Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Christendom
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Christendom en krijg online een antwoord van de specialist in Christendom

Zelf een vraag over Christendom? Klik hier.
Meer vragen over Christendom.
De huidige beheerder van de rubriek Christendom:
Naam: Rica de Ruiter
Bedrijf: Contemplaties van de ziel
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Rica de Ruiter vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChristendomVragen over Christendom via RSS. Klik hier.
RSS over Christendom op jouw website?Vragen over Christendom op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChristendomVragen over Christendom via E-mail. Klik hier.

geloof word afgedwongen

[Gesteld op: 31-05-2011]

Toelichting:
Hallo ik ben best heel erg verward ik heb een vriend die baptist is nu ga ik vaak mee naar de kerk en sta open voor meer informatie en kennis. Op dit moment zijn zijn ouders terug in nl voor een paar maanden. Er word behoorlijk druk op mij gezet het geloof word me opgedwongen en de hele familie heeft gesprekken over ons gehad zonder dat ik erbij heb gezeten. Ik krijg allerlei verwijten van bijv ze wil wel de zoete vruchten maar niet de wortels mijn vriend is alcoholist drinkt savonds erg veel was een chaos bij hem thuis ik help bij dat alles.en ik moet van zijn vader naar de kerk om heel intensief gesprekken te hebben met mensen van daar dat is de enigste manier volgens hun. Ik heb tijd nodig en dat heb ik aangegeven ik merk echter in alles dat mijn vriend word beinvloed. Hij praat alleen nog maar over god en ik krijg allerlei opdrachten net als dat ik allemaal filmpjes moet kijken etc.Ik heb gezegd dat het zo benauwend werkt maar door zijn ouders gaat hij door. ik ben erg verward nu en helemaal niet meer mezelf door het feit dat er schijnbaar al een maand zo gepraat word dat het geen toekomst heeft en er word afgegeven op de therapie die ik onlangs met goed gevolg gedaan heb.Ik had veel nachtmerries en ben daar nu van af en nog word er op afgegeven.Ik vind het niet netjes dat er achter mijn rug om allerlei gesprekken over ons gehouden worden het ging erg goed tussen ons tot dat er zon druk word gelegd mijn vraag is dit is toch niet de manier om tot geloof te kunnen komen? En mijn opvoeding af te keuren, de medische wereld als geld belust bestempelen. ik hoor in de kerk van hun andere dingen dat we bidden voor de artsen hun handen bidden voor mensen in het ziekenhuis.Zijn vader is ziek en wou zich niet laten behandelen nu lopen ze allerlei genees diensten af waar ik eerlijk gezegd mijn vraagtekens misschien onterecht bij zet wat is uw mening over genees diensten?Het is voor mij niet te begrijpen mijn moeder is er niet meer die had asbest kanker en kon niet genezen worden dat raakt me best heel erg. Ik voel me ineens niet goed genoeg meer dat gevoel heb ik terwijl ik juist hun zoon help en hij zich zelf weer verzorgt zelfs vrienden zeggen dat hij in positieve zin veranderd is.Het is een heel verhaal en moest het kwijt.Ik hoop dat u mij wat advies kunt geven hoe hier mee om te gaan ik weet het namelijk niet meer nogmaals ben echt helemaal verward.

Vriendelijke groeten
Antwoord:
Hallo,

Wat een verhaal zeg en wat goed van je dat je de moed hebt genomen om dit hier zo te delen. Ik ga proberen zo goed mogelijk antwoord op je vragen te geven.

Tot geloof komen

Je vroeg me of de manier waarop de ouders van je vriend (en je vriend zelf) jou aan het onder druk zetten zijn, of dat de enige manier is om tot geloof te komen. Nee, dat is niet de enige manier. Maar ik moet erbij zeggen dat de manier waarop zij jou onder druk zetten absoluut geen manier is om iemand tot geloof te laten komen. Waar zij mee bezig zijn is om jou hun geloof op te dringen door middel van een soort dwang, manipulatie en intimidatie. Dat zal nooit gaan werken. Zelfs al zou je tot geloof komen om hun een plezier te doen of omdat je de dwang niet meer aan kan, dan heeft het geen enkele waarde. Geloof is iets dat alleen tussen jou en God is, dat is nooit af te dwingen. God is liefde en Hij houdt meer van jou dan je je kunt voorstellen, maar liefde is nooit af te dwingen. Liefde is een geschenk dat je kunt ervaren in je leven en door die ervaring van Gods liefde komen mensen tot geloof, niet doordat anderen hen daartoe dwingen. 

Het is zelfs zo dat deze mensen (de ouders van je vriend) zelf in strijd zijn met de bijbel, aangezien manipulatie en intimidatie in de bijbel word omschreven als de zonde van toverij. Ze geven je zo een totaal verkeerd beeld van wie God is en van wat Zijn liefde voor jou is. Nogmaals, het geloof is iets dat alleen tussen jou en God is. Natuurlijk kunnen mensen getuigen van wat God in hun leven heeft gedaan, maar ze zullen je nooit kunnen overtuigen. De bijbel zegt dat het God zelf is die jou zal overtuigen, daar heeft Hij de ouders van je vriend niet bij nodig. Als jij werkelijk op zoek wilt gaan naar God en als je Hem werkelijk wilt leren kennen, dan zal Hij jou overtuigen van Zijn bestaan en Zijn liefde voor jou. Onthoud goed dat God je altijd de vrije keuze zal geven en dat er bij God altijd vrijheid is, nooit dwang. Zelfs al kies je er niet voor om in Hem te geloven, dan nog zal Hij je nooit dwingen en nog steeds van je houden.

