Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen » Chronisch Vermoeidheidssyndroom
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom en krijg online een antwoord van de specialist in Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Zelf een vraag over Chronisch Vermoeidheidssyndroom? Klik hier.
Meer vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom.

Beheerder worden?

De rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Chronisch Vermoeidheidssyndroom Klik hier.

RSS over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via RSS. Klik hier.
RSS over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website?Vragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Chronisch VermoeidheidssyndroomVragen over Chronisch Vermoeidheidssyndroom via E-mail. Klik hier.

uitsluitingsdiagnose of toch niet?

[Gesteld op: 21-02-2007]

Toelichting:
Je leest zo vaak dat cvs een uitsluitingsdiagnose is... er worden een reeks onderzoeken gedaan en als die negatief zijn, val je in het vakje "cvs"...
langs de andere kant lees ik dan ook dan ook dat er wel afwijkingen in het bloed van mensen met cvs gevonden worden. Dat matcht toch niet?
Bijvoorbeeld : ik heb coeliakie. De ene dokter zegt dat het vaak voorkomt bij cvs en de andere zegt dat ik coeliakie heb en dus geen cvs...
"wat" ik juist heb, is voor mij niet zo belangrijk, maar ik wil me beter voelen.... sinds twee jaar eet ik glutenvrij, maar de klachten zijn niet echt verminderd. Ik weet dat "de oplossing" voor cvs nog niet gevonden is....maar ik wil me zo graag iets beter voelen!
Antwoord:
Je haalt daar inderdaad een belangrijk punt aan. Er bestaat geen consensus over hoe CVS/ME nu gediagnosticeerd moet worden in de praktijk! Er is echt nood aan meer informatie en opleiding.
CVS/ME is een uitlsuitingsdiagnose wat maakt dat alle andere mogelijke Ún gekende redenen waardoor iemand dezelfde klachten kan hebben, moeten uitgesloten worden. Vandaar dat het wel kan zijn dat CVS/ME patiŰnten nog afwijkende bloedresultaten hebben die niet echt op een bepaalde gekende ziekte wijzen.
Om op je tweede punt terug te komen, coeliakie kan inderdaad dezelfde klachten vertonen als CVS/ME dus het is uiterst belangrijk dat je niet de bijbehorende richtlijnen volgt zodat je lichaam eindelijk tot rust kan komen. Het kan echter wel zijn dat omdat je zolang hebt geleefd met coeliakie en daardoor dingen at die je eigenlijk niet zou moegen eten, je lichaam nu in chaos is waardoor de klachten van coeliakie nog erger worden. Je kan dus langs de ene kant coeliakie hebben en langs de andere kant ook nog chaos in je lichaam. Vandaar dat de ene dokter zegt dat je geen CVS/ME hebt en de andere wel.
Het beste advies is dus alle rchtlijnen zeer strikt te volgen voor je coeliakie en je lichaam voldoende rust gunnen. Na verloop van tijd (aantal maanden) zouden de klachten dan moeten verbeteren. Is dit niet zo dan is er nog bijkomend chaos in je lichaam (zie elder op deze site) en kan je best nog eens langsgaan bij een CVS/ME specialist.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan uitsluitingsdiagnose of toch niet?:

wat zegt de islam hierover
      [Gesteld in Islam]
2010-08-09 17:00:50
Onzekerheid penislengte!
      [Gesteld in Seksualiteit]
2010-08-01 21:57:14
ik wil graag antwoord op al mijn vragen
      [Gesteld in Relaties]
2010-08-09 16:16:39
ik wil graag antwoord op al mijn vragen
      [Gesteld in Relaties]
2010-08-09 16:16:43
ik wil graag antwoord op al mijn vragen
      [Gesteld in Relaties]
2010-08-09 16:16:39

Gemiddelde score Chronisch Vermoeidheidssyndroom: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258130
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+