Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Exacte Wetenschappen » Geneeskunde » Gynaecologie En Verloskunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Gynaecologie en Verloskunde en krijg online een antwoord van de specialist in Gynaecologie en Verloskunde

Zelf een vraag over Gynaecologie en Verloskunde? Klik hier.
Meer vragen over Gynaecologie en Verloskunde.

Beheerder worden?

De rubriek Gynaecologie en Verloskunde heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Gynaecologie en Verloskunde Klik hier.

RSS over Gynaecologie en VerloskundeVragen over Gynaecologie en Verloskunde via RSS. Klik hier.
RSS over Gynaecologie en Verloskunde op jouw website?Vragen over Gynaecologie en Verloskunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Gynaecologie en VerloskundeVragen over Gynaecologie en Verloskunde via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik mijn progesteron waarden testen?

[Gesteld op: 02-01-2008]

Toelichting:
hallo, ik lees bij een voorgaande vraag dat progesteron testen iets zeggen over de kwaliteit van de eisprong.. ik wist niet dat daar verschil in zat.
Mijn vraag is: wij zijn al een jaar aan het proberen om zwanger te raken en heb iedere mnd een goede ovulatie test.. maar ja nog positief geen resultaat. Is het zinvol om mijn progesteron volgende maand te laten prikken ofzo? En wat kom ik dan te weten over mijn eisprong?
Met vriendelijke groet B. Riesewijk
Antwoord:
Beste mevrouw Riesewijk,
Indien je al een jaar aan het proberen bent om zwanger te raken zonder resultaat behoor je helaas tot de groep mensen die moeilijker zwanger raken.
Dit is een goede reden om bij de huisarts naar een telefoonnummer te vragen van een fertiliteitsarts in het ziekenhuis. Dit kan al zonder dat je de ovulatietesten hebt gebruikt. Je kan zelf nog kijken hoe het met je progersteron waarde zit na de ovulatie maar dit hoeft niet! Als je bij de fertiliteitsarts komt wordt meestal van jullie verwacht om een vragenlijst in te vullen zodat zij kan kijken wat jullie zelf al kunnen doen om meer vruchtbaar te worden (bv niet roken, afvallen, geen strakke boxershorts dragen, minder koffie etc). Je cyclus wordt in kaart gebracht (vanaf 1e dag van je menstruatie tot 1e dag van de menstruatie) en dan wordt gekeken op welke dag je eisprong plaatsvindt. Dit wordt gedaan door middel van een inwendige echo. Zo kan gekeken worden op welke dagen jullie het beste gemeenschap kunnen hebben. Waarschijnlijk wordt ook een monster van de vaginaflora genomen om te kijken hoe zuur/ basisch het in de vagina is (om te kijken of het een goede pH heeft voor de spermacellen). Met al die gegevens wordt gekeken wat er nog meer gedaan kan/ moet worden. Het is denk ik het slimste om toch naar de fertiliteitsarts te gaan. Want ookal is de progesterontest goed, toch worden jullie niet zwanger. Het is jammer om nog langer te moeten wachten terwijl het misschien wel heel makkelijk te verhelpen is. Is het iets moeilijker dan kun je daar tenminste meteen mee beginnen! Heel veel succes! Heb je nog meer vragen of is er iets niet duidelijk dan hoor ik het graag.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik mijn progesteron waarden testen?:

start de bank bij verkoop met de excutiewaarde?
      [Gesteld in Makelaars]
2008-09-06 11:07:14
hoe te handelen bij schending van copyright?
      [Gesteld in Auteursrecht]
2009-02-02 14:15:36
Mijn eerste huwelijk met gescheiden man...
      [Gesteld in Huwelijk]
2009-02-04 09:36:46
geen IND stamp,werk,huis .wel schulden.en nu?
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2010-05-22 08:04:44
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Gynaecologie en Verloskunde: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+