Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

daklicht koepel- raam en toestemming vve

[Gesteld op: 18-06-2011]

Toelichting:
Ik heb zo'n vraag eerder 11 juni gesteld, maar toch niet helemaal duidelijk antwoord gekregen + heb ik nu meer informatie over.

Vve 3 stemrechten, 3 appartementen: beneden woning, 1e verd, 2e verd. Wij hebben 2e verd. woning (bovenste met plat dak)

Er zijn 2 dakramen aanwezig. Wij willen +2 plaatsen:
1. originele dakraam badkamer. Alle buren hebben het, op de origin. bouwtekening staat het ook. Tussen 1977-2003 is bij de dakrestauratie deze raam dicht gedaan. Toen was nog geen VvE. Er zijn geen notulen, besluiten, bonnetjes, facturen etc. beschikbaar dat aantoont dat zij de dakraam dicht hebben gedaan.
Wij willen het dakraam dezelfde plek en afmetingen houden. Is het nodig in dit geval toestemming van de eigenaren vragen of niet

2. Extra 4e dakraam in de hal plaatsen. Daarbij willen wij toestemming vragen en onderhoud op eigen kosten zetten.

probleem: 2 stemrechten zitten dwars. Zij zeggen dat wij kunnen die daklichten hebben maar moeten beide op eigen rekening zetten, dus splitsing van de akte maken. Zij zeggen dat het eenmalige toestemming van de vergadering niet voldoende zal zijn voor hun omdat het elke jaar opnieuw vastgesteld moet worden en als er andere eigenaar komt ook.
Wij willen geen splitsing van de akte, vooral niet bij de originele daklicht in de badkamer omdat het hoort bij de originele dak toestand. Ook de aanpassing van de splitsing akte zal veel geld kosten die niet waard zijn voor eventuele lekkages die wij toch bereid zelf te betalen als het nodig is.

Stel dat wij toch de daklicht plaatsen de originele en de andere, wat zijn de gevolgen kunnen zijn voor ons, als wij het zonder toestemming plaatsen. Kunnen wij wellicht het originele daklicht dan op zijn minst plaatsen, zodat er verder geen problemen zijn. In begrijp zo dat als er geen aantoonbare bewijzen van het dichtmaken van de licht aanwezig zijn, kunnen wij ook zeggen dat het licht altijd er was. Echter bij google earth kan je wel zien dat het daglicht rond 2006 (waneer de foto's genomen zijn) als niet was.

Er zijn ook andere zaken in spel - bijvoorbeeld onze buurvrouw beneden heeft een illegale schutting achter tuin geplaatst die absoluut was zonder toestemming van de eigenaren en zonder toestemming van de gemeente. Dat mag absoluut niet die schutting. Kunnen wij daar misschien op spelen.

Ons verbouwing loopt erge vertraging door deze 2 daklicht koepelen. Wij weten niet wat wij moeten doen..
Antwoord:
Het kost inderdaad veel geld om de splitsingsakte aan te laten passen. Wat je wel kunt doen is om toestemming te vragen aan de andere leden van de vergadering van eigenaren. Deze toestemming hang je dan aan de splitsingsakte en het huishoudelijk reglement. In deze toestemmingsverklaring kun je expliciet laten opnemen dat alle kosten die samenhangen met het aanbrengen en onderhouden van de daklichtkoepels voor rekening zijn van de eigenaar van de bovenste etage en zijn rechtsopvolgers.

Wat betreft de voortgang van de verbouwing wil ik u aanraden om voor de extra lichtkoepel al de raveling aan te (laten) brengen. Zo kunt u nu doorgaan met de verbouwing maar later altijd nog op een relatief goedkope manier een daklichtkoepel aan laten brengen.

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor je antwoord.

Weet ke dat of het tostemming die wij dan aan de splitsingakte aanhangen een tijdverbonden is van 1 jaar of is het zo lang geldig zolang het bij de splitsing akte hangt.
De buren (2 stemmen van de Vve) willen dat het per se niet tijdelijk is. Dat wil zeggen willen zij niet een toestemming dat je elke jaar moet aanpassen omdat het over 1 jaar tot het volgende jaarlijkste vergadering maar geldig is.

Weet je dan ook misschien of de originele daklicht die op dit moment dicht is ook tostemming nodig heeft. Ik neem aan zolang zij geen bewijs van het 'dicht maken' hebben kunnen wij ook niet bewijzen dat het er niet zat.

Bedankt!
Anna
 
Antwoord Beheerder:
Beste Anna,

Deze toestemming kan een permanent karakter hebben, dus gewoon altijd geldig blijven.


Wat uw tweede vraag betreft ben ik bang dat niemand meer weet of wil weten of dit daklicht ooit aanwezig is geweest. Het lijkt me daarom zinvol om dit ook maar in de toestemming op te nemen.


Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan daklicht koepel- raam en toestemming vve:

Gordijnen?? oplossong gezocht voor galerij raam
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-08-17 02:59:05
Hoe kan ik een raam leuk "dichten"?
      [Gesteld in Inrichting]
2009-10-28 11:36:54
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Toestemming nodig?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2009-06-05 06:33:00
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+