Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Nieuwe Beheer BV, privé geleend geld en inkopen BV

[Gesteld op: 13-06-2011]

Toelichting:
Ik heb een vraag, ik kan veel info vinden op dit forum maar kan de vele details nog niet samenvoegen.

Ik ben in loondienst en wil me inkopen. Ik heb geen geld en leen dit privé (18.000) met een regeling 4000 excl 4.1% rente per jaar terug betalen. Vraag 1: is dit verstandig of kan de nieuwe beheer bv beter dit geld lenen i.p.v. privé? Hoe wordt dit door de geldschieter en mij opgegeven aan de belastingdienst als het privé of door de beheer bv wordt geleend?

Het bedrijf bestaat uit twee beheer bv's aan een Holding BV, hieraan zitten drie "sub" bv's. De nieuwe beheer BV wordt voor 33% eigenaar van de Holding BV. 10.000 is het inkoopbedrag (plus 8.000 aan overwerk tegoeden). Hoe moet dit alles worden omschreven en hoe moet dit in de boekhouding worden verwerkt?

De holding betaald (stel) 3.500 per maand aan de Beheer BV. Hoeveel en welke belastingen moeten er (maandelijks/jaarlijks) worden betaald? Van dit bedrag wordt een bepaald bedrag overgemaakt naar privé als loon, hoeveel en welke belastingen moeten er worden betaald? Welke hoeveelheden zijn het verstandigst?

Het laatste punt is pensioen. Wat is het beste om te doen omtrent pensioen? Betaald de Beheer BV pensioen? Of doet ik dat nadat ik loon heb ontvangen van de beheer BV? Met welke bedragen? De start is 3.500 maar zal volgend jaar 5.000 per maand zijn.

Ik heb bewust niet gemeld wat ik al weet om het zo objectief mogelijk de houden. Ik hoop dat er iemand is die mij eenvoudig kan aangeven wat de beste keuzes zijn en welke bedragen en belastingen er mee gemoeid zijn. Daarnaast staat het privé leen stelsel nog open, alles is nog mogelijk.
Antwoord:

U stelt hier vele vragen. De antwoorden zijn echter afhankelijk van de feitelijke situatie. U beschrijft wel een bepaalde situatie, maar hoe e.e.a. fiscaal uitpaakt is afhankelijk van de vraag hoe de afspraken exact zijn gemaakt in de contracten. Feitelijk zou u een stapje terug moeten doen en eerst kijken of de gemaakte afspraken wel verstandig zijn. Een accountant kan u hier goed bij helpen.
Ik beperk mij hierbij dus tot een algemene reactie:

Ik begrijp dat er een nieuwe Beheer B.V. wordt opgericht. Daarbij moet er € 18.000 aandelenkapitaal worden gestort door de oprichters. Het is daarbij van groot belang dat deze dit geld overmaken vanaf de eigen prive-rekening, want anders kan later worden gesteld dat zij niet hebben betaald voor de aandelen, waardoor de oprichters volledig aansprakelijk zijn voor alle schulden van de BV. Als de oprichters het geld niet hebben om de aandelen vol te storten, dan moeten zij dit geld ergens lenen. Het maakt daarbij weinig uit waar dit geld wordt geleend. De op deze lening betaalde rente is voor de inkomstenbelasting aftrekbaar in Box 2. Als de geldverstrekker een particulier is moet deze de vordering aangeven in Box 3.

Als de Holding aan de Beheer BV betaalt, dan moet daar het reguliere vennootschapsbelastingtarief over worden betaald van 20 tot 25 %. Ik begrijp echter dat u in loondienst komt van de Beheer BV, en deze loonkosten zijn aftrekbaar bij de Beheer BV. Het minimumloon dat u als DGA dan moet verdienen bedraagt bruto € 41.000 per jaar. Dat betekent dat de vergoeding van € 3.500 per maand nauwelijks voldoende is hiervoor.
U wordt ook geconfronteerd met de vraag of er sociale lasten moeten betaald over uw loon. Dat is afhankelijk van de vraag wie de directeuren zijn van de groep. Als u 1 van de 3 directeuren bent, en u heeft allen gelijke zeggenschap, dan valt u niet onder de sociale verzekeringen, en moet u zelf aanvullende verzekeringen afsluiten tegen o.a. arbeidsongeschiktheid. Als u echter wel onder de sociale verzekeringen valt dan moet de Beheer BV extra sociale premies voor u betalen.

Wat het pensioen betreft: werknemers maken zich vaak druk om een goede pensioenregeling, maar voor ondernemers komt winst maken op de eerste plaats. Omdat u kennelijk thans weinig geld beschikbaar heeft kan u dat beter op een later moment regelen. U kan dat door de Beheer BV laten doen, maar u kan dat ook prive laten doen. U zal hiervoor een goede adviseur moeten inschakelen.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Nieuwe Beheer BV, privé geleend geld en inkopen BV:

Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Verrekenen van inkomsten uit arbeid en uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-04-13 17:41:04

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (619x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+