Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

machtiging intrekken

[Gesteld op: 30-05-2011]

Toelichting:
Na overlijden van mijn moeder hebben de kinderen een van de andere kinderen aangewezen als gemachtigde om alle zaken omtrent erfenis af te handelen. Deze persoon verzuimd om mij inzage te geven in handelingen en vragen te beantwoorden. Met de andere persoon houd hij ruggespraak en mij word niets gevraagd, en ik moet maar alles goed vinden. Hij is ook diegene die de financiŰle handelingen doet en we moeten hier maar op vertrouwen. Nu handelt deze in mijn situatie niet correct, houd geld in waar hij van vind dat hij daar recht op heeft en waar mijn advocaat al van gezegd heeft dat hij dit per omgaande moet corrigeren wat hij niet doet. Kan ik de machtiging die bij de notaris ligt intrekken zodat hij mijn belangen niet meer behartigd jegens de erfenis?
Antwoord:

Uiteraard kan dat, geen probleem.
U moet hem dan schriftelijk informeren over het feit dat u de machtiging intrekt, en dat hij zich niet meer mag presenteren als uw vertegenwoordiger. daarnaast kan het verstandig zijn om andere partijen met wie hij overlegt ook rechtstreeks te informeren over het intrekken van uw machtiging.
Voor de volledigheid: hij blijft natuurlijk wel de andere kinderen vertegenwoordigen. Als u uw machtiging intrekt betekent het dat u alle zaken samen met hem moet afhandelen. Als u het onderling niet eens kan worden betekent dit dat de erfenis niet kan worden afgehandeld, of in ieder geval wordt vertraagd. Om dat op te lossen zou er ook voor kunnen worden gekozen om een ander (bijvoorbeeld een notaris) te benoemen tot executeur-testamentair.

 
Reactie vraagsteller:
In principe is de erfenis in zoverre afgehandeld, maar er is nog onroerend goed in het bezit, wat van alle kinderen is, en waar alle kinderen maandelijks inkomsten uit genieten. De gemachtigde is dus diegene die de "ervenrekenin" beheerd en maandelijks de uitbetalingen moet verzorgen. Hij is het met iets niet eens, wat onze moeder tijdens haar leven gedaan heeft, en wat in mijn voordeel is. Zodoende houd hij mij geld in, van die maandelijkse inkomsten, omdat hij van mening is, dat de andere kinderen hier niet voor op hoeven te draaien.
Mijn advocaat heeft hem al aangeschreven, dat dit niet kan en hij het ingehouden geld aan mij toekomt en per omgaande aan mij over moet maken. Dit doet hij dus niet. Dan staat er nog een bedrag open waar hij mij schriftelijk van te kennen heeft gegeven een tijd geleden, dat deze uitbetaling plaats gaat vinden. Ook hier heb ik niets van gezien, en als ik hem hierover vraag krijg ik geen reactie. Overigens hebben de overige partijen mij te kennen gegeven geen moeite te hebben met "mijn voordeel" en dit gewoon te accepteren als moeders "wil".
Kan ik eisen dat ik inzage in de bankafschriften wil hebben om te zien of deze uitbetaling inmiddels plaats heeft gevonden en hij mij overgeslagen heeft, om dit met het andere te compenseren?
Zoals U wellicht begrijpt zal iets samen overeenkomen met deze broer, heel ingewikkeld worden, daar hier geen normale communicatie mogelijk is.
 
Antwoord Beheerder:

Als u hem heeft gemachtigd,betekent dit niet dat hij mag doen wat hij wil; hij zal periodiek verantwoording moeten afleggen aan iedereen die hem heeft gemachtigd, ena ls iemand het er niet mee eens is, dan kan hij een probleem hebben. Hij moet u dus informeren over de zaken die u aangaan, maar dat heeft uw advocaat u wellicht ook al verteld.
Als hij dat weigert kan u de machtiging intrekken, zoals eerder genoemd. U kan dan de bank rechtstreeks benaderen met vragen over betalingen, en u kan dan ook bevoegd worden om zelf betalingen te doen. Dat is niet aan te bevelen, maar het kan wel. U krijgt dan uiteraard wel een confrontatie met uw broer.

Een andere manier is uw probleem met de hele familie te bespreken, en hun te vragen of zij uw broer willen overtuigen mee te werken. Eventueel kan u hun ook vragen of zij hun machtiging willen intrekken, waardoor uw broer alleen nog zichzelf kan vertegenwoordigen.

Tot slot merk ik op dat het jammer is dat het vaak voorkomt dat er na overlijden van iemand ruzie ontstaat over geld. Dat is uiteraard niet datgene wat de overledene zou hebben gewild. Ook al is het in uw ogen onrechtvaardig, maar u zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen zich neer te leggen bij de situatie, en uw broer zijn gang te laten gaan. Dat zal wellicht de onderlinge verhoudingen in de toekomst verbeteren.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan machtiging intrekken:

Hoe kun je een observatiemachtiging aan vragen?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-04-15 00:52:15
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Hallo ,ik wilde graag weten hoe het zit als je een
      [Gesteld in Suriname]
2008-11-08 23:40:04
wat zijn de nadelen van uithuiszetting
      [Gesteld in Familierecht]
2011-04-20 23:51:53
intrekken machtiging
      [Gesteld in Notaris-Zuid Holland]
2014-01-01 01:12:32

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (897x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+