Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Levenswijzen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Levenswijzen en krijg online een antwoord van de specialist in Levenswijzen

Zelf een vraag over Levenswijzen? Klik hier.
Meer vragen over Levenswijzen.

Beheerder worden?

De rubriek Levenswijzen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Levenswijzen Klik hier.

RSS over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via RSS. Klik hier.
RSS over Levenswijzen op jouw website?Vragen over Levenswijzen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LevenswijzenVragen over Levenswijzen via E-mail. Klik hier.

Ik ben er klaar mee, ik geef het op!

[Gesteld op: 31-05-2011]

Toelichting:
Ik heb mijn hele leven lang hard gewerkt. Ik heb voor mijn gezin en mij heel wat bereikt. Ik heb in mijn leven ook veel fouten gemaakt die hun schaduw hebben gelaten over deze periode. Door deze fouten heeft mijn vrouw het vetrouwen in mij kwijtgeraakt. In Dec 2008 ben ik na 34 jaar trouwe dienst onslagen. Hierdoor is de alles alleen maar verslechterd. Ik heb schulden gemaakt. Maar doordat er meerdere eisers zijn blijf je het ene gat vullen met het andere. Dit gaat nu al jaren zo. Vaak heb ik hierdoor gelogen tegen mijn vrouw over de situatie. Nu dat ze er achter is gekomen is de liefde van haar voor mij verdwenen. In 2010 heb ik weer een baan gevonden. Ik kon weer beginnen te bouwen. Nu in 2011 ga ik mijn baan weer verliezen. In augustus zal mijn contract niet verlengd worden. Ik geef het op. Ik ben moe! Ik wil niet meer. Dit leven heeft voor mij geen zin meer. Ik kan niet meer vechten.
Antwoord:
Goede avond,

Mijn excuses voor het iets late reageren.
Vervelend om te horen dat je het even niet meer ziet zitten.
Allereerst wil ik zeggen dat je naar het heden en niet naar het verleden moet kijken.
Af en toe terugblikken is niet erg, maar je moet wel vooruit blijven lopen.
Fouten zijn er om van te leren en het enige wat je er dus mee kunt doen is er een les uit trekken en het omdraaien naar iets positiefs.

Je vertelt dat je je baan bent kwijt geraakt en dat je deze nu weer gaat kwijtraken.
Dit is natuurlijk heel frustrerend, zeker met een aantal schuldeisers in je nek.
Vaak heeft zoiets meerder gevolgen, in het gezin maar ook psychisch. Daar komt dan ook je moeheid vandaan, je ziet geen vooruitgang, alleen maar dieptepunten.
Alles wat je doet lijkt tegen je te keren en je bent het overzicht aan het kwijtraken.
Zie de gevolgen als zijtakken aan een boom. De boom is je hoofdprobleem en dat is in dit geval het werk/financien gedeelte. Het positieve hieraan is, dat je alleen de boom hoeft aan te pakken en dat ze zijtakken dan vanzelf meekomen.

Het belangrijkste is om nu een goed overzicht te krijgen van je schulden en schuldeisers en een plan hoe je dit gaat aanpakken, zodat je een vooruitzicht krijgt.
Dit hoef je niet alleen te doen. In Nederland zijn er vele instanties die je hierbij kunnen helpen en zelfs een groot gedeelte van alle rompslomp over kunnen nemen. Op deze manier sta je er niet alleen voor en zie je vooruitgang. Bij de gemeente/kredietbank kun je bijvoorbeeld terecht voor hulp en advies. Zij gaan samen met jou alles op rij zetten en gaan werken aan een goede oplossing. Een kredietbank kan zelfs alles van jou overnemen zodat al het contact met schuldeisers via hun gaat. Meestal krijg je dan weekgeld waar je van moet leven. Dit is natuurlijk nooit leuk, maar het is wel de snelste manier om van je schulden af te komen en om je ook een stuk rust terug te geven.

