Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening » Mediation » Alimentatie Mediation
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Alimentatie mediation en krijg online een antwoord van de specialist in Alimentatie mediation

Zelf een vraag over Alimentatie mediation? Klik hier.
Meer vragen over Alimentatie mediation.
De huidige beheerder van de rubriek Alimentatie mediation:
Naam: Nico K.J. Wiggers
Bedrijf: Wiggers mediation
Reactiesnelheid: 26 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nico K.J. Wiggers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via RSS. Klik hier.
RSS over Alimentatie mediation op jouw website?Vragen over Alimentatie mediation op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Alimentatie mediationVragen over Alimentatie mediation via E-mail. Klik hier.

kostgeld

[Gesteld op: 13-06-2011]

Toelichting:
mijn dochter heeft per mei de alimentatie 171,oo zelf op haar rekeng, nu vraag ik haar om kostgeld te betalen, heb stap voor stap lijstje nibud ingevuld en kom op 277,00 aan mndlijkse kosten, en vrag haar 150 te betalen, maar nu zijn we 2 maanden verder en ze zegt iedere keer als ik over kostgeld begin dat ze niet meer dan 60 euro gaat betalen, dan moet ik maar meer gaan werken, zij heeft nu baan van 40 uur en is net klaar met studie.ik werk 24 uur, en heb mijn huishouden, en nog een zoon van 13 en ook ben ik nog een cursus aan het doen, mijn dochter koopt dure blouces en denkt dat de alimentatie alleen maar is om te shoppen.
wat kan ik hiermee doen, dat ik toch een redelijk bedrag ontvang
Antwoord:
Beste, Eerst even iets anders. Als uw dochter een baan heeft van 40 uur dan heeft zij eigen inkomen dan mag haar vader stoppen met het betalen van alimentatie.
Wat het kostgeld bedtreft kan ik niet oordelen of dit veel is.  Omdat zij inkomen heeft vervalt voor u waarschijnlijk ook de huursubsidie en wordt de zorgtoeslag minder.
Neem eens contact op met het NIBUD volgens mij zijn er wel richtlijnen voor het vragen van kostgeld. Doe dit in overleg met uw dochter zodat zij ook weet wat de richtlijnen zijn. Laat haar zelf eventueel informeren.
Zoals het meestal in dit soort zaken gaat degene die moet betalen wil dit eigenlijk niet. Maar leven kost geld en zij heeft een inkomen dan mag zij ook mee betalen. Anders moet u andere afspraken maken. Zerlf voor haar eten zorgen, de was zelf doen en voor elke was betalen? Geeft wel duidelijk uw grenzen aan.
Met vriendelijke groeten Lida SteekersMediation Collectief RijnmondWillem Alexanderlaan 113171 CR Poortugaalwerktijden: maandag t/m donderdag 09:00 uur - 17:00 uurtelefoon: 010-50.126.17/ mobiel: 06-401.09.255web: www.mediationcollectiefrijnmond.nl
 
Reactie vraagsteller:
ben erg geschrokken van uw reactie, want dat betekent dat ik dus mijn huurtoeslag kwijt ben doordat haar inkomen hier bij wordt meegenomen, en ook mijn zorgtoeslag wordt minder, de alimentatie wordt weggehaald doordat ze dat op haar eigen rekening mag ontvangen, en zij is niet van plan om mij meer dan € 60, 00 kostgeld te gaan betaling.ik dacht dat de huursubsidie alleen over mijn inkomen werd berekend, dit is toch eigenlijk raar, mijn ex heeft voor de kinderen geen zorg want hij haald geen van de 3 kinderen op, de alimentatie die hij betaald kan hij aftrekken, van de belasting, en als moederzijnde wordt er op deze manier van het inkomen dat je verdient nog weinig over blijft.

vriendelijke groeten,
 
Antwoord Beheerder:
Beste, allereerst u heeft uw naam vermeld. Deze is nu voor iedereen zichtbaar. Indien u dit niet wilt kunt u de beheerder vragen deze vraag te verwijdern.
Dat u geschroken bent kan ik mij indenken. De zorgtoeslag blijft u volgens mij behouden. Wat de huurtoeslag betreft wordt er wel rekening gehouden dat het kinderen zijn maar het is volgens mij minder. Ga eens naar de belastingsite en vul het formulier zorg- en huurtoeslag in. Dan kunt u zien wat het voor u zal gaan betekenen. Is dit inderdaad minder vul dan ook direct het formulier in anders moet u later veel terugbetalen.
Probeer dit ook uit te leggen aan uw dochter. Zij moet weten dat het u geld kost.
Uw ex kan de alimentatie voor zijn dochter ook niet meer aftrekken. Immers hij zorgt niet meer voor haar levensonderhoud. Zij heeft eigen verdiensten. Daarom kan hij weliswaar in overleg stoppen met haar te betalen. ALs hij dit voor de rechtbank zou brengen dan wordt het altijd gehonoreerd. Vooral omdat zij nog bij u woont.
U zou wel kunnen kijken of hij iets meer voor uw zoon zou willen betalen. Dat zou alleen kunnen als uw dochter af ziet van haar alimentatie. Maar gelet op ht bovenstaande denk ik dat zij dit ook niet wil.
Sorry dat ik geen goed nieuws kan brengen. Ik vindt dit altijd erg vervelend voor de mensen.
Met vriendelijke groet, Lida Steekers
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan kostgeld:

hoe ga je met een puber om van 17jaar!
      [Gesteld in Pubers]
2009-08-11 08:19:15
Mijn zoon verdient € 750.- netto per maand.
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-10-06 21:19:15
Moet ik kostgeld zoon afdragen aan boedel?
      [Gesteld in WSNP]
2012-10-02 15:38:09
12 jarig kind moet 250 euro pm kostgeld betalen
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-10-17 13:10:21
Kostgeld betalen - 100euro per maand
      [Gesteld in Financieel]
2013-09-09 16:35:20

Gemiddelde score Alimentatie mediation: 8.3 (22x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258135
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+