Mocht je zelf, in alle rust, op zoek willen gaan naar antwoorden over wie God is, dan kun je onze website eens bezoeken. Wellicht vind je daar meer antwoorden op je vragen:

http://www.jaweh.com/nl/een-god-van-liefde

Genezingsdiensten

Je vroeg me ook om mijn mening over genezingsdiensten. Toen ik net tot geloof was gekomen, dat was in 1999, toen las ik de bijbel over dat mensen genezen werden en bevrijd werden van boze geesten. Dat vond ik toen erg raar om te lezen, zeker omdat erbij stond dat alle gelovigen te herkennen zouden zijn aan het feit dat zij boze geesten uitdrijven en zieken genezen. Dus ik vroeg God toen om me die dingen te laten zien. Inmiddels heb ik al meerdere keren met mijn eigen ogen mogen zien hoe God mensen bevrijd heeft van boze geesten (die vaak de bron zijn van veel enge ziektes) en heb ik God mensen zien genezen. Ik weet nu dus dat het waar is. Jouw frustratie vanwege het verliezen van je moeder snap ik echter ook. Ondanks het feit dat ik al die dingen heb zien gebeuren, gebeurde het niet bij mijn eigen vader en kwam hij ook te overlijden, net als jouw moeder. Ik kan me dus heel goed voorstellen hoeveel pijn en verdriet dat jou doet. Helaas kan ik geen antwoord geven op de vraag waarom dat is gebeurd met jouw moeder of met mijn vader. Ik ken die antwoorden niet. Ook ik heb het God gevraagd waarom dat nu moest gebeuren. Maar ondanks dat alles heeft Hij mij wel Zijn troost gegeven en Zijn liefde en heb ik ermee leren leven. Ook al was dat soms erg zwaar. Ik weet dat God betrouwbaar is en dat Hij een ieder beloond die oprecht naar Hem op zoek is. Dus ja, ik geloof ik genezingsdiensten omdat ik in een genezend God geloof, ook al is het soms niet duidelijk waarom sommige mensen wel en sommige niet genezen. Maar het is verder aan jou of je dat gelooft of niet. Niemand kan je daartoe dwingen en ik vind dat je je ook niet moet laten dwingen door anderen. Jij kiest ervoor of je wil geloven of niet. Dat is vrijheid.

Je relatie

Je schrijft ook dat je je vriend helpt en verzorgt en dat hij zich nu weer verzorgt en dergelijke. Nu moet ik zeggen dat ik het van een heel mooi karakter vind getuigen dat je zoveel van iemand houd dat je hem zo enorm helpt en ondersteund. Dat siert je echt. Maar als ik je verhaal zo lees dat lijkt het alsof de meeste inspanning en moeite van jouw kant komt, terwijl de andere kant zoveel mogelijk op jou leunt. Daarbovenop komt dat hij ook nog eens de kant van zijn ouders kiest door jou mee in een keurslijf van geloven te dwingen. Dat klinkt als een bijzonder ongezonde relatie. 

In een goede relatie is het zeker zo dat je elkaar helpt en ondersteund. Maar in een goede relatie komt dat wel van twee kanten en is het niet zo dat een iemand volledig op de ander leunt, terwijl die ander al het werk in de relatie moet doen. Als dat de basis is van de relatie, dan kan ik je alleen maar aanraden om daar eens een goed gesprek over te gaan hebben met je vriend. Ook hij zal zijn liefde moeten laten zien door niet altijd maar op jou te leunen en ook zelf actie te ondernemen. En als hij echt van je houd, dan laat hij je ook vrij in de keuze of je wilt geloven of niet. Als je die vrijheid niet krijgt, dan kan ik je alleen maar aanraden om uit die relatie te stappen. Een relatie zonder vrijheid zal uiteindelijk een niet te dragen last gaan worden die ten koste van jezelf zal gaan.

Ik hoop dat ik je vragen hiermee heb kunnen beantwoorden. Voel je vrij om alle vragen te stellen die je maar wilt. Als ik ze kan beantwoorden zal ik dat zeker doen. Je mag ook persoonlijk contact met ons opnemen als je je daar beter bij voelt. Dat kun je doen via deze link:

http://www.jaweh.com/nl/algemene-vragen

Ik wens je veel sterkte en wijsheid toe, en bovenal de vrede en vrijheid van onze God.
 
Reactie vraagsteller:
Ik wil u bedanken voor uw snelle uitgebreide reactie. Ik heb veel aan uw antwoord en voel me hierdoor al stukken rustiger. Nogmaals bedankt vriendelijke groeten
 
Antwoord Beheerder:
Heel graag gedaan en veel sterkte ermee. Gods wijsheid en zegen toegewenst.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Christendom:
Bijbel
Christendom Voor Zoekers
Geschiedenis
Muziek
Theologie


Gerelateerde vragen aan geloof word afgedwongen:

droom over biddende mensen
      [Gesteld in Droomuitleg]
2008-03-27 21:34:57
wat te doen bij familie die geloof niet accepteerd
      [Gesteld in Islam]
2008-12-28 14:16:04
wat moet ik geloven?
      [Gesteld in Religie & Spiritualiteit]
2009-07-30 21:16:29
Zie toelichting voor vraag.
      [Gesteld in Taal]
2010-01-30 18:45:49
zie toelichting voor vraag
      [Gesteld in Taal]
2010-01-30 19:02:33

Gemiddelde score Christendom: 8.7 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+