Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Noord Holland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Mag chef ziekmelding afkeuren?

[Gesteld op: 30-05-2011]

Toelichting:
Ik heb een contract voor 32 uur per week. Omdat ik fysieke enn psychische klachten heb werk ik 25 uur per week en ben ik 7 uur per week ziekgemeld. Dit is zo overeengekomen tussen mij, de bedrijfsarts en mijn werkgever.
Laatst meldde ik mij ziek en heb enige tijd thuis gezeten. Toen ik mijn urenadministratie invulde, heb de volledige week als ziek ingevuld. Mijn chef heeft dit afgekeurd, met als argumentatie dat de bedrijfsarts had gesteld dat ik 25 uur per week kan werken. Dat ik 25 uur per week kan werken vecht ik niet aan, maar ik ben wel van mening dat ik mij ziek moet kunnen melden en dat een chef dit nioet mag afkeuren. Ik ben van mening dat afkeuren alleen kan als door een arts is vastgesteld dat ik niet werkelijk ziek ben.

Hoogachtend, H.J. Faas.
Antwoord:
Als ik uw verhaal zo lees denk ik dat u gelijk heeft. Hoewel u heeft afgesproken om op arbeidstherapeutische basis 25 uur te werken en 7 uur niet, betekent dit vervolgens niet dat u zich nooit meer kan ziekmelden voor de overige 25 uur die u wel werkt. Uw werkgever moet u dan wederom ter controle sturen naar de bedrijfsarts. Als die zegt dat u niet ziek bent, dan moet u weer aan het werke (desnoods kan nog een second opinion worden aangevraagd) maar kan ook zeker oordelen dat u ook ziek bent voor die week voor de overige 25 uur. Ik hoop hiermee uw vraag voldoende te hebben beantwoord.
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor dit antwoord, dat is voor mij in ieder geval een stap in de juiste richting. Ik sluit echter niet uit dat de organisatie waar ik voor werk niet direct op de afkeuring van mijn urenverantwoording terug zal komen. Kun jullie mij wet, regelgeving, jurisprudentie of iets dergelijks aanreiken, die het antwoord dat u gegeven heeft ondersteunen?

Hoogachtend H.J. Faas.
 
Antwoord Beheerder:
Goedendag meneer Faas, Ik hoop dat deze reactie een beetje op tijd komt, maar het is gewoon vaste jurisprudentie dat niet de werkgever mag beslissen over de ziekte van een werknemer. Als uw werkgever dat gedeelte blijft weigeren uit te keren te betalen dan zou ik u willen adviseren zelf eerst een brief te sturen aan uw werkgever dat u uitbetaling vraagt van de week dat u ziek was. Zo uw werkgever dat nog steeds niet wil doen dat u zich dan tot een jurist/advocaat zal wenden. U kunt op www.rvr.org alvast bekijken of in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. De eigen bijdrage varieert van 101 tot 757 euro. U moet zich dus wel afvragen of het inschakelen van een advocaat wel de moeite loont. MvG
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mag chef ziekmelding afkeuren?:

dag inhouden na ziekmelding
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2008-09-15 15:11:11
Mag mijn werkgever/chef mij zo behandelen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-09-29 00:05:21
Kan ik mij ziek melden nu ik op non-actief sta?
      [Gesteld in Arbeidsomstandigheden]
2009-01-21 17:20:32
Telling ziekmeldingen binnen 4 weken
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2010-03-22 12:00:45
hoger functie geen loonsverhoging
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Drenthe]
2010-10-18 23:04:22

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Noord Holland: 8.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+