Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Waarom zorgverzekerings formulieren E106 en E108.

[Gesteld op: 11-05-2011]

Toelichting:
Ik, man, geboren mei 1971, ben met mijn gezin woonachtig in Oostenrijk en werk nog in Nederland. Door mijn zorgverzekering (AZVZ) heb ik een aantal jaar geleden een E106 formulier moeten invullen en ben nu met mijn gezin sociaal verzekeerd in Oostenrijk. Nu heb ik november 2009 een hartinfarct gekregen en nu de nodige medicijnen. Bij onze lokale apotheek haal ik dit en moet per recept elke keer 5 euro eigenbijdrage betalen. Deze bonnetjes van de apotheek declareerde ik weer bij de AZVZ in Nederland en kreeg dit tot jan. 2011 ook gewoon terug. Nu krijg ik dit niet meer terug? Ik ben Top verzekerd bij de AZVZ en zou volgens mij onder dezelfde voorwaarde verzekerd moeten zijn als in Nederland. (Valt het onder mijn sociaal verzekering in Oostenrijk via Oostenrijk en valt het buiten de Oostenrijkse verzekering maar binnen mijn aanvullende verzekering in Nederland een vergoeding via declaratie in Nederland). Heb ik het recht dit te declareren? Nu wil de AZVZ tevens ook dat ik een volledig ingevulde E108 formulier, ondertekend terug stuur? Dit is volgens mij bedoeld om me weer uit te schrijven bij de sociale ziektekosten verzekering in Oostenrijk. Moet ik dit ondertekenen en terug sturen?
Antwoord:

De verzekering tegen ziektekosten is gecompliceerd, en uw vraag past eigenlijk niet in deze rubriek. Ik heb er wel eens wat over gelezen, en ik heb het voor u nagekeken. Zoals ik het begrijp werkt het als volgt:
U bent verplicht verzekerd tegen ziektekosten in uw werkland. U betaalt daar premie via uw loon, en u bent ook nog verplicht zich aan te melden bij een ziektekostenverzekeraar, en daar premie aan te betalen. U heeft hierbij gekozen voor AZVZ.
U bent dan echter niet verzekererd tegen ziektekosten in het buitenland (ook niet Oostenrijk). AZVZ heeft u echter een E106-formulier verstrekt, waarmee u zich in uw woonland kunt inschrijven bij een verzekeraar. U betaalt dan geen premie aan deze verzekeraar, want die wordt door AZVZ betaald. U mag al uw ziektekosten declareren bij de verzekeraar in Oostenrijk, en u bent gedekt volgens de voorwaarden van die verzekeraar.
Kennelijk bent u nog vrijwillig aanvullend verzekerd bij AZVZ, en kon u bonnetjes onder deze aanvullende verzekering in Nederland declareren. Het is mij niet duidelijk waarom dit nu niet meer kan, maar dat kan zeer te maken hebben met de jaarlijkse wijzigingen van polisvoorwaarden van verzekeraars. Dat kan u eenvoudig navragen bij AZVZ.

U noemt dat u ook een E108-formulier heeft ontvangen. Dit formulier is het tegengestelde van E106, en betekent dat u aan uw verzekeraar in Oostenrijk moet doorgeven dat AZVZ uw kosten niet meer betaalt, omdat u niet meer bij AZVZ bent verzekerd. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u niet meer werkt in Nederland. De reden vind u bij punt 4 op het E108-formulier. Als deze reden juist is moet u dit formulier inderdaad afhandelen, en e.e.a. doorgeven aan uw verzekeraar in oostenrijk. Als u niet meer bij AZVZ bent verzekerd kunt u zich waarschijnlijk wel tegen de normale voorwaarden in Oostenrijk verzekeren, dus zonder E-formulieren.

Ik hoop u hiermee op weg te hebben geholpen.
Meer informatie over deze formulieren kunt u bijvoorbeeld lezen via http://www.expatverzekering.nl/images/handleiding-e-formulieren.pdf

 

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Waarom zorgverzekerings formulieren E106 en E108.:

Arbeidsconflict
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Drenthe]
2008-03-18 19:41:36
Voor iwe is e106 geldig?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2009-07-23 13:49:59
E106 of E104?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2010-03-17 09:54:53
Hoe kan ik E106 formulier krijgen?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2010-08-16 16:11:29
Boete met E106?
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2012-07-01 23:56:44

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (619x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+