Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Noord Holland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Revalidatie: eigen tijd of wergevers tijd?

[Gesteld op: 22-06-2011]

Toelichting:
Ik heb een contract van 32u/week. Mijn werkgever, ik bedrijfsarts zijn overeengekomen dat ik 25u/week werk, 7u ziek. Ik ga een revalidatieproject in. Dit zal enige keren per week een dagdeel duren. Mijn werkgever + bedrijfsarts willen dat ik die 25u/week toch maak. Dan wordenIk heb een contract voor onbepaalde tijd van 32 uur per week. Vanwege problemen met mijn gezondheid zijn mijn werkgever, de bedrijfsarts en ik zijn overeengekomen dat ik 25 uur per week werk, 7 uur per week ziek gemeld ben.
Ik ga binnenkort een revalidatieproces bij een revalidatiecentrum in. De bedrijfsarts had voorgesteld dat ik een intake bij dit centrum zou doen. Ik heb de intake bij het centrum gedaan. Hun conclusie is dat ik baat bij een behandeling heb. Zij adviseren een revalidatieproces in hun centrum. Dit houdt in dat ik 1 of meer keren per week een dagdeel een behandeling krijg. De duur van de totale behandeling is niet bekend. Ik werk voor een overheidsorganisatie waar de kosten van de behandeling geen probleem zijn.
Mijn werkgever en de bedrijfsarts willen dat ik de behandeling in mijn eigen tijd krijg en de eerder genoemde 25 uur per week toch werk. Dan wordt mijn werkdag inclusief revalidatie- en reistijd circa 14 uur. Dit kan ik met mijn beperkingen niet aan. Ik ben in 2011 juist 32 uur per week gaan werken omdat ik 36 niet volhield.
Het hoofd van het revalidatiecentrum zegt dat een en ander mijn revalidatie in de weg staat en dat hij dit aan de bedrijfsarts van de organisatie waar ik voor werk zal melden. Ook zegt het hoofd van het revalidatiecentrum dat ik mij gewoon ziek mag melden voor de keren dat ik een behandeling ten behoeve van mijn revalidatie krijg. Ik denk dat mijn werkgever en bedrijfsarts niet goedkeuren als ik mij ziek meldt en dat zij er op staan dat ik 25 uur per week werk. Het hoofd van het revalidatiecentrum stelt dat als deze zaak voorkomt dat er dan naar de specialisten van het revalidatiecentrum geluisterd wordt en de bedrijfsarts “opzijgeschoven” wordt. Een en ander zal echter een groot probleem voor mij vormen als mijn werkgever in het gelijk gesteld wordt en niet ik.
Kunt u mij vertellen hoe dergelijke dingen juridisch geregeld zijn, hoe mijn kansen zijn als deze kwestie voor een rechter komt en of u alternatieve oplossingen weet?
In afwachting van uw antwoord verblijf ik.

Hoogachtend H.J. Faas.
Antwoord:
Hallo meneer Faas, ik heb u eerder geadviseerd toch? Wat het hoofd van het revalidatiecentrum zegt klopt in grote lijnen wel. Er is inderdaad nog een alternatief. U zou een second opinion kunnen aanvragen bij het UWV. Een UWV verzekeringsarts gaat dan uw situatie beoordelen en die overruled het besluit van de bedrijfsarts. Daarin zal zeker het oordeel van het revalidatiecentrum een grote rol spelen. Als u wilt dat ik u begeleid daarin dan moet u mij even mailen.
 
Reactie vraagsteller:
Ik heb inderdaad over een vergelijkbaar, maar toch ander probleem eerder advies bij u ingewonnen. Zie http://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=198516&utm_source=email&utm_medium=vraag-beantwoord

Ik wacht even af hoe de zaak zich ontwikkelt. Wellicht neem ik nog contact met u op voor eventuele begeleiding.

Met vriendelijke groet, H.J. Faas.
 
Antwoord Beheerder:
 
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Revalidatie: eigen tijd of wergevers tijd?:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Noord Holland: 8.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+