Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geneeskunde » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

Ik denk dat mijn vriend pathologisch leugenaar is

[Gesteld op: 18-05-2011]

Toelichting:
Beste

Ik ben in februari vorig jaar gaan samen wonen met mijn vriend. Alles ging super, tot afgelopen zomer. Mijn vriend had ander werk gevonden waar hij meer zou verdienen en betere uren zou hebben.

Dit werk heeft hij dan enkele weken volgehouden, maar uiteindelijk besefte hij dat het niets voor hem was. Wel, toen is hij daar dus gestopt, zonder iemand in te lichten. Hij was al een maand werkloos, zonder dat ik er iets van wist. Hij verzon van alle excuses, tot ik uiteindelijk te weten kwam dat we achterstonden met onze huur.

We hebben toen geld moeten lenen van zijn grootouders om de huur te kunnen betalen. Hij beloofde toen van nooit nog zoiets te doen.

Een tweetal maanden later had hij opnieuw werk. Deed hij ook heel graag, zei hij. Tot ik telefoon kreeg op mijn werk, van ZIJN werkgever. Deze vroeg wat er eigenlijk met mijn vriend aan de hand was, want hij had er al twee weken niets van gehoord.

Ik weer verschrikkelijk boos natuurlijk. Omdat het nog maar twee weken aan de gang was, hebben we dit nog goed kunnen oplossen op gebied van huur e.d.

Ondertussen is hij opnieuw aan het werk.. Tenminste dat dacht ik. Ik heb daarstraks contact opgenomen met zijn zo gezegde werkgever. Bleek dat hij daar nog niet officieel bezig is, omdat de werkgever alle papieren nog niet in orde heeft om hem te laten beginnen. Mijn vriend helpt daar enkel af en toe een beetje.

Dit is zo weeral anderhalve maand aan de gang. Mijn vriend blijft al twee weken excuses verzinnen waarom er geen loon binnenkomt. We staan ondertussen weeral twee maanden achter met onze huur, de derde maand komt eraan.

Ik kan echt niet meer tegen zijn leugens. Ik begrijp maar niet waarom hij niet eerlijk kan zijn tegen mij? Ik denk er sterk aan om weg te gaan bij hem, maar kan dit gewoon niet. Ik heb een auto gekocht die ik moet afbetalen, dus een appartement huren in mijn eentje kan ik niet. Bij mijn ouders gaan wonen is ook geen optie.
We hebben ook een vakantie geboekt voor deze zomer...

Ik weet niet meer wat ik moet doen. Mijn loon wordt pas over twee weken gestort, ik heb nu niets meer omdat ik weeral een tijdje alles alleen betaal. We hebben zelfs geen geld meer om een brood te kopen. En dit allemaal door zijn leugens...

Ik kan het gewoon echt niet meer aan, en dat weet hij. Hij blijft zeggen dat hij me graag ziet en dat alles wel in orde komt, maar ik geloof hem niet meer. Is hij een pathologisch leugenaar?
Antwoord:

Hallo,

Ik denk dat uw vriend zwaar gebukt gaat onder financiële problemen, maar ook persoonlijke problemen doordat hij waarschijnlijk niet heeft geleerd met zijn agst en onzekerheden om te gaan. Hij zou een pathologisch leugenaar kunnen worden als hij zou doorgaat door steeds zijn kop in het zand te steken vanwege zijn problemen.

Jij wordt mee gesleept in de ellende en met name in parktische/financiële zin ernstig benadeelt.

Jullie kunnen hier hulp bij zoeken. Ik denk de 1e stap is naar het Algemeen Maatschappelijk Werk te gaan en van daaruit een actieplan op te stellen. Als er een afdeling schuldhulpverlening in je gemeente is kun je daar ook al vast aankloppen.

Wellicht zou je vriend voor zichzelf ook met zijn huisarts kunnen bepreken wat hij het beste aan zijn probleem zou kunnen doen.

Neem in ieder geval zelf initiatief voor hulp.

Sterkte!

Groet Jan

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Ik denk dat mijn vriend pathologisch leugenaar is:

nieuwe vriendinnen
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-04 17:18:10
Is het terecht dat ik me blijf schamen?
      [Gesteld in Mensen]
2011-05-10 16:56:25
hoe krijg ik mijn beste vriend terug?
      [Gesteld in Relaties]
2012-05-31 23:39:36
Moet ik deze relatie aanhouden?
      [Gesteld in Relaties]
2012-11-04 19:39:03
expres gekwetst nadat ik mij gekwetst voelde.
      [Gesteld in Boeddhisme]
2013-02-03 22:28:05

Gemiddelde score Psychiatrie: 8.2 (163x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+