Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten » Kattengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kattengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Kattengedrag

Zelf een vraag over Kattengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Kattengedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Kattengedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Kattengedrag Klik hier.

RSS over KattengedragVragen over Kattengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Kattengedrag op jouw website?Vragen over Kattengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattengedragVragen over Kattengedrag via E-mail. Klik hier.

kitten is erg agressief en valt zelfs aan

[Gesteld op: 09-01-2008]

Toelichting:
Ik ben verzorgster van 5 katten.Waarvan 1 nog niet geholpen en een nestje kittens kreeg ondanks de pil. De kittens zijn hier in mijn huiskamer opgegroeit tot hele leuke vrolijke speelse kittens.Waren vlote zindelijk en dus kinderen ,huislijke geluiden,hond en andere katten gewent.Met 8 weken konden ze bij mama weg. Alle poesjes vonden een goed huisje en heb met alle baasjes nog kontakt.Een van de kittens is naar een oudere mevrouw gegaan en ze mailde dat het erg goed ging. Entingen gegeven en dierenarts heeft rapport opgemaakt van de poes en was in uitmuntende conditie en gezondheid.Nu belde mevrouw gisteren dat ze allergisch blijkt.Omdat ik me verantwoordelijk voel voor de kittens en daarom zelf een goed huis wil zoeken heb ik aangeboden dat ze haar kitten terug mocht brengen.Vanmorgen was het zo ver. Inmiddels is de kitten 16 weken en dus ook 8 weken weg geweest van hier.De kitten zat in reismandje en toen deurtje open ging was ze best rustig. Tot het moment dat ik dr optilde en ze echt letterlijk met 1 poot vast aan mijn wang hing. Mevrouw vertelde dat ze die morgen ook al was aangevallen. Meneer vertelde dat hij wel vaker dat soort streken heeft. De ene keer mag je aaien en spelen en zo ineens zit hij op tafel of leuning en valt aan.Meneer kwam niet echt over als iemand die weet hoe hij met katten mmoet omgaan. HIj noemde het ook ńls ik de kat pest dan krabt hij zomaar". En toen mijn andere kat aan de door hun meegenomen krabpaal hing foeterde hij dat het niet gelijk kapot hoefde.(alsof mijn kat daar benul van heeft).Maar ik heb de kitten de hele morgen met rust gelaten om bij te komen en de voor hem mss bekende mandjes en speelgoed weer tevoorschijn gepakt op hoop van herkenning,maar tot nu toe zonder resultaat. Vanmiddag wilde ik voeren enkattenbak laten zien,spelen en aaien. Maar hij valt mij dus ook aan. krabt ,blaast en bijt. Heeft me echt al tot bloedens toe gebeten. Zo ineens nog geen 2 minuten dr na gaat hij liggen lonken en wil spelen!!!IK begin en ze probeert alleen maar mnijn hand te raken in plaats van de muis. Ze komt erg agressief over terwijl ik helemaal niet bang ben aangelegt voor katten(ook niet voor haar). Maar kan iemand mij mss vertelllen hoe ik dit kan aanpakken? Op deze manier zal ik geen huisje voor de vinden ben ik bang.. Als ze op vensterbank zit dan blaast en gromt ze al als ik om 3 meter afstand ben.Ben ook erg benieuwd of jullie idee hebben hoe dit kan. Ze is weg gegaan als heel sociaal katje.alsvast bedankt
Antwoord:
Wat een sneu verhaal. ╔Ún ding is zeker, het is maar goed dat de kitten bij je terug is. 8 weken is eigenlijk nog te jong om een kitten van de moeder te scheiden. Wanneer bij de nieuwe woning reeds een andere kat woont dan kan de kitten daar van leren maar wanneer een kitten alleen ergens komt te wonen wanneer deze acht weken oud is dan mist deze de interactie met andere katten om van te leren tijdens de tweede socialisatieperiode. Als ze dan ook nog een eigenaar hebben die niet goed weet om te gaan met katten heb je al snel een kitten zoals jij beschrijft. Dit kitten heeft een extrovert karakter en in plaats van wegrennen of duiken omdat het angstig is gaat deze over op de aanval.
Wat belangrijk is, is dat de kitten eerst weer tot rust kan komen. Geef de kitten eerst eens een week zonder interactie met haar te zoeken. Zo leert ze dat je als mens niet eng bent, constant interactie verwacht en haar niet pest of in het nauw drijft zodra je in de buurt bent. Wanneer de kitten toenadering zoekt blijf haar dan negeren zodat ze rustig aan je kan snuffelen. Wanneer ze dat gaat doen is er een grote kans dat haar oortjes wat gedraait staan, haartjes op de rug omhoog, grote zwarte pupillen en of zwaaiende staart. Dit zijn een aantal signalen die een kat laat zien met zijn lichaam wanneer deze spanning ervaart. Wanneer de kitten rustig aan je durft te snuffelen en hier ontspannen bij blijft probeer je eens zachtjes met een hoge stem tegen haar te praten. Kijk de kat in geen geval aan. Aankijken betekent agressie en zal spanning doen toenemen.

Wanneer je met haar gaat spelen kan je hier het beste een hengel bij gebruiken. Zo blijven je handen buiten schot en kan ze op een afstand van je blijven.

Wanneer ze zo ver is dat ze weer herplaatst kan worden is het verstandig een plekje te zoeken waar nog een andere kat woont zodat ze zich daar aan kan optrekken.

Wat je nu eerst nodig hebt is geduld. De kitten heeft een stabiele omgeving nodig om weer vertouwen van mensen te leren krijgen.

Wanneer de kitten agressief reageert, negeer dit gedrag dan. De agressie komt voort uit angst en het niet weten hoe te reageren op de omgeving.

Ik hoop dat u hier iets aan heeft en er mee verder kan.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan kitten is erg agressief en valt zelfs aan:

Kitten (8 weken) loopt STEEDS weg van eten, help!
      [Gesteld in Kattengedrag]
2008-06-13 12:56:53
Waarom blijft kitten op de kattebak zitten?
      [Gesteld in Kattengedrag]
2007-06-04 20:26:47
Hoeveel aandacht heeft een kitten nodig?
      [Gesteld in Katten]
2007-10-01 17:50:18
Heb je als ondernemer ook recht op een uitkering?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-02-23 17:05:06
ik ben zzper heb ik recht op uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-03-22 00:14:14

Gemiddelde score Kattengedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+