Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

mijn hond heeft gebeten of gekrabbeld . wat nu?

[Gesteld op: 17-05-2011]

Toelichting:
Een vriend van ons heeft laatst onze honden uitgelaten. (stefford en american bulldog) nu blijkt dat een van onze honden een van de kinderen uit de buurt heeft gekrabbeld of gebeten. Daar is nog onduidelijkheid over. Onze vriend zegt gekrabbeld en de moeder van het kind zegt gebeten. In ieder geval is dit ongelukje uitgelokt door de kinderen zelf. Zij hebben namelijk die dag zelf onze honden vanuit het grasveld ( wij wonen op 1 hoog ) onze honden op het balkon al lopen treiteren door de hele tijd te gaan blaffen en cavia's voor ze te houden. Toen onze vriend ze uit ging laten (hij vind het leuk om ze af en toe uit te laten) hebben de kinderen, wel een stuk of 8/10 kinderen, steentjes naar de honden gegooid en zijn gaan schreeuwen en rennen waardoor onze honden er achter aan vlogen en gingen blaffen. Of de honden boos of bang waren of gewoon wouden spelen durf ik niet te zeggen. Ik ben diezelfde dag erheen gegaan om te vragen hoe het is met het jongetje. Ze zijn naar de dokter gegaan voor antibiotica. Waardoor ze eerst een aanklacht in wou dienen maar na een lange gesprek zij ze dat onze honden beter naar ons moesten luisteren maar dat ze de aanklacht toch maar achterwege zou laten. Uiteindelijk verteld ze vandaag dat ze toch een aanklacht indient omdat ze dit niet vind kunnen want haar zoontje heeft nu allemaal blauwe plekken op zijn kuit. Ik weet zeker dat ze nu heel erg gaat overdrijven vooral omdat ze turks is en niks van honden al wil weten. Nu hebben wij heel veel turkse mensen in de flat wonen die maar niks van de honden willen weten en dus al een vooroordeel hebben en ook vaak klachten tegen onze honden indienen. Terwijl er nog meer honden in onze flat zijn, zijn het op een of andere manier altijd onze honden terwijl ze niks doen. Als ze soms maar alleen even blaffen op het balkon halen we ze meteen naar binnen voordat de mensen weer gaan klagen (honden blaffen nou eenmaal af en toe ) terwijl de kinderen hier wel schreeuwen, met deuren gooien en lawaai maken zeggen wij ook niks van ( het zijn kinderen) Nou was uiteindelijk mijn vraag in hoevere ik gelijk heb als de politie opeens voor mijn deur staat vanwege de aanklacht? Sta ik in mijn gelijk? Ik weet dat de honden niet mogen krabben of bijten maar kinderen kunnen ook niet zomaar met steentjes gaan gooien terwijl ze gewoon worden uitgelaten. Graag advies
Antwoord:
Laat de honden alleen op balkon als de kinderen op school zitten en mischien is het een goede oplossing om iets om het balkon te maken zodat ze ze niet meer kunnen zien,het is het verstandigste om zelf alles te proberen te vermijden dat de honden worden weggehaald,dat wil je echt niet meemaken,Je zou ze kunnen uitlaten met een muilkorf om,denk nou niet meteen onze honden worden dus bestraft,terwijl die kinderen fout zitten,zo zit het nu eenmaal in elkaar,en alleen jullie staan tussen die honden om alle beschermende maatregelen te nemen en onredelijke mensen,feit is dat niemand ze kan beschuldigen dat ze hebben gebeten,als ze zo'n ding dragen,en maak voortaan foto's met je mobile,en dien dan ook een aanklacht in ;met bewijs dat ze het uitlokken,vraag of de wijkagent met de lui willen praten,  Buiten dat allemaal mag een hond nooit en te nimmer achter kinderen aanrennen,vooral omdat ze met z'n tweeen zijn,Houd ze met een groep kinderen ten alle tijden aan de lijn,dat moet kunnen,verpaats je zelf in een ouder;het zal jouw kind maar zijn,dat is geen prettig idee,ik zou dat niet op prijs stellen,zo kweek je zeker geen goodwill.  Is er geen kind tussen die gek is op honden,knoop daar een band mee aan,mischien wil die wel graag meelopen en aaien,laat de anderen maar eens zien dat het zo niet hoeft te zijnIn ieder geval zit er wel iemand bij die cavia's houd,maar er ook niet goed mee omgaat,,mischien is er wel dierenbescherming die daar eens mee wil praten,Bang zullen de honden niet geweest zijn,maar ze worden wel opgewonden en hoe je het ook went of keert,nooit,nooit mogen ze kinderen iets doen en ze zullen dan aan het kortste eind trekken.Voorkomen is beter dan genezen!
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor het advies. Onze honden zaten trouwens gewoon aan de lijn. Maar omdat het kind viel kwamen ze erbij. Maar is het nu zo dat ze onze honden dan mee mogen nemen als ze hier aan de deur komen? Daar ben ik zo bang voor. Wat kunnen we verwachten als er wel een aanklacht word ingediend? En wat kunnen we er tegen doen? En kunnen wij anders dan ook een aanklacht indienen? Want dit valt dan ook onder dierenmishandeling? Of heeft dat weinig zin?
 
Antwoord Beheerder:
Als er serieuze klachten zijn en dat doen ze niet  bij de eerste maal,kunnen ze inderdaad in beslag genomen worden,dat hangt ook af van wat ze hebben aangericht,echte bijtwonden bv,maar na de derde keer ben je ze toch echt kwijt,als ze aangifte doen ,steentjes gooien door kinderen naar het balkon  valt niet onder dierenmishandeling,het is wel uitlokking,wat betreft de cavia's; dat is dierenmishandeling Wat zeker zin heeft is een goed gesprek op het bureau ,over jullie angsten;wat er zou kunnen gebeuren als het uit de hand loopt,en die kans zit er zomers zeker in.Mensen hebben in de hete zomerdagen altijd sneller ruzie,Ook kun je daar vragen wat jullie rechten zijn,er is tegenwoordig dierenpolitie,als die aanwezig is,lijkt me dat een goed plan om daar te beginnen,Alles wat je doet voor de honden heeft zin! Niet afwachten ,maar gaan ervoor. (Ben benieuwd  hoe dit verder gaat)
Beantwoord door:
Elizabeth Koper van Elten
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan mijn hond heeft gebeten of gekrabbeld . wat nu?:

jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
hoe vermijd ik overenthousiasme in het spel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-30 17:19:40
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
hoe geef je de hond de juiste aandacht die hij wil
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2011-03-09 14:17:41
Bouvier gromt naar me dochter
      [Gesteld in Hondengedrag]
2014-04-10 16:34:57

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+