Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Overijssel

Zelf een vraag over Advocaten-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Advocaten-Overijssel:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Advocaten-OverijsselVragen over Advocaten-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Overijssel op jouw website?Vragen over Advocaten-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-OverijsselVragen over Advocaten-Overijssel via E-mail. Klik hier.

Geschil met autobedrif over ontbindende voorwaarde

[Gesteld op: 10-05-2011]

Toelichting:
cht aan een autobedrijf om te kijken naar een auto die ik had gezien op internet. Na een leuk gesprek met de verkoper heb ik aangegeven dat ik de eventuele aankoop eerst met mijn vrouw wilde overleggen, die pas zondagavond zou terugkomen van een seminaar. Hij gaf toen aan dat hij een verkoopcontract wilde opmaken met als ontbindende voorwaarde als mijn vrouw het niet eens was met de aankoop ik de auto zonder extra kosten kon annuleren.
Zaterdags heb ik het autobedrijf nog een mail gestuurd als de aankoop mocht doorgaan er nog een paar dingen moest gebeuren aan de auto.
Toen mijn vrouw echter zondags thuis kwam gaf zij aan het niet eens te zijn met de aankoop en dat ik deze maar moest annuleren.
Ik heb toen eerst op zondagavond het autobedrijf een mail gestuurd dat ik mijn aandelen niet vrij kon maken voor de aankoop, dit was natuurlijk bullshit omdat ik niet wilde laten weten dat het niet mocht van mijn vrouw. Ik kan aantonen dat ik het geld wel op de rekening had staan op dat moment en dat de annulering niets met geld te maken had. Later op zondagavond heb ik toch maar de mail gestuurd dat mijn vrouw het niet eens was met de eventuele aankoop en dat ik daarom moest annuleren, en dat ik gebruik maakte van de ontbindende voorwaarde die extra in het contract was opgenomen.
Dinsdag belde de verkoper mij om aan te geven dat hij het niet mee eens was en dat ik de 15 % moest betalen omdat ik een contract had getekend en er nu van af zag. Ik gaf aan van de ontbindende voorwaarde gebruik te maken omdat mijn vrouw het er niet mee eens was, waarop hij furieus werd en zei dat hij zijn geld toch wel kreeg maar dan op een andere manier.
Daarna stuurde hij mij een incassobedrijf op het dak om de 15 % te innen met meerkosten van het betreffende incassobureau. Ik ben hier niet op in gegaan, nu zijn we in het stadium dat ik voor de rechter wordt gedaagd door het autobedrijf / incassobureau.
Heb ik als consument dan helemaal geen rechten meer, en waarom worden er ontbindende voorwaarden in het contract opgenomen waar ik mij later niet op kan beroepen.
De rechtszaak is op 17 mei en ik zou mij graag goed willen voorbereiden op deze zaak om mij gelijk als consument te krijgen waar ik tovh recht op heb.
Ik hoop dat jullie mij willen helpen met goede adviezen zodat ik mij kan voorbereiden en niet hulpeloos voor de rechter sta ook al heb ik gelijk ik moet het natuurlijk nog wel krijgen.

Met vriendelijke groet,
Gerard
tradeplaza@hotmail.com
Antwoord:
In beginsel geldt bij de werking van een ontbindende voorwaarde dat de eigendom weer naar de vervreemder (autobedrijf) gaat en het aankoopbedrag (als dat al betaald was) teruggaat naar de verkrijger (u). Het is daarom vreemd dat het autobedrijf 15% van het bedrag wil hebben en dit via een incassobureau van u eist. Was een dergelijke voorwaarde ook in het contract opgenomen?

Als u voor de rechter bent gedaagd, dan heeft u ook een dagvaarding ontvangen. Ik zou u wellicht nog iets voor u kunnen betekenen als ik de eis die in de dagvaarding staat opgenomen weet. U kunt contact met mij opnemen via fbjm.gratisadviseurs@live.nl voor (in beginsel kosteloos) advies.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Geschil met autobedrif over ontbindende voorwaarde:

start de bank bij verkoop met de excutiewaarde?
      [Gesteld in Makelaars]
2008-09-06 11:07:14
Mijn eerste huwelijk met gescheiden man...
      [Gesteld in Huwelijk]
2009-02-04 09:36:46
geen IND stamp,werk,huis .wel schulden.en nu?
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2010-05-22 08:04:44
Hoe lang is een groninger akte geldig?
      [Gesteld in Makelaars]
2011-07-22 13:56:33
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Advocaten-Overijssel: 8.5 (19x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+