoerende draad.

Gezien uw opgave is het armatuur standaard alleen geschikt om met de bewegingsmelder te werken. Het armatuur is inwendig als volgt aangesloten. De fase aansluiting en de nul zijn aangesloten op de ingang van de bewegingsmelder. In de bewegingsmelder wordt, bij detectie van een beweging, een relais (contact) geschakeld en de stroom omgeleid naar de lamp. Uit de bewegingsmelder zal dus een draad verbonden zijn met de lampvoet. De andere zijde van de lampvoet is weer met nul aangesloten.

Om de bewegingsmelder uit het circuit te halen moet vanaf de kroonsteen de fase (L) aangesloten worden op de onderkant van de lampvoet. De andere zijde van de lampvoet met de nul.    Dus, draad (L) en draad (N) bij de bewegingsmelder los halen. Draad van bewegingsmelder naar lampvoet los halen bij de bewegingsmelder (aan de lampvoet aangesloten laten) en deze op de kroonsteen (L) aansluiten. De aarde aanslutiing (groen-geel) moet u ook weer aansluiten.

Zoals gezegd is ieder armatuur anders. Als deze omschrijving niet overeenkomt met de situatie bij uw armatuur, neem dan geen risico en ga niet experimenteel aan de gang. Vraag iemand uit uw omgeving om te helpen of reageer op mijn reactie met een zo goed mogelijke omschrijving van wat u constateert.

Laat graag even weten hoe het verder verloopt.

Met vriendelijke groet,

Edwin Bosch      BvTA  Bureau voor Technisch Advies

Technisch adviesbureau   http://www.BvTA.nl

 
Reactie vraagsteller:
Beste Edwin,
Bedankt voor de supersnelle reactie. De omschrijving is heel uitgebreid en duidelijk. Morgen (bij daglicht) gaan we aan de slag. Ik zal nog laten weten, of het allemaal gelukt is.
Mvg, Willy Kroonenburg
 
Antwoord Beheerder:

Beste Willy,

Graag gedaan. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat.

Met vriendelijke groet,

Edwin bosch   BvTA  Bureau voor Technisch Advies

Beantwoord door:
E. Bosch ing.
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Ik heb een buitenlamp baseline met een pir-sensor.:

Hoe komt het dat ik niet aankom in gewicht?
      [Gesteld in DiŰtetiek]
2010-09-30 17:57:11
61/62 kilo?
      [Gesteld in Afvallen-Gelderland]
2011-06-30 01:30:38
Aankoop camera voor beginner
      [Gesteld in Amateur fotografie]
2012-04-02 19:05:39
Ananas gevuld met kreeft
      [Gesteld in Koken]
2013-05-11 22:29:05
ik wil graag 5 kilo Afvallen een mand
      [Gesteld in Afvallen-Gelderland]
2013-09-26 13:43:56

Gemiddelde score Elektronica & Elektrotechniek: 7.7 (203x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+