Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Samed
Bedrijf: Parlan kind en jeugd
Reactiesnelheid: 1295 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Samed vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

wat is er mis met mij?

[Gesteld op: 04-01-2008]

Toelichting:
ik weet niet wat ik heb.. ik ben niet in staat om een normale vriendschapt te onderhouden omdat mijn vrienden dingen doen die ik vanuit mijn principes niet goed kan keuren.. zij zeggen dat ik niet degene ben die dat goed moet keuren maar het gewoon moet accepteren.. en ik kan dat niet.. als zij iets doen dat echt compleet tegen mijn principes in is waarom trek ik het mij dan zo aan? waarom kan ik niet achter hun keuzes staan no matter what? ik begin hierdoor in een behoorlijke dip te raken omdat dit de beste vriendschap is die ik ooit heb gehad.. 5jaar 3 geweldige meiden die mij er bovenop hebben geholpen.. wat moet ik doen? wat is er mis met mij?
Antwoord:
Zo te merken heb jij nogal sterke principes in het leven. Dat is okÚ. Jouw vrienden hebben gelijk als ze zeggen dat je hun principes ook moet accepteren. Het zijn niet jouw principes. Daarom kan het soms flink botsen. Het is okÚ als je je houdt aan je principes. Zolang ze jou niet in de weg gaan staan. Dan is het goed om je eigen principes nog eens goed na te gaan of ze leefbaar zijn voor je. Soms is het ook handig om iets toe te geven en wat los te laten op een moment dat het nodig is om de ander met respect te kunnen blijven benaderen. Het is namelijk niet handig als je met je eigen principes de grenzen van de ander overschrijdt en zijn of haar principes daarmee ondermijndt. Soms is het ook een goede keuze om mensen uit te zoeken om vriendschap mee aan te gaan die qua principes beter bij je passen. Dat geeft minder wrijving en een beter gevoel in het leven. Het is dus in principe een kwestie van staan voor je principes en deze voorleven en uitdragen. En daartegenover iets toegeven in het leven uit respect voor de principes van de ander. Star vast blijven houden aan principes is niet zinvol. Het leven is een dynamisch gebeuren. En dat moet ook zo gelden voor principes. Straal ze uit. ze zijn mooi. Maar laat het je niet belemmeren en je kansen ontnemen.

Ik hoop je hier iets mee geholpen te hebben.

Warme groet, Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Psychiatrie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+