Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

recht op mijn zoon?

[Gesteld op: 20-06-2011]

Toelichting:
Geachte dame/heer, ik ben 3 jaar geleden gescheiden en heb met mij ex 2 dochters (7 & 9) waarvoor we alles netjes geregeld, van de 14 nachten zijn ze er 5 bij mij en ik betaal per maand €980 kinderalimenatie.
Nu heb ik met mn huidige vriendin een zoon welke ik erkend heb bij de gemeente en waarvoor we gezamenlijk ouderlijk gezag (bij de rechtbank) hebben vastgelegd. Nu dreigt mijn relatie stuk te lopen en ik wil wel dat mijn zoontje (1 jaar) 50% bij mij blijft, heb ik dat recht? Verder wil ik dan ook geen alimentatie betalen, heb ik dat recht? Mn vriendin werkt 4 dagen en ik 5 waarvan 1 dag thuis, mn zoon gaat 1 dag naar KDV en 2 dagen hebben we een oppasoma, de zorgtaken zijn wat dat betreft nu ook gelijk verdeeld.

bvd
Antwoord:

Omdat U het kid erkend hebt bent U de juridische vader. U bent in deze situatie ook verplicht om kinderalimentatie te betalen

Het is mogelijk om te kiezen voor een ‘standaard’ omgangsregeling waarbij één keer per twee weken omgang plaatsvindt en de helft van alle vakanties en feestdagen. De vakanties en feestdagen worden dan niet verder vastgelegd maar in onderling overleg geregeld. Vooral bij ouders die nog goed communiceren is dat mogelijk.

Het kan ook zijn, om verschillende redenen, dat ouders graag willen dat alles is vastgelegd in de omgangsregeling. Dan is het mogelijk om een maatwerkregeling af te spreken. Raadpleeg een advocaat wat betreft de mogelijkheden. Het belangrijkste van een maatwerkregeling is dat de uitvoering van zo’n regeling uiteindelijk voor iedereen praktisch haalbaar is. Denk daarom goed na voordat u een regeling afspreekt. Met name voor de kinderen is het heel vervelend en belastend als afspraken steeds moeten worden afgezegd of wijzigingen worden doorgevoerd

Een andere vorm van een omgangsregeling is het co-ouderschap. Bij co-ouderschap wonen de kinderen evenveel bij beide ouders. De omgang is dan dus 50%-50% verdeeld. Ook hierbij zijn weer verschillende mogelijkheden om uitvoering te geven aan de omgangsregeling. Zo kunnen de ouders afspreken dat de kinderen de ene week bij de vader zijn en de andere week bij de moeder. Het is echter ook mogelijk om de week te delen. Dan zijn de kinderen bijvoorbeeld van zondag tot woensdag bij de moeder van woensdag tot zondag bij de vader.
Het is wel goed om te weten dat het heel belangrijk is voor een co-ouderschapregeling dat de ouders goed met elkaar kunnen communiceren en in staat zijn om één lijn te trekken richting de kinderen. Het is erg belangrijk dat de kinderen zich goed voelen bij de regeling. Dit vereist veel overleg en een goede omgang met elkaar. Helaas is dat vaak een probleem bij een echtscheiding, zeker kort na de scheiding. Het is daarom belangrijk om heel goed de voordelen en nadelen van een co-ouderschapregeling van tevoren af te wegen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan recht op mijn zoon?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16

Gemiddelde score Persoonsrecht en familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+