Wat tevens heel belangrijk is, is om je aan te melden bij het UWV, zodat je een uitkering kunt ontvangen zodra je werkloos word. Zij kunnen je ook helpen met het zoeken van ander werk. Het is jammer dat je contract niet verlengd word en het is een zoveelste tak die de boom weer verzwaart. Ook al is het heel moeilijk... Geef de moed niet op! Zoek hulp voor het financiele gedeelte en je zult zien dat er heel wat van je af zal vallen. Zodra je een goed overzicht krijgt en weer vooruitzicht hebt zullen andere dingen ook beter gaan. Als je er alleen mee blijft zitten is het moeilijk om weer een overzicht te krijgen en dan ga je er op een gegeven moment aan onderdoor. Het is ook een idee, om naast de financiele hulp ook maatschappelijke hulpverlening in te schakelen. Deze instanties zitten overal in Nederland en je kunt hier gratis hulpverlening krijgen op allerlei gebieden. Zij kunnen je helpen om ook zelf alles weer op een rij te krijgen en het is zelfs mogelijk om samen met je vrouw een gesprek aan te gaan. Het is maar een idee, maar het kan nooit geen kwaad om eens een gesprek te voeren met zo een instantie. Heb je er geen baat bij dan kun je er altijd weer mee stoppen.

Het is vervelend dat je relatie met je vrouw verslechterd is door deze problemen.
Aan de andere kant is het van haar wel te begrijpen als zij een tijdlang tussen leugens heeft geleefd. Praat er met haar over en probeer jouw gevoel uit te leggen. Waarom heb je gelogen? Wilde je haar er niet mee lastig vallen? Dacht je dat je het allemaal alleen kon oplossen zonder dat zij erachter zou komen? Daarin ben je dan gefaald, maar onthoud goed: Falen is niet erg... Als je er maar van leert en het ziet als een motivatie. Blijf omhoog kijken en niet naar de grond.

Ga het hoofdprobleem aanpakken, leg uit aan je vrouw wat je plan is. Laat zien dat je hulp gaat zoeken, vraag desnoods of ze met je meegaat. Blijf eerlijk, tegen de mensen om je heen, maar ook tegen de instanties. Want hulp kun je krijgen, maar je moet wel meewerken en eerlijk zijn. Ga alvast op zoek naar een nieuwe baan, zie het als een uitdaging. Ja, het is moeilijk in deze tijd om een baan te vinden, maar zet in op je kwaliteiten en op je werkervaring. Het is zelfs mogelijk met behulp van het UWV een eigen kleine onderneming te starten als je dat zou willen. En voor de periode dat je nog niet aan het werk bent, kun je een uitkering krijgen. Natuurlijk is dit geen vetpot, maar met een beetje hulp moet het te doen zijn. Probeer het negatieve om te draaien naar een motivatie om dingen te ondernemen. Het zit je niet mee, je contract word niet verlengd en al eerder was je ontslagen, maar moet jij daarom in een dip op de bank zitten? Sta op, zoek hulp, wees eerlijk en ga leven!

Mocht je adressen/telefoonnummers van instanties willen hebben, kun je altijd even je woonplaats nog vermelden, dan zal ik daar een reactie op geven. Ook als je verder nog iets kwijt wilt of nog vragen hebt dan ben je natuurlijk van harte welkom.
Ik hoop dat je de moed niet opgeeft en dat je toch nog iets aan mijn antwoord hebt. Veel geluk toegewenst!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Levenswijzen:
Kindervrij
Naturisme
Straight Edge
Veganisme
Vegetarisme


Gerelateerde vragen aan Ik ben er klaar mee, ik geef het op!:

ik kom klaar zonder sperma hoe kan dat?
      [Gesteld in Seksualiteit]
2007-03-14 11:00:02
Probleem met schildersbedrijf (spoed).
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2008-11-26 21:21:44
Ik kom altijd erg snel klaar
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-01-05 20:17:32
ik kom tesnel klaar binnen 3 minutten
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-02-24 11:37:42
ik kom tesnel klaar
      [Gesteld in Seksualiteit]
2009-02-24 11:43:12

Gemiddelde score Levenswijzen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+