Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

IK ZOEK GEGEVENS OVER DE ZG KLAVERCONVENTIE

[Gesteld op: 04-06-2011]

Toelichting:
iN ONS HUISKAMER SPEL ONTSTOND VERWARRING TAV HET VOLG BIEDEN NA 1KL.1) 1R IS ZWAKTE BOD EN GEEFT AAN GEEN 4 KAARTEN H OF S TE HEBBEN. ALS K ECHT IS MOET HET DAN MINSTENS EEN 4 KAART ZIJN EN MAG K HER BODEN WORDEN OOK MET EEN 4 KAART 2) 1R IS DE BESTE KLEUR INDIEN JE GEDWONGEN WORDT OM TE BIEDEN.ALS K ECHT IS MAG DIE ALLEEN HER BODEN WORDEN MET EEN VIJF KAART.
wAT IS JUIST?
Antwoord:

De zg "klaverconventie" is mij onbekend. Ik heb wel weet van soortgellijke conventies als u in uw vraag aangeeft, zoals Montreal en voorbereidende klaver.

Verder heeft u het over een volgbieding terwijl u kennelijk een bijbod bedoelt.

Het belangrijkste is, dat u afspraken maakt met uw partner, zodat hij in ieder geval begrijpt wat u bedoelt. Als u gebruik wilt maken van een bestaande conventie, is het zaak die conventie te bestuderen en dan pas te besluiten hem wel of niet te gaan hanteren. Als u de conventie goed bestudeerd heeft, hoeft u mij geen vraag te stellen, want dan is alles voor u duidelijk.

Sorry dat ik u niet kan helpen, maar ik ga geen conventies opzoeken die nauwelijks voorkomen en waarbij u zelf ook die moeite zou moeten hebben genomen voordat u besloot die conventie te gaan hanteren.

Succes!!

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor het vlugge antwoord! U hebt (natuurlijk) gelijk, een 10! Wij, mijn partner en ik, spelen voorbereidende klaver en ik had bijbod moeten schrijven.
Partner was het bieden begonnen met pas. De discussie ging over het wel of niet nog een keer klaver bieden na het zwakke 4 ruiiten bijbod als je slechts 4 klaver kaarten als openingsbod hebt en de tegenpartij blijft zwijgen. Ik zat met 13 punten en met kaartverdeling 4,3,3,3. Door, ondanks slechts die 4 klaver kaarten wilde ik mijn partner informeren dat mijn 1 klaver opening een echte klaver was en niet slechts de minimaal voorgeschreven 2 klaver kaarten. Moet ik dan toch 1 sans bieden ondaks de wetenschap dat partner geen 4 kaarten harten en/of schoppen heeft. Ik koos voor 2 klaver in de hoop dat partner zou passen, partner verhoogde echter naar 3 klaver. Ik paste hierop en ging 1 down en kreeg meteen de wind van voren: ik mag nooit met een vier kaart herbieden. Graag uw advies en bij voorbaat dank.
 
Antwoord Beheerder:

Ten eerste een standje voor uw partner: de belangrijkste regel in bridge is dat je altijd hoffelijk blijft tegen partner en tegenstander. Ook al heeft hij gelijk, een kleur vrijwillig herbieden belooft een zeskaart!

Dan even over de herbieding:
Stel u had 15 punten gehad met een 4-3-3-3 verdeling, had u dan iets anders dan 1SA geopend? En ook dan weet u niets van partners hoge kleuren. Het feit dat uw partner 1 ruiten biedt, zegt nog niets over zijn hoge kleuren en hij kan nog steeds 3-kaarten hebben.

Door na 1 kl - 1 ru nu 1SA te bieden, geeft u aan, dat de klaveren echt zijn, want anders had u wel een hoge kleur geboden. Als uw partner dan bang is voor SA, kan hij nog afzwaaien naar 2 klaveren. Maar meestal zal partner passen en dan zie je dat 1SA plus 1 gaat en daar kan geen 2 of 3 klaveren tegenop.

Succes!!

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan IK ZOEK GEGEVENS OVER DE ZG KLAVERCONVENTIE:

VAKANTIE OPNAMEN EIND CONTRACT
      [Gesteld in Ontslagrecht-Gelderland]
2011-09-19 01:01:19
Vraag Dropdown menu.
      [Gesteld in Microsoft excel]
2011-10-24 17:46:35
VERZOEKSCHRIFT BEZOEKRECHT OMA EN OPA
      [Gesteld in Familierecht]
2011-11-02 17:46:23
Gegevens van twee Excel files bijeen zoeken
      [Gesteld in Microsoft excel]
2013-08-02 17:58:00
Formule VERT.ZOEKEN EXCEL 2010
      [Gesteld in Microsoft excel]
2013-12-15 16:33:39

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1190x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+