Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen » Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schuldadvies & schuldbegeleiding en krijg online een antwoord van de specialist in schuldadvies & schuldbegeleiding

Zelf een vraag over schuldadvies & schuldbegeleiding? Klik hier.
Meer vragen over schuldadvies & schuldbegeleiding.
De huidige beheerder van de rubriek schuldadvies & schuldbegeleiding:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Schuldhulpverlening-oost-nederland.nl
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over schuldadvies & schuldbegeleidingVragen over schuldadvies & schuldbegeleiding via RSS. Klik hier.
RSS over schuldadvies & schuldbegeleiding op jouw website?Vragen over schuldadvies & schuldbegeleiding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schuldadvies & schuldbegeleidingVragen over schuldadvies & schuldbegeleiding via E-mail. Klik hier.

hallo als zzp gewrkt nu geen inkomen hoge schulden

[Gesteld op: 10-06-2011]

Toelichting:
ik heb tot dec 2010als zzp gewrkt ik heb nu geen werk meer sinds jan 2011 heb geen inkomen ik heb veel svhulden heb geen raad wat ik moet doen kunt u mij helpen
Antwoord:

ZZP’er en bijstand uitkering

ZZP’er zonder inkomen
Het kan gebeuren dat u een periode zonder inkomen komt te zitten als u bijvoorbeeld geen opdrachten heeft. Dan staat u helemaal alleen want u heeft geen recht op een WW uitkering of iets dergelijks. Wij adviseren ZZP’ers om een financiële buffer op te bouwen door in betere tijden geld opzij te leggen voor tijden dat u zonder opdrachten zit.

Niet wachten tot het te laat is
Als het helemaal niet wil lukken om opdrachten te werven en u ook geen eigen financiële buffer heeft dan rest u niets anders om naar uw gemeente te gaan en zich te melden bij de Sociale Dienst. Dat lijkt een moeilijke stap en dat is het waarschijnlijk ook, maar u heeft recht op ondersteuning als u geen inkomen heeft zoals iedere Nederlander. Maak daar dan ook gebruik van en wacht niet tot het te laat is en een failliet dreigt!

Onderstaand een kleine opsomming van mogelijkheden voor ondersteuning;

BBZ Regeling – Besluit Bijstandverlening zelfstandigen
Het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (BBZ) is ingesteld om zelfstandigen uit de bijstandswet te houden. Door het BBZ kunt u tijdelijk een uitkering ontvangen totdat u weer in uw eigen levensbehoeften kunt voorzien. U kunt in aanmerking komen voor het BBZ als u een gevestigde zelfstandige bent die tijdelijk in financiële problemen verkeert of als u een startende zelfstandige bent. Daarnaast biedt het BBZ ook hulp aan oudere zelfstandigen met een niet-levensvatbaar bedrijf of wanneer u als zelfstandige uw bedrijf wilt beëindigen. Er zijn diverse vormen van BBZ. Voor de BBZ dient u zich te wenden tot de sociale dienst van uw gemeente.

Link: | uitgebreide informatie over BBZ |

Algemene bijstandsuitkering
Indien uw bedrijf geen overlevingskansen meer heeft of als u in een faillissement belandt dan kunt u aanspraak maken op de Algemene Bijstandswet. De hoogte van uw bijstandsuitkering is afhankelijk van bepaalde normbedragen en van uw inkomsten, zoals uw eigen vermogen. Uw inkomsten worden met een bijstandsuitkering aangevuld tot het normbedrag dat voor u geldt. Op 1 januari en op 1 juli worden de bijstandsnormen opnieuw vastgesteld.

De gemeente bepaalt uiteindelijk de hoogte van de uitkering. In bepaalde gevallen kan het normbedrag worden verlaagd. Ook kan de gemeente toeslagen geven of de uitkering (voor een deel) uitbetalen in natura.

Link: | meer informatie over de Bijstandswet en hoogte uitkeringen |

ZEZ regeling – Uitkering voor zelfstandigen die zwanger zijn
Vrouwelijke zelfstandigen hebben vanaf 4 juni 2008 een wettelijk recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering van minimaal zestien weken. De hoogte van de uitkering uit de Zelfstandig en Zwanger-regeling (ZEZ-regeling) hangt af van de inkomsten van de zelfstandige in het jaar voor de uitkering wordt uitgekeerd. De uitkering bedraagt maximaal het wettelijk minimumloon (€ 1424,40 per 1 jan. 2011).

Link: | meer informatie over ZEZ regeling |

Failliet of bijna failliet
Als u uw schulden niet meer kunt betalen heeft u een probleem. Tijdelijke achterstand is vaak wel oplosbaar, iedereen loopt wel eens tegen een probleempje aan. Wees in een dergelijk geval eerlijk tegen uw schuldeisers, dat kweekt meer begrip dan 20 smoesjes die iedereen kent. Voor eerlijkheid geeft men u meer tijd dan voor de overbekende verhalen…

Mochten echter uw schulden zo hoog oplopen dat er geen uitzicht op herstel is dan kan de rechtbank u failliet verklaren. Overigens hoeft dit niet altijd op verzoek van uw schuldeisers, maar u kunt ook zelf een verzoek indienen, het lijkt op zelfmoord, maar het kan een oplossing van uw problemen zijn.

Link: | meer informatie over failliet |

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hallo als zzp gewrkt nu geen inkomen hoge schulden:

Wat is juiste toetsingsinkomen?
      [Gesteld in Financieel]
2010-05-05 21:13:56
beslaglegging loon
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-12-01 14:28:29
gevolgen voor kinderen bij schulden ouders?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2011-07-07 14:45:57
mijn vrouw heeft de echtscheiding aangevraagd.
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2012-09-28 11:45:53
inkomensafhankelijk zorgpremie + getrouwd???
      [Gesteld in Politiek]
2012-10-31 07:08:38

Gemiddelde score schuldadvies & schuldbegeleiding: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+